Gå til innholdet

17 ting vi gleder oss til i 2017

Vi takker for det gamle året og ønsker alle et riktig godt nytt år. Her er noe av det vi gleder oss til å oppleve i Midtbyen og Trondheim sentrum i 2017.

14. januar starter kvalitetssalget i utvalgte butikker i Midtbyen.
1. Kvalitetssalget 14. januar
Midtbyen har mange butikker som spesialiserer seg på kvalitetsprodukter og anerkjente merkevarer. Kvalitetssalget starter i utvalgte butikker, lørdag 14. januar. Åpningstid første salgsdag er 9-18. Les mer

2. Trondheim Calling 2.- 4. februar
Oppdag de beste nye artistene fra Norge og Trøndelag først! Med over 75 artister på musikkprogrammet vil du kunne oppleve over 100 konserter fordelt på tre dager på en og samme billett!

3. Tråante 2017 6. - 8. februar
Det blir folkefest for alle på Torvet, med marked, kulturinnslag, reinløp og mye mer, når 100-årsjubileet for samenes første landsmøte skal feires.

4. Kosmorama 6. - 12. mars

Trondheims egne internasjonale filmfestival presenterer et mangfold av håndplukket film fra hele verden. I tillegg blir det filmquiz, sosiale arrangementer, foredrag, fester, samtaler om film og utdeling av Kanonprisen. 

5. Toilldag 11. mars
Vårens store salgsdag i Midtbyen, med 60 % avslag på en rekke varer. 

6. Mosaic Festival 21. april
Denne dagen kan du besøke hele verden, uten å forlate Trondheim. I forskjellige hus rundt omkring i byen presenteres mat og kultur fra ulike land i verden, hvert land har sitt hus. Ett pass gir tilgang til alle deltagerlandene. Hvor mange stempel får du?

7. Bryggerekka Bruktmarked 4. juni - 24. september
På Kongens gate allmenning (i bryggerekka i Kjøpmannsgata) kan du selge gjenstander du har vokst fra, men ikke har hjerte til å kaste, eller mat og håndverk du har laget selv. Markedet er åpent hver søndag i perioden.

8. Starmusfestivalen 18. - 23. juni

Verdens mest ambisiøse vitenskaps- og musikkfestival kommer til Trondheim, med verdenskjente deltagere. Stephen Hawking er allerede bekreftet, sammen med seks nobelprisvinnere og tre astronauter. Vi er spente på hvilke konserter og foredrag festivalen bringer med seg.

9. Martnan 20. - 22. juni

Hvert år besøker over 100 000 mennesker det tradisjonsrike markedet. Rundt 200 utstillere og et rikt kulturprogram gir 3 minnerike sommerdager

10. VG-lista på Torvet 19. juli
Tusenvis av musikkglade mennesker vil samle seg foran scenen for å oppleve artister fra de 20 øverste plassene på VG-lista.

11. Olavsfestdagene 28. juli - 5. august

Olavsfestdagene fyller Trondheim med fest og folkeliv for barn og voksne: konserter med kjente navn, foredrag, pilegrimsvandring, gudstjenester og gratisarrangementer. Kort sagt: opplevelser som berører.

12. Trøndersk matfestival og Bryggerifestivalen 3. - 5. augus
t
Norges ledende lokalmatfestival presenterer både ny, spennende mat og tradisjonelle retter. Alt er basert på råvarer, produkter og spesialiteter fra regionen.
På Bryggerifestivalen kan du smake deg gjennom spesialøl og håndbrygget øl fra Midt-Norge og andre inviterte bryggerier fra inn- og utland.

13. Pstereo 17. - 19. august
Store artister på scenen og et unikt festivalområde gjør Pstereofestivalen til en uforglemmelig sensommeropplevelse, som ofte blir utsolgt tidlig på våren.

14. Kulturnatt 15. september
En helaften med smakebiter fra byens mangfoldige kulturliv gir publikum nye og annerledes opplevelser på veletablerte og provisoriske scener over hele byen. Det meste er gratis.

15. Toilldag 21. oktober
Høstens store salgsdag i Midtbyen, med 60 % avslag på en rekke varer.

16. Julegatetenning 25. november

Det blir eventyrlig stemning med gateteater og godteposer til barna, når Askepott tenner julegatene i Midtbyen

17. Julemarkedet i Trondheim 8. - 17. desember

Julemarkedet i Trondheim arrangeres for 15. gang. Den eventyrlige førjulsfestivalen skaper magisk stemning med konserter, barneteater, salgsboder og ikke minst alle de gode øyeblikkene i Lavvoen.

Og mye mer
Vi gleder oss også til Barokkfest, ISFiT, Vinterlyd, Nidaros Bluesfestival, Jazzfest, Anno, Juba Juba, Styrkeprøven, St. Olavsloppet, Bakklandsdagene, Hot August Nights, Toppidretsveka, Trondheim Maraton, Trondheim Pride, Kammermusikkfestivalen, UKA, Transform World Music Festival og mye, mye mer.

Vi gleder oss til å feire samenes jubileum i februar.
Olavsfestdagene er en av sommerens markeder og festivaler vi ser frem til.