Gå til innholdet

Dette skjer i Trondheim i helga, 25 -27. august

Vi kan nok en gang glede oss over en innholdsrik helg i Trondheim. Denne helgen kan du nyte akustiske gitartoner på internasjonal gitarfestival og la deg inspirere på gjenbruksfest og oppfinnerfestival.
Se helgas høydepunkter her: 
Lørdag 26. august 2017 braker det løs på Torvet igjen! Gjenbruksdagen har blitt en tradisjon. Det blir moteshow, Tre Små Kinesere og Charlotte Audestad med trio.

Fredag 25 august - søndag 27 august

akustisk hovedbilde

Akustiske Landskap, internasjonal gitarfestival / Kristiansten Festning

Akustiske Landskap er en internasjonal gitarfestival som har som mål i vise hele spekteret av den akustiske gitaren. Her inviteres noen av de mest kreative og innovative artistene i verden til å gjøre ting hverken du eller vi trodde var mulig å gjøre på gitar.

Og samtidig så får man uforglemmelige konserter og opplevelser for livet på kjøpet. Her presenteres gitarister på høyt nivå både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og gir sjansen til unge utøvere og talenter på gitar til å få presentert sine ideer foran et åpent og nysgjerrig publikum på samme scene som noen av verdens-stjernene som gjester festivalen!
 I år er flamencovirtuosen Livio Gianola et av de store trekkplastrene til festivalen. Med sine trollbindende komposisjoner og overveldende virtuositet kommer han garantert til å ta pusten fra noen og enhver under åpnings konserten fredag kveld!

(teksten er hentet fra akustiskelandskap.no)


Fredag 25 august og lørdag 26 august 

Skjermbilde 2017-08-21 kl. 10.45.27

Trondheim Maker Faire / Solsiden 

Maker Faire er verdens største oppfinnerfestival – et familievennlig arrangement med oppfinnelser, kreativitet og ideer, og en feiring av gjør-det-selv bevegelsen. Det er en plass hvor folk viser frem hva de har laget, og deler hva de har lært.

Skaperne («Makers») er alt fra teknologientusiaster til håndtverkere til hjemmebyggere til forskere til garasjeoppfinnere. De finnes i alle aldre og med alle bakgrunner. Målet med Maker Faire er å underholde, informere, bygge relasjoner og utvikle dette miljøet.


(tekst og bilde hentet fra www.trondheimmakerfaire.no)


Fredag 25 august og lørdag 26 august 

Lava_presse

Lava/ Nidelven bar og scene

Lava nå tilbake på scenen. ”Vi lovet Rolf å fortsette med Lava og å fremføre musikken hans” sier Egil Eldøen, og det er med en ydmyk stolthet vi på Nidelven Bar & Scene nå kan presentere LAVA i Trondheim.
Hit kommer bandet med sine fantastiske låter og en gjeng musikere vi gleder oss til å oppleve; Svein Dag Hauge, Egil Eldøen, Per Hillestad, Tom Erik Antonsen, Frode Mangen og "trønderen" Kåre Kolve er selvsagt med.


(tekst og bilde hentet fra www.nidelvenbarogscene.no)Lørdag 26 august

gjenbruksdagen-14-grudt-mfl-red

Gjenbruksdagen / Torvet 

. Gjenbruksdagen har blitt en tradisjon for Trondheim Renholdsverk, som år etter år trekker et stort publikum til Torvet. Målet er å sette fokus på å handle brukt framfor å handle nytt. Det blir kreativt figurverksted for barna, de kan få prøvesitte en renovasjonsbil og de kan teste den miljøvennlige Super-Sunda sykkelen som er en pedaldrevet smoothiemaskin.

Brukthandleriet Sirkulus har et stort telt med salg av klær m.m. – og gratisbutikken BrukOM flytter vi selvfølgelig ned til Torvet denne dagen. Det blir moteshow, og vi byr på Tre Små Kinesere og Charlotte Audestad med trio. Marvin og Mona loser oss trygt gjennom selv showet, og skaper en folkelig og profesjonell ramme rundt arrangementet. Vi avslutter med en auksjon til inntekt for Barnekreftforeningen i Trøndelag. Velkommen!


(tekst og bilde hentet fra trdevents.no)Søndag 13. august

Forsidebilde bryggerekka FB 2017

Bryggerekka Bruktmarked / Kongens gate allmenning

Bryggerekka Bruktmarked er et utendørs søndagsmarked i Kongens gate allmenning i Kjøpmannsgata. Du finner markedet ved å gå Kongens gate østover, krysse kjøpmannsgata og gå tretrappa ned mot elva.

Hver søndag i sommerhalvåret fylles allmenningen opp av bord med brukte gjenstander, bøker, klær, sykler, LP-plater og noe godt å bite i. Utvalget vil variere fra gang til gang, så stikk innom hver søndag for finne akkurat det du er på utkikk etter.

Ønsker du å selge dine gamle skatter? Bokk deg et salgsbord på: www.standplasser.no

For flere opplevelser:  Se hva som skjer i August her