Gå til innholdet

Bare i Midtbyen: Pretty Sporty

Et besøk i sportsbutikken med det knall rosa gulvet på hjørnet av Olav Tryggvasons gate og Jomfrugata er som å komme inn i en godteributikk for spreke jenter. Her finner du treningsklær du ikke får kjøpt andre steder. Selv om butikken ikke er så stor, er utvalget imponerende. - Vi er lykkelig som liten, sier innehaver Julie Wiggen. 

Julie åpnet Pretty Sporty i oktober 2014. Hun savnet en sportsbutikk med mer fokus på mote enn hva vi ser hos de tradisjonelle forhandlerne av sportsklær. På Pretty Sporty møter sport mote og fritid. Ett ord beskriver konseptet godt: athleisure. Ordet dukket opp på motefronten i 2016, og er en kombinasjon av athletic og leisure, som er betegnelsen for komfortable fritids- og treningsklær. I tillegg har klærne her en helt klar feminin "touch". Pretty Sporty er en av få i både Norge og Skandinavia som kun fokuserer på treningsklær og utstyr for damer.
- Vi fører varer som få i Norge forhandler, som f. eks. det tyske merket Falke. Dette er klær som koster litt, men som har en fantastisk kvalitet og passform. Men vi selger også klær fra kjente merker som f. eks. Adidas, Röhnisch og Reebok. Som en liten og uavhengig aktør har vi noen fortrinn; vi får tilgang til varer som de store kjedene ikke tar inn. Da blir det mer eksklusivt, og det slår an hos kundene våre, sier Julie. Og kundene er i alderen 14 til 70 år, så det store utvalget i butikken fenger mange ulike typer treningsglade jenter og damer. 

Pretty Sporty4
Her henger spreke godbiter på rekke og rad.

Pretty Sporty trives utmerket i Midtbyen. Det var aldri aktuelt å etablere butikken på et kjøpesenter, ifølge Julie. - Vi vet at kundene våre setter pris på å finne oss på gateplan. Vi har ingen markedsavdeling og store markedsbudsjetter, så vi er avhengig av å være godt synlig og av å ha lojale og fornøyde kunder. Jungeltelegrafen er i stor grad vår markedsføringskanal, den fungerer utmerket og koster lite, smiler Julie fornøyd. 

Pretty Sporty6
Julie Wiggen trives godt med å drive butikk i Midtbyen. Hun selger alt fra kule sports-bher til gode og varme høst- og vinterjakker.
Vi avslutter besøket i butikken med å spørre litt om hvordan det er å drive en nisjebutikk i Midtbyen nå om dagen. Julie smiler fra øre til øre og kan fortelle oss at de gjennom hele 2017 har opplevd en fantastisk vekst. Nå handler til og med turistene, de som før bare kikket litt og gikk. Stadig nye kunder oppdager oss, og studentene er på plass i byen igjen. Det er stas, og jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag.

Pretty Sporty5
Pretty Sporty er en skikkelig godteributikk for spreke jenter. Du finner den i Olav Tryggvasons gate, rett ved Byhaven.


Tekst: Gretha Bekken
Foto: Monica Bye Gjertsen