Gå til innholdet

Dette skjer i helgen 23.-25. juni

Vi går mot nok en innholdsrik helg i Trondheim sentrum. Denne helgen er det spesielt mye å foreta seg for barnefamilier.

Starmus: Konsert med Kristoffer Lo og The Fjords (Solo)

Kultursenteret Isak, fredag 18:30
Pris: Gratis. Ungdom under 18 har prioritert inngang.
Kristoffer Lo er utdannet fra jazzlinja i Trondheim og har gjort seg bemerket som musikant i en rekke norske band som Highasakite, Yodok, Sunswitch, Pelbo og Trondheim Jazzorkester, samt sitt eget soloprosjekt. Han har turnert over hele verden, bidratt på over 60 plater, samt vært nominert til Spellemann flere ganger.
The Fjords har gjort utsolgte konserter på Blæst, Storsalen på Studentersamfundet i Trondhjem i 2015 og avsluttet den utsolgte Bakkefestivalen i mai 2017. Gjennomgripende, gåtefullt og storslagent – i dette henseende er kanskje ikke The Fjords så ulik deres naturlige navnebror. Men om du dykker litt dypere blir den skimrende overflaten overraskende faretruende. Les mer

Starmus: Lost in the stars, med Rob Young

Trondheim folkebibliotek, fredag 19.00
Lost in the stars: A listeners guide to cosmic music and sound, med Rob Young. NB! Foredrag på engelsk. I midten av juni inntar den store, internasjonale kultur- og forskningsfestivalen Starmus IV: Life and The Universe Trondheim. Ved siden av hovedprogrammet leverer Trondheims kulturarrangører et bredt byprogram.
Trondheim folkebibliotek og Sør-Trøndelag fylkesbibliotek har i samarbeid satt sammen en serie med noe for både store og små, fra robotkunst til kosmisk musikk. Sist ut er "Lost in the stars". Les mer

Plattdans på stupekanten

Skjermbilde 2017-06-19 kl. 15.33.29

Sjøbadet, fredag 19.00 - 22.00
  • 1900-1930: Rasmus Rohde, kjent fra blant annet Verdens Beste Band, spiller og synger.
  • 1930-2000: Gammel-Snaustrinda spiller opp til gammeldans. De er pensjonister fra Snaustrinda Spelemannslag på Samfundet. De kommer med to trekkspill, en fiolin, kontrabass og sannsynligvis gitarist. Muligens en fiolin og fløyte i tillegg.
  • 2000-2030: Kortkurs i bjørkerislaging. (Bjørkeris er et «must» i badstu-sammenheng). Kursleder: Taru Uusinoka. Om du er interessert i dette, ta med noen bjørkekvister til arrangementet.
  • Kortkurs i gammeldans: Kursleder fra Gammel-Snaustrinda.
  • 2030-2115: Gammeldans med Gammel-Snaustrinda.
Etter programmets slutt kan man ennå finne et sted å brenne St. Hans-bål. Dog ikke på Trondheim Sjøbad.
Ved siden av bading, sommer som vinter, er Trondheim Sjøbad også en strålende scene for ulike kulturuttrykk. Les mer

Sorgenfri Pop-Up

Ravnkloa, fredag og lørdag 8.00 - 16.00
Gateavisa Sorgenfri feirer tiårsjubileum, nå også med stand i Ravnkloa med kaffe og magasiner. Med dette tiltaket ønsker avisa å være mer til stede ute sammen med selgerne sine, og bidra til avstigmatisering. Planen er å ha "utekontor" i juni og juli, for å være et naturlig mellomledd mellom selgerne og tvilende kjøpere. Men aller mest fordi det er hyggelig med kontor ute. 
Mer om Sorgenfri: 10 år på gata i Trondheim

Drop-in kurs i ukulele

Ukulele Rockheim trdevents
(Foto: Rockheim/trdevents)
Rockheim, fredag, lørdag og søndag 13.30 - 14.00
Hver dag i perioden 20.juni til 20.august byr Rockheim på drop-in kurs i ukulele fra kl.13.30-14! Prøv deg på noen grep ukulele med en av våre omvisere!
Gratis inngang for barn under 16 år, tilbudet er inkludert i inngangsbillett
Voksen 130,-/Student 100,-/Honnør 100,- Les mer

Omvisning i hovedutstillingen

Omvisning i hovedutstillingen Rockheim trdevents
(Foto: Rockheim/trdevents)
Rockheim, fredag, lørdag og søndag 14.00 - 15.00
Rockheims faste utstilling, Tidstunnellen, er utformet som en reise gjennom nyere norsk musikk og kulturhistorie. Bli med en av Rockheims omvisere på en reise i tidstunnellen fra fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens uttrykksformer.
Hver dag i perioden 20.juni – 20.august (NB! stengt på mandager) kan publikum bli med på omvisning i hovedutstillingen på Rockheim. Gratis inngang for barn under 16 år, tilbudet er inkludert i inngangsbilletten
130,- voksen/100,- student/100,- honnør. Les mer

