Gå til innholdet

Se hva du kan oppleve i helgen!

Denne helgen blir det vanskelig å velge! Bare se på disse smakebitene på hva som skjer i Trondheim sentrum 9.-11. juni 2017:

Det er meldt sol og 18-20 ºC både fredag, lørdag og søndag.

Fredag 9. juni

Rasmus og verdens beste bursdag

Skjermbilde 2017-06-08 kl. 14.18.56
(foto: trdevents.no/Trøndelag Teater)
Trøndelag Teater 17.30 
I mai blir Rasmus og Verdens Beste Band 10 år gamle, og feirer med bursdagskonserter og utgivelse av en splitter ny barneplate. Bandet har tidligere gitt ut fire kritikerroste barneplater, mottatt to Spellemannspriser og flere av sangene har blitt til teaterstykker: Puppan te pappa på Trøndelag Teater i 2014 og Snøhula på Nord-Trøndelag Teater i 2016. Rasmus og bandet vil gjerne invitere små og store, bursdagsbarn og bursdagsvoksne, til 10-årsfest. Det blir Verdens Beste Bursdag med flust av nye sanger… og så et par gamle! Passer for barn fra 4-5 år. Les mer

Lørdag og søndag 10.-11 juni

Juba Juba
unnamed

Foto: Thor Egil Leirtrø
Festningsparken ved Kristiansten Festning
Midt-Norges største barnefestival med fokus på gode kulturopplevelser for familier med barn i alderen 0-12 år.
På plakaten i år er navn som Dagny, Tre Små Kinesere, Øisteins Blyant og Rasmus og verdens beste band.
Festivalen er en stor visningsarena for trøndersk barnekultur innenfor mange sjangere. Det er musikk, teater, dans, litteratur og masse aktiviteter. Her skal alle finne noe de liker, både små og store. Behovet for et stort familiearrangement med fokus på gode kulturopplevelser har vist seg tydelig og barna fortjener et fullverdig kulturtilbud på lik linje med oss voksne, står det å lese på festivalens nettsider.

Lørdag 10. juni

Kystens Dag 10-16

Kystens dag trdevents

Kystens dag er et gratis arrangement for hele familien, og i år skjer det ting på hele tre steder: Trondhjems Sjøfartsmuseum, Kystlaget Trondhjem og på Dora. Dagen tar for seg alt som har med kystkultur å gjøre, så her er det duket for mange spennende opplevelser. Det vil bli servering av fiskekaker alle tre stedene, og på Fosenkaia finner du Elias-båtene, båtdam, gammelmotorer som vekkes fra dvalen. I tillegg kan du prøve deg som smed eller spinne ditt eget garn.
Klokken 20 blir det konsert på Kafe Skuret med Beatles, Byrds, Kinks, Who og Small Faces: Past Masters. Les mer

Bondens marked

Bondens marked trdevents
(foto: trdevents.no)
Torvet 11.00 - 16.00
På Bondens marked kjøper du maten direkte fra produsenten! Du får en unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum. Kjøttet kommer fra egne dyr, bærene er høstet selv og brødene er bakt i egen ovn. Fordi det er produsenten selv som står for salget, kan du få all den informasjon du ønsker deg om produktet. Les mer

Blåsernes fest

Blåsernes fest i midtbyen og på Torvet trdevents
(foto: trdevents.no)
Midtbyen og Torvet 12.00 
Trondheim kommunale kulturskole arrangerer Kulturskolefest over hele byen 6. -12. juni
Her er hele programmmet for kulturskolefest 2017 

(Deler av Sjetne skolekorps´ festival, Artispæll, foregår også på Torvet i helgen)

