Gå til innholdet

Dette skjer på Martnan på avslutningsdagen

En professor med hale, robotshow og hele 5 konserter er noe av det du kan oppleve på Martnans 3. og siste dag.

"Å prøve å gi menneskekroppen tilbake muligheten til å ha hale er en måte å lære mer om samspillet mellom oss og teknologien." Foto: Kai T. Dragland/NTNU.

Torsdag 22. juni

11:05 og 15:45 Vitenshow med Forsker-Frederic

Vitenshow med Forsker-Frederic Martnan
Foto: Dag Stuan
Forsker-Frederic er en leken vitenskapsformidler fra Vitensenteret i Trondheim. Han er en showman som holder inspirerende forestillinger på Vitensenteret, på skoler og andre tilstelninger.
Under Starmus-festivalen og Martnan tar han Torvscenen i bruk og vil sammen med publikum skape fantastisk stemning. Det blir spektakulære kjemi- og fysikkeksperimenter med røyk og smell – i riktig Forsker-Frederic-style. Ikke gå glipp av hans show!

11:30 Robotshow

Robotshow Martnan
Foto: Kai T. Dragland
Professor Svanæs kommer til Starmus for å fortelle om halen han har laget, og ikke minst vise oss hvordan den fungerer. Våre forfedre langt tilbake hadde hale, men den forsvant en gang i løpet av evolusjonen mot menneske. Å prøve å gi menneskekroppen tilbake muligheten til å ha hale er en måte å lære mer om samspillet mellom oss og teknologien.
Roboten [self.]!
Professor Øyvind Brandtsegg (NTNU) og forsker Axel Tidemann (Telenor Research) har laget en kunstinstallasjon i form av en robot som lærer seg alt den kan gjennom interaksjon med publikum. Roboten har fått navnet [self.]. Den er ikke programmert med noe form for kunnskap eller språk, kun evnen til å lære.

13:00 Stjerneskudd: Torunn og Nora

Stjerneskudd- Torunn og Nora Martnan
Foto: Starmus/Martnan
Torunn og Nora møttes på Ungdommens Kulturmønstring og i 2015 gjorde de seg bemerket under MGP Jr.De er veldig glade i å opptre, og synge og spille sammen. Musikk har alltid vært en stor del av livene deres, og de gleder seg veldig til å opptre for små og store på Torvscenen under Starmus.

13:30 Stjerneskudd:Adrees

Stjerneskudd-Adrees Martnan
Foto: Starmus/Martnan
16 år gamle Adrees ble kjent gjennom TV-programmet The Stream i fjor og fikk gjennom konkurransen en platekontrakt med Universal. Adrees ble umiddelbart en favoritt hos publikum og ikke minst hos jentene. Den kjekke gutten har et talent, noe man merker når Adrees står på scenen med gitar, det oser musikalitet. Låtene hans er streamet over 1 million ganger, og vi gleder oss til å følge Adrees fremover.


15:30 Reggie Got Beats

Reggie Got Beats
Foto: Starmus/Martnan
Bak navnet Reggie Got Beats finner vi produsent, DJ og trommeslager Egil Reistadbakk. I sitt studio i Trondheim produserer han disco i alle former, enten det er synthdrevet boogie, streit pop eller skitten house.
Med seg på laget har han denne gangen fått med seg ungdommer fra Åsvang og Eberg Storband på trommer og blås. Som ikke det er nok toppes dette med dans av elever ved RAW Dancestudio i Trondheim, som er Midt-Norges ledende danseskole innen street dance.
Egil har laget en helt ny komposisjon som fremføres av disse på Starmus og Martnan torsdag 22. juni.

16:45 Amanda Tenfjord

Amanda Tenfjord Martnan
Foto: Jonas Driveklepp
I vinter ble Amanda Tenfjord omtalt som et av de store høydepunktene under musikkfestivalene Trondheim Calling og by:Larm, og nå er hun aktuell med singelen «Man of Iron», som er anbefalt av NRK P3 Urørt.
Amanda Tenfjord, halvt greker og halvt viking, har på kort tid gjort seg bemerket som en utrolig talentfull og karismatisk ung artist med sin vakre stemme og særegne låtteft. I tillegg til å lage vakker musikk, studerer Amanda medisin, og hennes favorittfag på skolen er matte og fysikk. Hennes singler «Run» og «I Need Lions» har totalt over 1 million avspillinger på Spotify uten noen markedsføring bak.


17:30 Carl Louis

Carl Louis Martnan
Foto: Olav Stubberud
Carl Louis skapte blest i musikk-Norge da han bestemte seg for å forlate CLMD til fordel for en egen solokarriere. Med låter som dykker dypere blant et mer organisk og bevegende lydlandskap, har Carl Louis klart å skape et unikt uttrykk som danser i grenselandet mellom undergrunnen og det kommersielle. Pulserende synthbølger, analoge trommer og trollbindende vokalmelodier er med på å forme det spennende og ukonvensjonelle elektroniske uttrykket til Carl Louis.
Carl Louis er en forsker på lyd og bruk av teknologi i musikken, med en spesiell forkjærlighet for krysningen mellom den digitale og den analoge verden. Dette er tydelig på låta «Human Beeing» som handler om en robot med den umulige drømmen om å bli et menneske.

18:15 Daniel Kvammen

Daniel Kvammen Foto Kim Jacobsen
Foto: Kim Jakobsen
Etter et eventyrlig debutår i 2015, hvor det tre ganger Spellemannominerte debutalbumet «Fremad i alle retninga» og monsterhiten «Du fortenar ein som meg» plasserte Daniel Kvammen for alvor på det norske musikkartet, er det nøyaktig to år senere klart for mer Kvammen i monitor.
Med et hundretalls konserter i hele Norge, deriblant utsolgte klubbkonserter og kritikerroste opptredener på Øyafestivalen, Slottsfjell, by:Larm, Pstereo og en rekke andre festivaler, har Kvammen og hans fantastiske band opparbeidet seg et svært så solid rykte.
Geilingen har vokst seg fra en litt introvert singer/songwriter til å bli en karismatisk, energisk og engasjerende popsanger. Og med sitt nye låtmateriale vil euforien nå nye høyder i 2017.
Første smakebit på Kvammens kommende album er singelen «Me dansar ikkje for moro skyld», som ble valgt ut til Ukas låt av NRK P3 og samtidig også listet på NRK P13. På det kommende albumet «Vektlaus» har lyden tatt en mer elektronisk retning, og hvis vi ser på albumcoveret kan vi se at han er tydelig inspirert av verdensrommet og solsystemet vårt.


Mer om Martnan 2017

Pamfilius fra Trondheim selger håndlagede og hjemmesydde tekstiler
Galåvolden Gård kommer med prisbelønt is og oster fra Røros
Fra Dalarna i Sverige kommer Siljans Linnedukar med lokalproduserte vevde duker og håndklær
Og hva tror du Pinnevaffeldama kommer med?
Se hele kulturprogrammet til Martnan 2017

Les også

Dette skjer i Trondheim i sommermånedene

Skjermbilde 2017-06-01 kl. 10.07.06
Foto: Marius Røa / trondelag.com.

Les også Sommer i Midtbyen, med kulturprogram for juni, juli og august
Sommer i Midtbyen