Gå til innholdet

Dette skjer i pinsehelga

Se hva som skjer i Trondheim sentrum 2.-4. juni 2017

Fredag

"Et sykt koselig breakejam"
ISAK 18.00 - 21.00

MUD (Midtnorsk Urban Dans) inviterer til breakejam på uteplassen ved Kultursenteret ISAK:
"Alle som har vært og breaket i Trondheim vet at breakemiljøet her er først og fremst – koselig. Derfor avslutter vi semesteret med et koselig breakejam! Oppskriften er det samme gamle; det blir bra musikk, det blir cyphers og det blir grillmat. Og loppis! Ta en pause fra lesing og annet stress; kom og dans med oss!"
Arrangementet er gratis, rusfritt og åpent for alle. Les merKings of the Valley Born ona Monday trdevents
Kings of the Valley og Born on a Monday. (Foto: trdevents.no)
Fru Lundgreen 22.00 

Kings of the Valley er et ferskt band som spiller en blanding av gammelprog og stonerrock i skjønn forening. Låtene er preget av skitne riff kombinert med lange drømmende partier hvor Mellotron, gitarsoloer, orgelbrus, bassing av typen aktiv, flerstemt sang og fengende refreng benyttes.
Born On a Monday: Ett band, fem ungdommer. Ett mål, Verdensherredømme. Bandet ble først samlet i en litt for sliten kjeller i Trondheim, før de ble kastet ut på rockeeventyret. De kan love ansvarsløs, tung rockemusikk, med smakfulle bluesreferanser. Et groovy komp, brutal gitar og herlig orgel, toppes av en rå og lidenskapelig vokal. Les merPinseaften (lørdag)

Musikkfest Trondheim 2017 trdev
Musikkfest 2017 (Foto: trdevents.no)
Hele byen 10.30 - 00.00

Musikkfest er akkurat det det høres ut som: 70 gratiskonserter for både store og små, rundt om i hele Trondheim.
Ta med dem du liker å ha rundt deg til et stort mangfold av musikkopplevelser.
Scener: Torget (to scener) La´moparken, Ila, Gågatene, Cicignons plass, Skuret, Ila Brainnstasjon, Antikvariatet, Hornemannsgården, Havfruen og Egon Søndre.
Programet ligger ute på: www.musikkfesttrondheim.no. Les merUtstillingsåpning Ohma og Kjølaas
Utstillingsåpning: Ohma og Kjølaas (Foto: trdevents.no)
Trondhjems Kunstforening 15.00

I utstillingen «En fremmed ved mitt bord» møter vi malerier av Ragnhild Ohma. Damer og menn, unge og eldre, i dempede nyanser av grått og brunt sitter rundt bordet. Noen smiler, andre virker alvorlige.
Verkene til utstillingen ble valgt ut med tanke på den fysiske konteksten de vises i, på Café Ni Muser, ved Trondhjems Kunstforening. Motivene kretser rundt ulike spisesituasjoner. Dette gjør at betrakteren og de avbildete personene befinner seg i situasjoner som ligner hverandre. Slik dannes det en videreføring av motivene ut i rommet - og en relasjon mellom betrakter og bilde oppstår.
Utstillingen til Sebastian Makonnen Kjølaas, «Om tørre ting» inviterer publikum til en reise gjennom de mørke norrøne myter, med guder og helter, for å føle på ideen om det norske. På denne reisen møter vi keramiske arbeider og akvareller, uttrykk som skaper kontrast, men som er knyttet sammen i fortellingen. De utfyller hverandre, og forsterker hverandres materialegenskaper. Med valget av de to svært ulike materialene understreker også Kjølaas tørkingens essensielle rolle i kunsten. Med en humoristisk undertone får Kjølaas oss til å reflektere rundt nåtid, fortid og tid; kunst, kultur, materiale, uttrykket tørking – og måten vi forholder oss til alt dette som er rundt oss. Les mer

