Gå til innholdet

8 steder for en urban piknik i det grønne

Man trenger slett ikke å dra langt ut av byen for å ha et sosialt måltid i det grønne.
Her er 8 steder hvor du kan ta med venner, familie eller kjæreste på en urban piknik.
1. Marinen har plass til alle.
1. Marinen
Marinen ligger idyllisk til mellom Nidarosdomen og Nidelven. Dette er det største grøntområdet i Trondheim sentrum med plass til både å sole seg, grille og være fysisk aktiv. Parken har også egen lekeplass for barna.

2. Stiftsgårdsparken 
Kanskje dette er byens vakreste bakgård? Trondheims kongelige residens og Nordens største trepalé viser seg her fra sin beste side. Parken har stier med brostein, er fylt med blomster og har en fontene i midten.

3. Museumsparken
Denne parken har mye plen og flere benker å slå seg ned på. I tillegg har den et lekeområde som vekker den vitenskapelige nysgjerrigheten. Og hvis været ikke skulle holde så ligger Vitenskapsmuseet rett ved parken.

4. Rådhusparken
Denne ligger, ikke overraskende, på baksiden av Rådhuset. Parken har benker, stor gressplen og fin utsikt mot Nidarosdomen. For de latin-interesserte bør det nevnes at parken egentlig heter Archidiakoni plass.

5. Krigsseilerplassen
Dette grøntområdet ligger like bak Trondhjems Sjøfartsmuseum ved Royal Garden Hotel. Her er det benker og en stor gressplen. 

6. Brattørparken (Lusparken)
Dette er en av byens eldste parker, tidligere en hage for de rikeste av de rike. I forbindelse med Renere Havn-prosjektet er de 35 p-plassene ved kanalen fjernet og erstattet med grøntareal. Bruk benkene ved kaia, eller legg ut teppet under de store ask- og almetrærne parkens eldste del. 

7. Gåsaparken
Gåsaparken ligger på Bakklandet, Midtbyens mest sjarmerende nabo. Helt nede ved bredden av Nidelven er det plass til å slå seg ned på svaberget eller plena. Også her er det benker og huskestativ. området brukes som aktivitetsområde og konsertarena under Bakklandsdagene på sommeren.

8. Munkholmen
Ved å ta båten fra Ravnkloa til Munkholmen får man frisk sjøluft på vei til et stort og bynært rekreasjonsområde. Her er det store grønne områder hvor man kan ha piknik, sole seg og la barna løpe fritt. Og når man først er her er det kanskje like greit å hoppe i det og ta et bad?
3. Museumsparken har lekeområde for barn og ligger rett ved Vitenskapsmuseet.
5. Krigsseilerplassen har en fin gressplen og flott utsikt over Nidelven og Solsiden.