Barnas sjøfartsmuseum

Barnas Sjøfartsmuseum trdevents
(Foto: Trondhjem Sjøfartsmuseum/trdevents)
Trondhjems sjøfartsmuseum, lørdag og søndag 12.00 - 16.00
Hver søndag kan du besøke Trondhjems sjøfartsmuseums barnevennlige utstilling om seilskutetida. Her treffer du skipsrotta Sivert. Han trenger hjelp til å klatre i riggen og styre skuta. Og hvor er egentlig styrbord og babord? Hvis du leter godt så finner du kanskje det hemmelige rommet.
Barn har gratis adgang i følge med en voksen. Les mer

Barnas Time

Barnas Time Rokheim trdevents
(Foto: Rockheim/trdevents)
Rockheim, fredag, lørdag og søndag 12.00 - 13.00
Her får de yngste blant annet oppleve Rockheims «hemmelige» lokaler, tegne i Knutsen & Ludvigsen-rommet og oppleve lydanlegget på Rockheim (på forsvarlig vis, så klart!). Barnas Time har begrenset plass, så det er lurt å melde seg på så snart man ankommer Rockheim. Målgruppa for dette er barn fra 6 til 12 år. Oppmøte før kl. 12 ved resepsjonen.
Gratis inngang for barn under 16 år. Tilbudet er inkludert i inngangsbilletten
Voksen 130,-/Student 100,-/Honnør 100,- Les mer

Introduksjon til Ei vise er så mangt

Introduksjon til Ei vise er så mangt Rocheim trdevents

Rockheim, fredag, lørdag og søndag 13.00

Bli med på en kort introduksjon til den midlertidige utstillingen om norsk visesang, hver dag i perioden 20.juni-20.august. Hver lørdag og søndag vil det også bli litt visesang i tilknytning til denne introduksjonen!
Gratis inngang for barn under 16 år. Tilbudet er inkludert i inngangsbilletten.
Voksen 130,-/Student 100,-/Honnør 100,- Les mer

Bryggerekka bruktmarked

Bryggereka Bruktmarked
Kongens gate allmenning (Kjøpmannsgata), søndag 10.00 - 16.00 

Hver søndag i sommerhalvåret fylles allmenningen opp av bord med brukte gjenstander, bøker, klær, sykler, LP-plater og noe godt å bite i. Utvalget vil variere fra gang til gang, så stikk innom for å finne akkurat det du er på jakt etter.
Ønsker du å selge dine gamle skatter? Bokk deg et salgsbord på: www.standplasser.no
Les mer: Bryggerekka Bruktmarked hver søndag i sommerhalvåret

Trondheims største bokloppis

Trondheims største bokloppis trdevents
(foto: trdevents.no)
KIM-senteret, søndag 10.00 - 15.00
Kombiner turen til Bryggerekka Bruktmarked (se over) med et besøk på tidenes bokloppis i Kjøpmannsgata 29.
Over 50 000 boktitler skal ut. 40 000 av dem er søkbare i senterets egen database. KIM-senteret skal bytte lokaler og tømmer lagrene. Hele brygga blir tilgjengelig. Posesalg kr. 100 pr. pose. Enkeltbøker kr. 5 – 20 pr. bok. Les mer

Familietrim

Familietrim Vitenskapsmuseet trdevents
(foto: trdevents.no)
NTNU Vitenskapsmuseet 11.00 - 12.00 
Gi deg selv en god start på søndagen. Kom og få din kropp i bevegelse sammen med våre dyktige instruktører og forskere fra NTNU. Det blir lagt opp til effektiv trening som passer alle, og både barn, voksne, utrente og topptrente vil få en god opplevelse. Deretter kan du teste deg selv, få fantastiske opplevelser med VR-briller, som å kjøre utfor med den norske alpineliten i vill fart, hoppe i Granåsen eller spille fotball på Rosenborg. Alt dette kan du oppleve på «Din kropp i bevegelse» i forbindelse med utstillingen BODY WORLDS Vital. Les mer

Åpent verksted

Hackheim, søndag 18.00 - 22.00
Hver onsdag og søndag holder Hackheim åpent og gratis verksted hvor du har anledning til å 3d-printe, lodde, sage og få tilgang til andre verktøy. Kom gjerne innom for å lage en oppfinnelse, reparere noe eller bare slå av en prat. Les mer

Les også

Dette skjer i Trondheim i sommermånedene

Skjermbilde 2017-06-01 kl. 10.07.06

Les også Sommer i Midtbyen, med kulturprogram for juni, juli og august
Sommer i Midtbyen