Panda Panda

Livid + Panda Panda trdevents
(foto: trdevents.no)
Livid 20.00
Månedens konsert på klesbutikken Livid er med den lokale gruppen Panda Panda. For å forsterke de lokale vibbene kan du også smake deg gjennom flere av Austmanns brygg. Panda Panda startet opp i 2015, og leverer elektrisk indie og støy-pop fra Trondheim. De har allerede spilt på festivaler som Pstereo, UKA, og Trondheim Calling. Musikken kan beskrives som Smørmyk shoegaze med deilige synther og kompleks struktur, der hjerte og hjerne får like mye.
Bandet jobber for tiden med ny musikk til debutalbumet som kommer i 2017.
BILLETTER er gratis men de må hentes her: http://bit.ly/2pOon4v
Her finner du Livid
Aldersgrense: 18
Les mer

Blaze of Glory – Tribute to Bon Jovi

Olavs Pub og Spiseri 22.00

Blaze of Glory framfører musikk skrevet av Bon Jovi, bandet som har vært pionerer innen puddelrock siden tidlig på 80- tallet og frem til i dag. Bon Jovi gjorde seg særlig bemerket med plateinnspillingene ”Slippery when wet” i 1986 og ”New Jersey” i 1988. Utover 90-tallet gav de ut plater som resulterte i flere hits.Gjennom nitidige forberedelser har Blaze of Glory klart å gjenskape nerve, intensitet og stemning i musikken som tar deg rett tilbake til Bon Jovi`s glansperiode. Les mer

Søndag 11. juni

Bryggerekka bruktmarked

Bryggereka Bruktmarked
Kongens gate allmenning (Kjøpmannsgata) 10.00 - 16.00

Hver søndag i sommerhalvåret fylles allmenningen opp av bord med brukte gjenstander, bøker, klær, sykler, LP-plater og noe godt å bite i. Utvalget vil variere fra gang til gang, så stikk innom for å finne akkurat det du er på jakt etter.
Ønsker du å selge dine gamle skatter? Bokk deg et salgsbord på: www.standplasser.no
Les mer: Bryggerekka Bruktmarked hver søndag i sommerhalvåret

Trondheims største bokloppis

Trondheims største bokloppis trdevents
(foto: trdevents.no)
KIM-senteret 10.00 - 14.00
Kombiner turen til Bryggerekka Bruktmarked (se over) med et besøk på tidenes bokloppis i Kjøpmannsgata 29.
Over 50 000 boktitler skal ut. 40 000 av dem er søkbare i senterets egen database. KIM-senteret skal bytte lokaler og tømmer lagrene. Hele brygga blir tilgjengelig. Posesalg kr. 100 pr. pose. Enkeltbøker kr. 5 – 20 pr. bok. Les mer

Oscar Grönberg solo + Haugerud/Emmeluth

Oscar Grönberg solo + Haugerud:Emmeluth trdevents
(foto: trdevents.no)
Ni Muser 19.00
Oscar Grönberg er fra Sverige, men har bodd i Trondheim i snart 10 år. Denne kvelden spiller han pianosoloer, improvisert fra sitt eget hode. Han jobber med dissonans, konsonans, rytmer og klanger, med fokus på øyeblikkets impulser. Oscars er påvirket av alt fra frijazz, bebop og moderne klassisk musikk!
Den ferske duoen Haugerud/Emmeluth utforsker fri improvisasjon gjennom dynamikk, groove og klang. Begge musikerne jobber med å møte hverandre i øyeblikket, helst uten forventninger til det spilte. Med påvirkninger fra jazz, 70’s rock, minimalistisk klassisk og frijazz, er det lagt opp til fri lek, hvor begge musikernes nysgjerrighet avspeiles.
Inngang: 150,- / 100,- kontant eller Vipps i døra. Les mer

Flere nyheter fra midtbyen.no:

Pinnevaffeldama kommer til Martnan
Les Midtbyens sommeravis her! med arrangementskalender for juni, juli og august
Se hva Galåvolden Gård skal ha med seg til Martnan
Hvem er du i Mummidalen?
Sommer hos Jernia Eggen