Gå til innholdet

Dette skjer i Trondheim i helga, 11.-13. august

Vi er straks halvveis i August, og vi kan nok en gang glede oss over en innholdsrik helg fylt av musikalske godbiter og helgesnacks for de bilinteresserte. Se helgas høydepunkter her: 

Torsdag 10. august - Søndag 13. august

Hot August Nights / Torvet

I Midtbyen blir det i år igjen cruising party og merkebiltreff. 
– Det som er det fine med arrangementet er at det er like mye tilrettelagt for Trondheims befolkning som for våre deltakere, sier arrangementsleder Asbjørn Johansen. 

Cruising party i Midtbyen
– For mange er delgas høydepunkt når vi inviterer treffdeltagere og Trondheims befolkning til et gedigent cruisingparty på Torvet, sier Johansen.
– Her byr vi på Live-musikk fra Torvscenen kombinert med amcar-utstilling og cruising i sentrumsgatene med nonan av Norges fineste amcars! Det beste av alt . det er gratis å delta for både publikum og bileiere. For å få plass til så mange amerikanske biler som mulig, henstiller vi publikum om å parkere et stykke unna Torvet og Munkegata.

Merkebiltreff og spektakulært Street Legal
Lørdag formiddag kan du oppleve merkebiltreff for amerkanskproduserte biler rundt om i Midtbyen og Solsiden. På kvelden starter motorene opp på Lade. Street Legal er en form for dragrace hvor bilene får prøvd seg opp mot hverandre. 

(tekst hentet fra bilaget "Sommer-Trondheim")

Fredag 11. august

17-08-11_Karina_600400

Konsert med Karina / Byscenen

Etter å ha tilbragt de siste 5 årene med å skrive og fremføre låtene sine i Los Angeles; USA, har Karina Hanssen endelig kommet hjem!

11.august inviterer hun til release konsert på Byscenen sammen med et håndplukket lag av musikere fra USA.

Karina er kjent for å levere et show med forrykende energi, sterke vokaler og en enorm glede for det hun driver med. Hun er en karismatisk sangerinne med en helt rå utstråling, og det er umulig å ikke bli med på festen hun skaper. Musikken kan beskrives som pop/electro med innslag av rock og dubstep.

Karina har tidligere vært på Norgesturne med TNT, spilt med Jon Lord og på festivaler i Sverige, showcaset på Midem i Cannes, samarbeider med Live Nation, osv. Ønsket og lidenskapen om å utvikle seg som artist og låtskriver tok henne til Los Angeles i ung alder, og der ble hun fort tatt inn i varmen av låtskrivere og produsenter som Dianne Warren, Peter Stengaard og Evan Bogart. Dette har resultert i ett hav av låter som representerer alt Karina står for: Styrke, mystikk, energi, lekenhet og edge!

(tekst og bilde hentet fra www.byscenen.no)

ddf84386fb8748969e0d530229acc589_gruppe-5-kunsten-a-bygge-et-bilde-1-1024x505

Gruppe 5: Kunsten å bygge et bilde / Trondheim Kunstmuseum, TKM Bispegata

Gruppe 5 ble stiftet på begynnelsen av 60-tallet etter initiativ av Ramon Isern. De hadde sin første samlede utstilling i mai 1961 ved Trondhjems Kunstforening. De kommende årene hadde de flere utstillinger, både i inn- og utland. Utstillingen på Trondheim kunstmuseum tar utgangspunkt i medlemmenes kunstneriske produksjon på 60-tallet og har i tillegg tilgjengeliggjort et betydelig dokumentasjonsmateriale. Gruppe 5 besto av fem billedkunstnere: Ramon Isern, Lars Tiller, Roar Wold, Håkon Bleken og Halvdan Ljøsne.

(tekst og bilde hentet fra www.trdevents.no)

Lørdag 12. august

Åge

Åge Aleksandersen / Sverresborg Folkemuseum

Vi har gleden av å invitere tilbake til Sverresborg Arena den 12. august 2017, når Åge Aleksandersen & Sambandet kommer, denne gangen med suverene Trondheim Symfoniorkester som gjester!

Dette vil nok bli en helt spesiell kveld, og husk at de siste to konsertene har vært utsolgt i god tid i forveien, så det er lurt å ikke vente for lenge med å kjøpe billetter.

Billetter er i salg her: http://www.ticketmaster.no/event/trondheimsnatt-2017-billetter/511623

(tekst hentet fra www.trdevents.no)

841b1df398f6533028a4bfcbb06fbe5b_torucon-2017-sword-sorcery

Torucon 2017: Sword & Sorcery / Clarion Hotel and Congress Trondheim

Torucon er en årlig festival for folk med fantastiske fritidssysler i alle aldre, og arrangeres på Clarion Hotel and Congress 12. - 13. august. 
Årets tema er Sword & Sorcery, så lokk fram din indre fantasy-entusiast! Det blir wizards, riddere, samuraier og mages, paneler og  foredrag med kule gjester, arkade, konkurranser og aktiviteter, og såklart masse kos og cosplay!

(tekst og bilde hentet fra www.trdevents.no)


Søndag 13. august

Forsidebilde bryggerekka FB 2017

Bryggerekka Bruktmarked / Kongens gate allmenning

Bryggerekka Bruktmarked er et utendørs søndagsmarked i Kongens gate allmenning i Kjøpmannsgata. Du finner markedet ved å gå Kongens gate østover, krysse kjøpmannsgata og gå tretrappa ned mot elva.

Hver søndag i sommerhalvåret fylles allmenningen opp av bord med brukte gjenstander, bøker, klær, sykler, LP-plater og noe godt å bite i. Utvalget vil variere fra gang til gang, så stikk innom hver søndag for finne akkurat det du er på utkikk etter.

Ønsker du å selge dine gamle skatter? Bokk deg et salgsbord på: www.standplasser.no


f79d232ce6e115111fee20654d1ade01_sondagskonserten-guro-einar-1

Søndagskonserten: Guro & Einar / Ringve Museum

Guro (piano og cello) og Einar (nøkkelharpe) er en folkemusikk-duo som spiller egne arrangement av folketoner fra Norden. Repertoaret strekker seg fra nyere folkemusikk til gamle middelalderballader.

Einar Zethelius (SE) har en bachelor i utøvende nøkkelharpe fra folkemusikkinstitusjonen ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har har tidligere vært elev ved Eric Sahlström institutet i Tobo och Gotlands folkhøgskola. Han har hatt lærere som Markus Svensson og Olov Johansson som anses å være noen av Sverige- og verdens fremste nøkkelharpeutøvere. Einar har kontrabassnøkkelharpe fra 1700-tallet som spesialfelt, og bruker den solo såvel som i ulike grupper og ensembler.

Guro Fløgstad(NO) studerer musikkpedagogikk ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun har bakgrunn i klassisk piano og cello fra kulturskole og Trondheim Katedralskole, og er i dag aktiv i ulike grupper innen sjangrene pop, jazz og folkemusikk. Guro har vært musikalsk guide på Ringve musikkmuseum i mange år, og i dag er hun pedagogisk leder i Prosjekt:Pop, en bandskole for jenter og ikkebinære-personer i Trondheim.

(tekst og bilde hentet fra www.trdevents.no)

For flere opplevelser:  Se hva som skjer i August her