Gå til innholdet

5 tips til drømmedate i Midtbyen

Enten du er singel, nyforelsket eller har vært gift lenge er Midtbyen stedet for den perfekte daten. Vi spurte 5 personer med ulik sivilstatus følgende spørsmål:


Stine Teigen anbefaler blant annet Bror i Nordre gate.

Hvis du skulle invitert med din kjære på en helaften i Midtbyen. Hva ville dere gjort?

1. Stine Teigen (27, singel) Salgs- og markedskoordinator i Trøndelag Reiseliv.
Jeg forestiller meg en førstegangsdate hvor det viktigste er å bli kjent. Hvis du gjør for mye ut av det er det fare for at det blir litt stivt og kleint, så uformelt og koselig er stikkord for en god date, mener jeg. Jeg ville gått et sted hvor det går an å prate og bli litt kjent, gjerne på en uformell og koselig kafé.

Vi møtes på Bakklandet. Der er det mange koselige restauranter med mulighet til å sitte både ute og inne. Der begynner vi med litt øl, vin eller kaffe og ser om stemningen er god. Dromedar eller Antikvariatet passer fint.
Hvis stemningen er god, finner vi oss bysykler og sykler til Brattøra og videre mot Skansen og Ila. Der tar vi opp et pledd og noe godt fra sekken. Da kan vi sette oss ned og prate og ha det koselig. Etterpå sykler vi tilbake langs elva.
Hvis stemningen har blitt enda bedre, parkerer vi syklene og besøker en god restaurant, for eksempel Bari, eller finner en ny aktivitet, som en quiz eller kanskje en konsert. Jeg tror Bror har quiz på onsdager. Det er lurt å sjekke ut litt på forhånd om hva som skjer, for eksempel på trdevents.no.

2. Chris Valbrek (26, samboer) Kundekonsulent hos XL-Bygg Gunnar T. Strøm
Jeg synes det er morsomst med dater med en aktivitet i tillegg til et godt måltid. Hvis vi hadde hatt god tid og godt vær, ville jeg startet tidlig på ettermiddagen med en tur ut til Munkholmen, tatt med et teppe, enkel mat og drikke og overrasket med piknik. Så hadde vi tatt siste båt tilbake og spasert gjennom byen til en god restaurant, for eksempel Aisuma i Kjøpmannsgata med bord inntil vinduet og Nidelven. De har veldig god sjømat der. Avslutningsvis hadde jeg foreslått en øl og en runde shuffleboard på Work-Work. Det er god stemning!

3. Henrik Hegle (39, samboer) Butikksjef hos Kleins i Nordre gate

Jeg ville startet kvelden med middag på Bakgården bar og spiseri. Her er det en rolig og hyggelig atmosfære med flott service og betjening. Maten er fantastisk god, og laget av lokale råvarer.
Etterpå ville turen gått til Raus for et glass vin eller to, før en hyggelig spasertur langs marinen og over til Bakklandet som avrunding av kvelden.

4. Astrid Florholmen (58, gift) driver Gant Store i Nordre gate
Vi bor i byen og er glade i å sykle. Så daten starter med en sykkeltur langs sjøkanten fra Piren til Skansen hvor vi tar et lett måltid på bryggekanten, med utsikt mot Munkholmen. Etterpå sykler vi langs elvepromenaden tilbake til byen, hvor vi stopper ved Galleri SG i Kjøpmannsgata. Så finner vi en hyggelig kafé på Bakklandet og tar et glass vin. Når kvelden kommer drar vi enten på konsert i Olavshallen eller kamp på Lerkendal. Vi er glad i god mat og drikke, så middagen tar vi gjerne på Credo.

5. Karin Fuglem (38, gift) Salgs- og markedskoordinator i Trøndelag Reiseliv
Med tre barn, går de fleste hverdager og helger med til å være sammen med barna og være med på barneaktiviteter. Så for oss er oppskriften på en drømmedate å få gode kulturopplevelser og god mat og drikke. Hvis vi har en hel dag kan vi starte med å gå en tur langs Marinen og kanskje opp i tårnet i Nidarosdomen. Deretter frister det med middag på Frati eller To Rom og Kjøkken. Så går turen til Teateret hvor vi får med oss et godt stykke og et glass vin. Kvelden er som regel enda ung når teaterforestillingen er over, så da setter vi oss på Mikrobryggeriet og drikker litt godt øl før vi går på konsert på Blæst eller Byscenen. Vi vil gjerne få med oss så mye som mulig av byens natteliv når vi først har barnefri. Det viktigste er å få en god opplevelse sammen

Les også:
Turist i egen by? Her får du forslag til løype
Chris Valbrekk anbefaler en date med aktiviteter og utsikt mot vannet.
Karin Fuglems drømmedate inneholder gjerne en tur på teateret.