Gå til innholdet

Dette skjer i Midtbyen i helgen! 21.-23. april 2017

Denne helgen kan du oppleve lokale helter og verdensstjerner på Nidaros Blues eller reise jorda rundt og oppleve fremmede kulturer, uten å forlate byen, på Mosaic Festival. Les videre og se helgens nyheter innen dans, konserter, museumsbegivenheter, teater, standup og annen kultur.

Mosaic Festival gjør hjertet av Trondheim til en verden i miniatyr. Illustrasjon: Mosaic Festival
Onsdag-søndag
Nidaros Blues
Royal Garden Hotel

Nidaros Blues er Trondheims internasjonale blusfestival med en god miks av lokale helter, norske toppnavn og internasjonale stjerner. Sammen gir de publikum hele 35 konserter i løpet av 4 dager. Her er noe av det som skjer på festivalen:
Fredag
16.00 - 17.30 After Work Blues
Gratis ettermiddagsblues med Dr Bekken & Hans Bollandsås på Royal Garden Hotel
18.30 - 00.30 Superfredag
12 konserter på Royal Garden Hotel. Lokale helter, norske toppnavn og internasjonale stjerner i skjønn forening. Kjøp et dagspass og få tilgang til alle konsertene på samme billett. 
Lørdag
12.30 - 15.00 Barnas Bluesfestival
Stor familedag med gratis inngang. Konserter, tryllerier underholdning og aktiviteter.
18.30 - 00.30 Superlørdag
12 konserter fra 4 scener på Royal Garden Hotel. Lokale helter, Norske toppnavn og internasjonale stjerner i skjønn forening. Dagspass gir adgang til alle konsertene.
Les mer om Nidaros Blues

Fredag og lørdag
Mosaic Festival Trondheim 2017
Torvscenen fredag 18.00
Hele Midtbyen lørdag 10.00-18.00

Byen vår er som en mosaikk der folk med ulik kulturell bakgrunn er de fargerike mosaikkbitene som til sammen gir det fulle bildet. Det er tanken bak navnet til Mosaic Festival Trondheim, som starter med åpningsfest på Torvet fredag ettermiddag. Festivalen fortsetter på lørdag med 11 ulike arrangementer som representerer hvert sitt land i hvert sitt hus eller lokale i Midtbyen. Fra klokken 10-18 på lørdag kan du derfor reise jorda rundt uten å forlate Trondheim. På lørdag kommer også utenriksminister Børge Brende for å besøke utvalgte land på festivalen. Her kan du lese mer om hvilke land som er representert og hva du kan oppleve.

Fredag
Danceoff!
Kultursenteret ISAK 18.00 - 22.30

Liker du å danse street dance, eller se på at andre gjør det? Midtnorsk urban dans (MUD) arrangerer danceoff utenom det vanlige på kultursenteret ISAK. Det blir Showcase battles og out of the hat battles. Sistnevnte går ut på at deltakerne trekker en lapp med ett tema/ følelse/ ting som de må bruke i sin solo. Gatedansens svar på improteater kan gi topp underholdning.
Dommerene velger de 8 beste som går videre til semifinalene.
Arrangementet er gratis, rusfritt og åpent for alle. Les mer

Fredag
Mestercellist Mischa Maisky spiller Dvorak
Olavshallen 19.30

Dvořáks ettertenksomme og uttrykksfulle cellokonsert er en publikumsfavoritt med sine mange sangbare temaer.
TSOs sjefdirigent fra neste sesong, Han-Na Chang var i starten en internasjonalt renommert cellosolist, og tidligere elev hos den verdenskjente israelske cellisten Mischa Maiksy. Nå har hun fått denne fantastisk fine cellisten og nestoren til Trondheim. Han er født i 1948 i Riga, og begynte studiene sine med Mstislav Rostropovitsj. Maiksy har gitt konserter på alle kontinenter med ledende orkestre.
På samme konsert fremfører Trondheim symfoniorkester Sibelius andre symfoni. Her finnes både det dramatiske og det lyriske. Symfoniens popularitet nådde raskt langt utenfor landets grenser og er den mest populære av Sibelius’ symfonier.
Les mer

Fredag
Single Release: Red Mountains
Fru Lundgreen 22.00 

Red Mountains spiller seig, psykedelisk stoner rock. Bandet har siden debutalbumet «Down With the Sun» i 2015 jobbet med nytt materiale og innspillingen av album nummer to.
Den første singelen fra albumet slippes på 7″ vinyl av All Good Clean Records og blir solgt i begrenset opplag denne kvelden. Det blir også første mulighet til å få en smakebit på mange av låtene som kommer på fullengderen i høst. Les mer

Fredag
Haunted By Silhouettes + Aphzelia
Good Omens  22.00

Haunted By Silhouettes er et death metal band som holder til i en nedlangt bunker i Trondheim.
De tar med seg sin eksplosive, melodiske death metal for å lage ville tilstander på Good Omens samtidig som de feirer sin nye utgivelse «Wrath Of Kharon»!
De har med seg Aphzelia som skal starte kvelden. Aphzelia spiller visstnok så seigt og nedstemt at en seismograf vil gå nuts. Det 6 mann store bandet spiller en groovy blanding mellom deathcore/metalcore og fenomenet «djent». Tidligere har de spilt på scener og festivaler som Trondheim Metal Fest, Trondheim Calling, Sjokkfestivalen og Oslo Subscene. Les mer