Trøndelag danser 2017
Olavshallen Lille Sal 17.00
Danseelever fra flere kulturskoler i Nord- og Sør -Trøndelag, Talentlab Fosen og gode samarbeidspartnere inviterer til en stor og variert danseforestilling i Olavshallen.
Innslag: – Røros kulturskole: «Mozart 25. symphony in G minor» av Ina Kostova – Ørland kulturskole: «Chain mix» og «Can’t stop the feeling» av Sarah Mikkelhaug – Levanger kulturskole: «Sommeren» av Margarita Vikander – Bjugn kulturskole: «Time» og «The Rap» av Trine Onsøien – Holtålen Kulturskole: «Libertango Flamenco» av Ina Kostova – Talentlab Fosen: «I don´t want to live forever» av Gøril Roesen «To feel» av Anne Halonen. Les merMarthe Valle trdev
Marthe Valle (Foto: trdevents.no)
Moskus 20.00

Marthe Valle besøker Moskus på selveste pinseaften. Valle er en svært samfunnsengasjert artist, som skriver varme låter om hverdagen, livet og kjærligheten. Hun har kombinert jobben som artist og sykepleier, med flere reiser i året til Hellas hvor hun jobber direkte med den akutte flytkningesituasjonen. I tillegg har hun engasjert seg i hvilke rollemodeller mediene presenterer for unge jenter. Våren 2017 slipper hun et knippe nye låter, og spiller i den forbindelse noen eksklusive konserter sammen med sine musikere. Vi lover en kveld med latter, tårer og musikk som griper deg. Les merArabs in Aspic trdev
Arabs in Aspic (Foto: trdevents.no)
Fru Lundgreen 22.00

Arabs tester nytt materiale og livesett før sommeren setter inn og ny plate slippes. De har følgende oppfordring: "Ta med deg ørepropper og syng inn sommeren med oss!" Les mer


1. Pinsedag (søndag)

Pilegrimsledens dag trdev
Pilegrimsledens dag (Foto: trdevents.no)
Vandring fra Kastberga til Nidarosdomen 09.30
Åpent hus på Pilegrimsgården fra 15.00

Pilegrimsgården og Trondhjems Turistforening samarbeider om en flotte fellestur langs pilegrimsleden fra Kastberga til Nidarosdomen. Vandringen er 16 km lang, så det anbefales på det sterkeste å ta med en stor matpakke som kan nytes i lunsjpausen i lavvoen på Lian.Turen er gratis og åpen for alle. Det blir felles busstransport fra sentrum til Kastberga. Vil du halvere distansen kan du også møte opp på Lian og gå de siste 8 km sammen med resten av turgjengen.
Påmelding: Innen1. juni for dem som vil gå fra Kastberga fordi arrangørene  setter opp buss, og må vite antall passasjerer. Skal du være med fra Lian, behøver du ikke å melde deg på.  Les merBryggereka Bruktmarked
Bryggerekka bruktmarked
Kongens gate allmenning 10.00 - 16.00

Hver søndag i sommerhalvåret fylles allmenningen opp av bord med brukte gjenstander, bøker, klær, sykler, LP-plater og noe godt å bite i. Utvalget vil variere fra gang til gang, så stikk innom hver søndag for finne akkurat det du er på utkikk etter.
Ønsker du å selge dine gamle skatter? Book deg et salgsbord på: www.standplasser.no
Denne søndagen blir det også danseoppvisning på bruktmarkedet.
Les mer


Søndagsåpent museum trdev
Søndagsåpent museum (Foto: trdevents.no)
Justismuseet 12.00 - 16.00

"Bli med på en rundtur gjennom fengselsbyggets rikholdige og varierte utstillinger. Vi gir et innblikk i straffemetoder og forbrytelser gjennom tidene. Her levendegjøres fortiden gjennom spennende historier. Du får se skarpretterøkser, gapestokker, tvangstrøyer, beslag fra Rinnans torturkjeller, miltbrannbakterier fra 1. verdenskrig, våpen, falske penger og utstyr for fluktforsøk." Les mer

Vil du ha jevnlige oppdateringer om hva som rører seg i Trondheim sentrum?

Lik Midtbyen på facebook!
Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Les også:

Midtbyens sommeravis med arrangementskalender for hele sommeren
Alt dette kan du oppleve i juni