Gå til innholdet

Anno-helg 29. – 30. juli 2017

Under Olavsfestdagene kan trondhjemmere og tilreisende igjen oppleve stemningen fra TV-serien Anno og få en smakebit av Trondheim anno 1537! 

Her er hele Anno-gjengen samlet i flotte omgivelser i Erkebispegården. Mange av disse kan du møte under Anno-helgen 29.-30. juli.

I 1537 var Trondheim, eller Nidaros som byen het da, sentrum for kampen mellom kirkemakt og kongemakt. Striden endte med at den katolske erkebiskopen Olav Engelbrektsson flyktet fra landet og Norge ble underlagt danskene. Dette var det historiske bakteppet for tredje sesong av TV-serien Anno som ble spilt inn i Erkebispegården høsten 2016, og som ble sendt på NRK våren 2017. I ti uker fra januar til mars kunne norske TV-seere følge 14 Anno-deltakere, som bodde og levde i Erkebispegården i Trondheim.

Lørdag 29. og søndag 30. juli, under Olavsfestdagene, inviterer Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, Sverresborg Folkemuseum og Midtbyen til en opplevelsesrik og unik Anno-helg i Trondheim.

Kjøp ditt ANNO-pass og få tilgang til alle opplevelser denne helgen her:

http://visittrondheim.no/opplevelser/anno-passRundt Nidarosdomen og Erkebispegården
kan du oppleve steinhuggere, blyglasshåndverkere, snekkere og smeder fra Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider – håndverkere som til daglig jobber med å restaurere Nidarosdomen. Publikum får møte både deltakere og høkersken fra TV-serien. Oldermann Inge Johnsen serverer mat med en smak av Anno. Og selvsagt blir det fekting, skoletime anno 1537, omvisninger anno 1537, maling av våpenskjold og hugging av steinhuggermerker.

 www.nidarosdomen.no

 


Lyst til å smake på mat og drikke slik de tilberedte det i 1537? Ta turen til Nidarosdomen og Erkebispegården!

På Sverresborg Folkemuseum er du invitert til ei spennende helg med middelalderopplevelser! Har du det som trengs for å bli en ekte birkebeiner? Eller vil du heller prøve deg på ulike håndverk og hilse på dyrene på gården Nesset? Det arrangeres omvisning fra kirke til kirke på museet med konservator Terje Bratberg, og en egen juniorvandring som egner seg for familier fra museet til Nidarosdomen. Velkommen til en aktiv helg for hele familien i kong Sverres rike!

www.sverresborg.no

På Sverresborg Folkemuseum inviterer de til ridderturnering og pilegrimsvandring for barn.

Olavsfestdagene 2017 med hovedtema IDOL 

Hvert år rundt Olsok fyller Olavsfestdagene Trondheim en hel uke med fest og folkeliv for barn og voksne: konserter, foredrag, pilegrimsvandring, gudstjenester og gratisarrangementer. Under Olavsfestdagene 2017 vil vi også reflektere over den opprinnelige betydningen av ordet idol, som er avgudsdyrkelse. IDOL er tema for Olavsfestdagene 2017. 

Opplev at området i og rundt Erkebispegården forvandles til et middelaldermarked! Her finner du salgsboder, håndverksprodukter fra hele Europa, musikk, gjøglere og spennende aktiviteter for store og små. 

Gjennom hele uken er det store og små konserter i kirkerom, i den fantastiske kulissen i Borggården og mange andre steder. Det er en festuke uten like og noe for enhver smak – dere er alle invitert til å delta. Hele programmet finner du på www.olavsfestdagene.no