Gå til innholdet

Dette skjer på Martnan 1. dag.

Se hva som skjer på Torvscenen på åpningsdagen.
Markedsplassen med 200 utstillere har åpent 11-19.
Forsker-Frederic inntar Torvscenen med et brennhett show 2 ganger daglig på Martnan 2017. Foto: Dag Stuan

Tirsdag 20. Juni

11:05 og 15:30 Vitenshow med Forsker-Frederic

Forsker-Frederic er en leken vitenskapsformidler fra Vitensenteret i Trondheim. Han er en showman som holder inspirerende forestillinger på Vitensenteret, på skoler og andre tilstelninger.Under Starmus-festivalen og Martnan tar han Torvscenen i bruk og vil sammen med publikum skape fantastisk stemning. Det blir spektakulære kjemi- og fysikkeksperimenter med røyk og smell – i riktig Forsker-Frederic-style. Ikke gå glipp av hans show!

11:30 Møt ekte astronauter!

Møt ekte astronauter! Martnan
Foto: Starmus/Martnan
Hvordan er det mulig å gå på månen? Hvordan føles det å sveve i verdensrommet?
På Verdensromdagen på Torvscenen under Starmus får vi besøk av to ekte astronauter som skal fortelle oss om det!
Charlie Duke er en amerikansk astronaut som gikk på Månen under Apollo 16-ekspedisjonen. Han var også «Houston» sin stemme under en historiske Apollo 11-landingen på månen.
Christer Fuglesang er en svensk astronaut og fysiker og var den første svensken i verdensrommet.


15:15 Luftforsvarets Musikkorps

Luftforsvarets Musikkorps Martnan
Foto: Starmus/Martnan
I 2018 fyller Luftforsvarets musikkorps 200 år som kulturinstitusjon i Trondheim! Korpset er et av Forsvarets fem profesjonelle korps og viderefører en snart 200 år gammel historie med militærmusikk i Trøndelag. Årlig gjør korpset rundt 150 opptredener, noen som fullt korps og en del med kammergrupper.
Korpset er kjent for sin fleksibilitet og allsidighet. Oppdragene til Luftforsvarets musikkorps spenner fra militære oppdrag og seremonier til å spille klassiske konserter, jazz, kammermusikk og barnehagekonserter. I tillegg samarbeider korpset med en rekke festivaler og institusjoner.
Ingen sjanger er korpset ukjent, og deres lekenhet og utforskningstrang gjør dem til et unikt musikkorps som Trondheim kan være stolte av! Og skal vi tro ryktene får vi kanskje høre flere låter som glir rett inn i Starmus-temaet.


16:00 Konsert med Ine Hoem

Ine Hoem Martnan
Foto: Starmus/Martnan
Ine Hoems stemme treffer deg rett i hjertet. Hennes vokalsterke sound henter elementer fra både moderne elektronisk popmusikk og jazz-universet.
Det siste året har hun tilbragt i studio på Gotland, Sverige og resultatet av arbeidet har blitt albumet «Moonbird» som kom ut i februar 2017. Med «Moonbird» gjør Ine Hoem et dypdykk i en mørk eventyrlig verden, der referanser som Kate Bush og Lykke Li gjør seg gjeldende.
«Moonbird» berører spørsmål rundt identitet, hvem man er, og hvem man vil være i en verden som stadig krever mer av enkeltmennesket.
Ine er datter av den norske forfatteren Edvard Hoem og startet tidlig med å skrive musikk.
– Det å vokse opp med en far som er kunstner, har hatt stor betydning for meg. Jeg har sett
han jobbe gjennom oppturer og nedturer, alltid kompromissløs med tydelige visjoner. Jeg tror jeg har arvet mye fra han i måten å jobbe på.


16:35 The Fjords (Solo)

The Fjords (Solo) Martnan
Foto: Starmus/Martnan
Med utsolgte konserter på Blæst og Storsalen til Studentersamfundet i Trondhjem i 2015 og headliner-plassen på utsolgte Bakkefestivalen 6. mai 2017, legger The Fjords ut på veien igjen for å gjøre et knippe Norske konserter.
Med frontfigur Petter Vågan ved roret serverer The Fjords mørke fortroligheter på en seng av glitrende synth og elektronika. Under Starmus vil Vågan opptre solo på Torvscenen.
Petter skriver om eksistensielle problemstillinger og undrer seg over livet, universet og vår plass i den:
«Mange av tekstene handler om å være en liten brikke i et enormt, uforklarlig billedvev av hendelser og forestillinger. Det handler i det store og det hele om å forsone seg med at virkeligheten ikke er slik du trodde den var.»

17:05 Embla

Embla Martnan
Foto: Starmus/Martnan
Embla er et damekor bestående av 22 sangere i 20-, 30-, og 40-årene, opprinnelig bygd opp fra sangmiljøet rundt det som i dag er musikkvitenskap på Institutt for musikk, NTNU i Trondheim.
Navnet er hentet fra norrøn mytologi, der Embla var den første kvinne på jorden. Hun forbindes med kreativitet, kvalitet og kunstnerisk vekst – kvaliteter vi ønsker å stå for.
Embla er et aktivt kor med mange prosjekter. Musikalsk kjennetegnes Embla først og fremst av en homogen og vakker klang. Dette er et resultat av dirigentens utrettelige arbeid og fokus.
Korets repertoar spenner fra folketoner til ny norsk musikk. Et av Emblas satsningsområder er å spre ny damekormusikk, derfor har de fått flere komponister til å skrive for dem. Blant dem er Ståle Kleiberg, Truls Waagø, Trygve Brøske, Eldbjørg Raknes, Eva Ugalde og Maija Skille. Også korets egne medlemmer, samt tidligere medlemmer, bidrar til repertoaret, blant disse er Hanne Bæverfjord, Eva Holm Foosnæs og Ingunn Solem.

Interessert i nyheter fra Midtbyen?

Lik oss på Facebook
Abonner på nyhetsbrevet vårt


Mer om Martnan 2017

Pamfilius fra Trondheim selger håndlagede og hjemmesydde tekstiler
Galåvolden Gård kommer med prisbelønt is og oster fra Røros
Fra Dalarna i Sverige kommer Siljans Linnedukar med lokalproduserte vevde duker og håndklær
Og hva tror du Pinnevaffeldama kommer med?
Se hele kulturprogrammet til Martnan 2017

Les også

Dette skjer i Trondheim i sommermånedene

Skjermbilde 2017-06-01 kl. 10.07.06