Gå til innholdet

Her får du ekte sushi i historiske omgivelser

Sushi Bars ferskeste avdeling ligger i en ærverdig, fredet bygård, rett ved folkelivet på torget i Trondheim.

www.midtbyen.no
Trond Sortland Kuldvere
Foto: Monica Bye Gjertsen


Sushi Bar er en familiedrevet trondheimsbedrift: Cathrine Michaelsen Wikstrøms far er daglig leder, broren er driftsleder, mens hun selv har tittelen driftskoordinator. Cathrine tar imot oss i Sushi Bars ferskeste avdeling i Sommergården ved Torvet.

Kvalitet er nøkkelen

Det hele startet med en à la carte-restaurant i Ravnkloa for snart 20 år siden. Da var Sushi Bar den første og eneste sushirestauranten i byen, forteller hun.

Etterhvert begynte de å surfe på den stadig voksende buffet-bølgen som skylte inn over byens sushi-restauranter, drevet frem av gjester som egentlig var litt skeptiske til sushi, men samtidig åpne for nye smaker.

Sushibar Torvet

Buffeten hos Sushi Bar Torvet bugner av fristende maki- og nigiri-biter med syltet ingefær, wasabi, soyasaus og goma wakame som naturlig tilbehør (se ordliste nederst). Andre godsaker som supper, fritert scampi, vårruller, blekksprut og samosa står også fremme. Etter klokken 15 utvides buffeten med blant annet kyllingvinger og -wok.

- Det er perfekt å stikke innom buffeten for en kjapp matbit til lunsj, eller etter jobb. Det er også populært med take away for dem som er på farta. Da kan du bestille fra menyen eller plukke biter fra buffeten. Plukker du selv, er prisen kr. 12,-. per bit.

Så: Hvordan skiller man seg ut blant byens sushi-buffeter?

- Det er stor konkurranse nå, så det gjelder å levere kvalitet, og det gjør vi. Vi har dyktige sushikokker som lager ordentlig håndlaget sushi av ferske råvarer. Vi har et godt utvalg sushi på buffeten, og det vet vi at gjestene våre setter pris på. I tillegg har vi en à la carte-meny for dem som vil bestille sin egen sushi-tallerken, eller en deletallerken for 2 til 3 personer.

Også småretter som vårruller, friterte scampi og sashimi kan bestilles à la carte, og måltidet kan avrundes med dessert og kaffe eller te. Dermed er det fullt mulig å nyte en treretters, med vin eller øl til, om man ønsker det.

For vegetarianeren

Visste du at sushi egentlig betyr marinert ris? Så faktisk er det ingen selvmotsigelse for en vegetarianer, eller til og med veganer, å spise sushi. Sushi Bar Torvet har 5 ulike veggie-/veganmaki-varianter som kan bestilles fra menyen. 

Lunt og koselig

Hva betyr beliggenheten ved Torvet?

- Vi har forventninger til de store arrangementene, som Martnan og Starmus på Torvet i sommer. Jeg tror folk setter pris på å ha et sted å gå til i nærheten av begivenhetene, enten de vil sitte ute og se på folkelivet, eller ta turen inn i den verneverdige bygården.

Sushibar Torvet2

- Vi fikk hjelp av interiørarkitekter til å balansere den historiske arven i veggene med rene asiatiske linjer.

Resultatet er en lun og koselig restaurant hvor moderne asiatisk design smelter sammen med tradisjonelt trøndersk håndverk fra tidligere århundrer. Tømmerveggen innerst i lokalet har sannsynligvis stått der fra huset ble bygd, og er vernet.

Restauranten er elegant oppdelt i ulike sittesoner; små bord langs vinduene, langbord lenger inn og bar med barkrakker omtrent midt i rommet. Enda lenger inn finner du et par båser i en slags oppgradert american diner-stil, med plass til 6-8 gjester i hver bås.

Midtbykortet og Middag til 150,-

Er du så heldig å ha et Midtbykort, kan du betale med det på Sushi Bar Torvet. Restauranten er også med på konseptet Endelig mandag - Middag til 150,- sammen med 15 andre restauranter i Midtbyen. Det gir deg en gyllen anledning til å prøve ut Sushi Bar, hvis du ikke har gjort det enda.

Sushibar Torvet4

Her finner du Sushi Bar Torvet:

Se adresse, kontaktinfo og åpningstider her

Ordliste:

Sushi: Betyr marinert ris, og er en fellesbetegnelse for den øst-asiatiske mattradisjonen med rå sjømat, ris, tangplater og tradisjonelt tilbehør.
Maki: Rund bit med ris, tangplater og sjømat, og/eller andre godbiter i midten. Futomaki har tangen ytterst, mens uramaki har tangen lenger inn, og altså ris ytterst. 
Nigiri: Avlang risball med sjømat på toppen.
Sashimi: Tynne skiver av fersk rå fisk, rett og slett. Strengt tatt ikke sushi, siden sushi betyr marinert ris.
Gari: Tynne skiver syltet ingefær.
Wasabi: Grønn pepperrot-puré. Fordi den er så sterk, er det vanlig å røre den ut i soyasaus.
Goma Wakame: Grønn sjøgressalat.

Flere nyheter fra Midtbyen:

Bare i Midtbyen: Enestående spisesteder og butikker med sjel

Her finner du alt som skjer på Martnan 2017