Gå til innholdet

Design og Interiør i Olav Tryggvasons gate

Olav Tryggvasons gate i Trondheim er blitt en av landets beste design- og interiørgater. 


Skjermbilde 2017-06-02 kl. 15.41.40Er du interessert i klær og design? Da kan du bruke en hel dag i Olav Tryggvasons gate, uten å bli lei. Her finner du klesbutikker med både norsk, skandinavisk og internasjonal design, samt flotte interiørbutikker med nordisk design som spesialitet. Scroll deg nedover og få en sniktitt i butikkene:


Skjermbilde 2017-06-02 kl. 15.43.43
Foto: Monica Bye Gjertsen.
Unikko
Unikko har Norges største utvalg av Marimekkos ikoniske klær, interiør og metervare. I tillegg finner du interiør fra Muuto, Rørostweed og Verso og norske såpeprodukter fra Yager & May. Butikken har også et bredt utvalg av skandinaviske klesdesignere, som Ritva Falla, Bitte Kai Rand, Nygårdsanna og Oleana.
rost-skandinavisk
Foto: Monica Bye Gjertsen.
Ting, Småting og Røst
Disse tre butikkene tilhører samme konsern, ligger vegg i vegg og tilbyr klær og interiør som hovedsakelig er designet i Norden. Hos Røst, som ligger i midten, er kanskje den skandinaviske profilen tydeligst.
Her får du både dame- og barneklær fra skandinaviske designere, i tillegg til skandinaviske interiørartikler som duftlys fra Skandinavisk og skjønnhetsprodukter fra Lilla Bruket.
husfliden
Foto: Husfliden.
Husfliden
Husfliden har spesialisert seg på norsk design og bunader fra Trøndelag. Butikken er snart 130 år, og er for en institusjon å regne. Husfliden er genuint opptatt av det som skapes i Norge. Her finner du alt fra Mariusgensere og Rørospledd til garn og produkter fra unge lokale designere.
moodsofnorway
Foto: Moods of Norway.
Moods of Norway
Det norske merket har laget "happy clothes for happy people" siden 2003 og er kanskje Norges mest kjente klesmerke i utlandet. Trondheimsbutikken har et bredt utvalg og futuristiske prøverom med RFID-system og kunde-catwalk.


 

Livid jeans sitt b.
Foto: Livid.
Livid
Én manns drøm om å ta vare på et gammelt håndverk har vokst seg fra skreddersøm av jeans til kompisene, til klesmerket Livid, med jeans, skjorter, gensere og jakker. I kjeller i Olav Truggvasons gate lages fortsatt de skreddersydde jeansene, mens ready-to-wear-kolleksjonen produseres i Portugal.
Johnnylove
Foto: Monica Bye Gjertsen.
Johnnylove
Trondheimsdesignet klesmerke med egen brand store. Designet er preget av skandinavisk minimalisme, rene, rette linjer og inspirasjon fra urban arkitektur, streng japansk nøyaktighet og norsk natur og klima. Det er noe sjarmerende med at klærne i butikken begynte livsreisen på tegnebordet i etasjen over.
Hay_foto_Hay Trondhjem
Foto: Hay Trondheim.
HAY
Den danske møbelprodusenten har nettopp åpnet egen butikk i Midtbyen. Hay ble grunnlagt i 2002 med ambisjoner om å skape enkle, funksjonelle og estetiske samtidsmøbler med det moderne liv for øye, i samarbeid med noen av verdens mest talentfulle, nysgjerrige og modige designere.
peakperformance_jnervik
Foto: Peak Performance.
Peak Performance
Svenske Peak Performance er kjent for sine flotte og fargerike sportsklær i høy kvalitet. Det hele ble startet i Åre i 1986 av en gruppe lidenskapelige skikjørere.
Skjermbilde 2017-06-02 kl. 15.44.45
Foto: Bogat.Cosmo.
Bogart.Cosmo
Bogart.Cosmo er en familieeid Trondheimsbedrift. Med sine 1200 m² er den en av Europas største multibrand-butikker. Utvalget spenner fra high-end fashion til tradisjonell målsøm.
C.I Pedersen sitt bilde
Foto: C.I. Pedersen.
C.I. Pedersen
CI pedersen begynte allerede i 1858 å forsyne byens innbyggere, og tilreisende, med et bredt og eksklusivt utvalg av porselen og krystall. I nyere tid er sortimentet utvidet med nye, lekre interiørvarer.
Skjermbilde 2017-06-02 kl. 16.07.12
Foto: Monica Bye Gjertsen.
Lounge
Filosofien bak klesbutikken Lounge er å gi deg som kunde følelsen av å komme hjem til den venninnen som inspirerer deg mest. Klærne er hovedsakelig skandinaviske, med en touch av franske og italienske merker