Gå til innholdet

Dette skjer på Martnan onsdag 21. juni.

Se alt som skjer på Torvscenen på Martnans 2. dag.
I tillegg holder 200 utstillere åpent fra 11:00 til 19.00.
Rett etter Ravi-konserten, inntar Selda Torvscenen med et forrykende show med eksplosjoner, flammer, vann, røyk og smell! Foto: Nadia Frantsen

Onsdag 21. juni

11:05 og 15:30 Vitenshow med Forsker-Frederic

Vitenshow med Forsker-Frederic Martnan
Foto: Dag Stuan/Vitensenteret
Forsker-Frederic er en leken vitenskapsformidler fra Vitensenteret i Trondheim. Han er en showman som holder inspirerende forestillinger på Vitensenteret, på skoler og andre tilstelninger.
Under Starmus-festivalen og Martnan tar han Torvscenen i bruk og vil sammen med publikum skape fantastisk stemning. Det blir spektakulære kjemi- og fysikkeksperimenter med røyk og smell – i riktig Forsker-Frederic-style. Ikke gå glipp av hans show!


11:45 Musikalfabrikkens Vokalgruppe

Musikalfabrikkens Vokalgruppe Martnan
Foto: Starmus/Martnan
Musikalfabrikkens vokalgruppe består av 12 dyktige sangere i alderen 9 – 16 år. De opptrer både som gruppe og som solister, og har etter hvert opparbeidet seg god og variert erfaring fra både små og store scener.
Medlemmer i gruppa har vært å se på TV både i Idol jr og i Norske Talenter, og til høsten får vi se en av dem i MGPjr. Gruppas spesialitet er musikallåter, men både viser, pop, rock, blues og jazz står på repertoaret.


12:05 Opera Trøndelag

Opera Trøndelag Martnan
Foto: Starmus/Martnan
Siden 2001 har Opera Trøndelag drevet landets eneste Operaskole for barn og ungdom. Operaskolens formål er å gjøre scenekunst av høy kvalitet tilgjengelig for barn og ungdom og samtidig motivere til videre steg innen faget. Operaskolen gir tilbud i musikkteater til gruppen 11-15 år der samspill og scenedisiplin er vesentlig. Elevene øver mot målet å delta i Opera Trøndelags produksjoner.
Elevene deltok senest i «Carmen» i Kimen Kulturhus mars 2017. Har ellers vært med i Olav Engelbrektsson, på Steinvikholm Slott, Flaggermusen, Tryllefløyten m.m.
På Torvscenen under Starmus skal Operaskolen fremføre et utdrag fra musikalen Annie og Oliver. Vi gleder oss!


15:00 May Britt Moser

May Britt Moser Martnan
Foto: Rita Elmkvist Nilsen
May Britt Moser: Hjerneceller og et palass for minner
Visste du at hjernen vår har et minnepalass for å huske fakta, hendelser og steder? May-Britt forteller om hjerneområdene og hjernecellene som utgjør byggesteinene i dette palasset, og viser deg hvordan du kan bruke ditt minnepalass til å bli en hukommelsesmester.
May-Britt Moser er professor i nevrovitenskap ved Kavliinstitutt for Nevrovitenskap, NTNU. Hun ble i 2014 tildelt Nobelprisen i fysiologi og medisin sammen med samarbeidspartner Edvard Moser og John O’Keefe for deres oppdagelser av et navigasjonssystem i hjernen.


16:00 Gammalgrass

Gammalgrass Martnan
Foto: Starmus/Martnan
Trioen Gammalgrass er kjent for sine livlige fremførelser, sin driftige virtuositet og sin kompetente musikalske humor. Med Ola Kvernberg på fele, Ole Morten Vågan på bass og multiinstrumentalist Stian Carstensen på alt det andre, resulterer det til et sagnomsust liveband som setter fart på stemninga.
Her spilles ikke bare én sjanger, men det eksperimenteres med hva som skjer når man putter alt i en og samme gryte, fra jazz og klassisk, blues og bluegrass, til engelsk pop og balkanrytmer med orientalsk krydder. Og musikken går så hinsides fort til tider at deres tekniske briljans umulig kan overses.
På konserten vil det bli humor, fantastiske musikalske prestasjoner og spilleglede!


16:35 RAVI – Alæine

RAVI – Alæine Martnan
Foto: Ravi.no
Når Ravi gjør konserter helt aleine, så tar han med seg hele sin musikalske historie. For eksempel noen lyder som loopes, som stammer fra Commodore 64, Ravis første datamaskin, og det første stedet der han aktivt komponerte musikk.
Ravi akkompagnerer seg selv på tangenter, han har spilt piano siden han var sju, og var keyboardist i jazzbandet Jaga Jazzist fra 1994-1999. Siden har han traktert synth og keyboard med Briskeby, St. Thomas og The Jessica Fletchers blant flere.
Det var først i 2015 at Ravi begynte å koble sin musikalske historie med sin nåtidige posisjon. Når han entrer scenen aleine, får du høre Ravi-låter fra 2002 og fram til i dag, og du har sannsynligvis hørt femti prosent av repertoaret på radio. Men her får du kjente låter i nye, spontane og levende versjoner. Ingenting ligger på tape eller «singback» alt blir til der og da, både pianolyder, synthlyder, trommemaskiner aktiveres og rytmer tilvirkes ved hjelp av Ravis tunge og gane.


17:10 Seldas Fysikkshow

Seldas Fysikkshow Martnan
Foto: Nadia Frantsen
I samarbeid med SpareBank1 SMN inviterer Starmus in the City til et forrykende show med eksplosjoner, flammer, vann, røyk og smell! Møt den kjente og populære programlederen, fysikeren og edutaineren Selda Ekiz. Du kjenner henne sikkert fra NRK Super, der hun entusiastisk har vist deg hvorfor fysikk er interessant og morsomt. Hun har også vært programleder for Påskemorgen og ANNO.
Under Starmus kommer hun til oss med et spennende og lærerikt fysikkshow. Dette blir gøy for både barn og voksne, og noen heldige barn blir også invitert opp på scenen for å delta på noen av eksperimentene.


17:45 Martnan Bruktauksjon

Martnan Bruktauksjon
Foto: Starmus/Martnan
Bruktauksjon i regi av Andersen Antikk og Auksjon på Torvscenen. Gjenstander for enhver smak går under hammeren på denne gode gammeldagse auksjonen.

Mer om Martnan 2017

Pamfilius fra Trondheim selger håndlagede og hjemmesydde tekstiler
Galåvolden Gård kommer med prisbelønt is og oster fra Røros
Fra Dalarna i Sverige kommer Siljans Linnedukar med lokalproduserte vevde duker og håndklær
Og hva tror du Pinnevaffeldama kommer med?
Se hele kulturprogrammet til Martnan 2017

Les også

Dette skjer i Trondheim i sommermånedene

Skjermbilde 2017-06-01 kl. 10.07.06
Foto: Marius Røa / trondelag.com