Lørdag
Utstillingsåpning: "Hvis en reisende en Trondheimsnatt..." 
Trondheim kunstmuseum Bispegata 13.00 - 16.00

Kl. 15.00 blir det samtale mellom Johan Börjesson og Patrizia Sandretto Re Rebaudengo, direktør for Fondazione Sandretto Re Rebaudengo, Torino.
Anledningen er åpningen av utstillingen «Hvis en reisende en Trondheimsnatt… med verk fra Collezione Sandretto Re Rebaudengo», en helt ny utstilling med verk fra en av Europas mest betydningsfulle samtidskunstsamlinger. Dette har aldri før har vært vist i Norge. Utstillingen inneholder verk av: Tauba Auerbach, Marvin Gaye Chetwynd, Roberto Cuoghi, Berllinde De Bruyckere, Trisha Donnelly og mange flere.
Les mer

Lørdag
March for Science Trondheim
Fra NTNU Vitenskapmuseet til Torget.17.00 - 19.00

Blir du oppgitt over falske nyheter, "alternative fakta" og krefter som ønsker å styre forskningens retning og resultater? Synes du vil lever i en "postfaktuell tid" ?
March for Science Norway ønsker å få alle som er opptatt av et kunnskapsbasert samfunn ut på gatene i forsvar for kunnskap, uavhengig forskning og uredd forskningsformidling. 
Les mer

Lørdag
"Gudbedre" Anne Kat Hærland
Olavshallen 19.00

For første gang står Anne Kat Hærland på en scene og forteller ting om seg selv som faktisk er helt sanne. I tillegg snakker hun om terror, dop, fordommer og swingersmiljøets åpenbare fallgruver.
Hudløst, ufiltrert og smertefullt morsomt.
Les mer

Lørdag
LIVE – sorgarbeid av Erik Fauske kompani
Teaterhuset Avant Garden 19.00

«…en vakker og meditativ forestilling.» Klassekampen

«Teksten borer seg innover til maskineriet som befinner seg på scenen, men mest av alt lager den seg en vei innover i meg som publikummer.» Norsk Shakespearetidsskrift

Gjennom ord, musikk, og stadig dypere lag av stemningsfulle scenebilder tar LIVE – Sorgarbeid deg med inn tomrommet som oppstår etter at noen er borte.
Mens dramatiker og regissør Eirik Fauske skriver seg gjennom sorgen etter å ha mistet noen som stod ham nær, får vi som publikummere følge med på skriveprosessen som foregår live foran oss. Hver bokstav og hvert ord som dukker opp eller forsvinner er potensielt ladet med mening. Som tilskuere leser vi oss inn i en tekst som ikke formidles lineært og ferdigskrevet, men som leter seg fram, nølende og omskiftelig. Gjennom ord, scenebilder og musikk kan vi lese fram en personlig lengsel etter den som ikke er der lenger. Tilbake står bare et forvitrende ‘jeg’ på søken etter mening. Les mer


Lørdag
Aufles Turbomodul @KonsertGalleriet
Ni Muser 20.00 - 21.00

Aufles’ Turbomodul er et akustisk ensemble som vektlegger klanglig utforskning innenfor en streitere musikalsk ramme. Musikken henter elementer fra rock, populærmusikk, klassisk og til tider støymusikk, men i bunnen ligger en forkjærlighet for jazzens idiomatikk, og alle dens tidsepoker. Noen av bandets idealer er sjangerfusjon, med både frijazz-lignende spontanitet, minimalistiske ideer og et energisk trøkk.
Håvard Aufles mottok Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringspris i 2016, og i forbindelse med prisvinnerkonserten legger han og bandet ut på turné i slutten av april, der de blant annet gjester KonsertGalleriet.
Inngang kr 100,-. Kontant eller Vipps i døra.
Les mer

Lørdag
Feenix Foundation/Kanaan
Fru Lundgren 22.00

Feenix Foundation og Kanaan kommer til Fru Lundgreen den 22. april for å feire hverandre, livet, Nidaros og Feenix Foundation sin plate «Efter det som er pasert». Feenix Foundation er en avantgarde gitartrio fra Hedmark. Plata  «Efter det som er passert», ble sluppet den 7. mars, og feires på Fru Lundgreen den 22. april. Oslobandet Kanaan spiller suggererende rockejazz, med referanser til syttitalls psykedelia, krautrock og jazzimproviasjon. Gitartrioen tar i bruk hele det dynamiske spekteret fra sarte, melodiske partier til beinharde riff, en miks som virkelig kommer til sin rett i konsertformatet. Gjennom en rekke applauderte konserter over hele landet har de gjort seg bemerket som et liveband verdt å få med seg. Les mer

Lørdag og søndag
Retro-, Antikk- og Samlemesse
Trondheim Spektrum Lørdag 10.00 - 17.00, søndag 11.00 - 16.00

Er du på jakt etter brukte skatter?
Det er klart for Kanalbrukets Retro-, Antikk- og Samlemesse i Trondheim spektrum. Det blir stort og variert utvalg av varer, der man kan få tak i bl.a. glass, porselen, militaria, retro reklamer og merkevarer. Stikk innom for en behagelig og lærerik handel. CC: 90,- (Barn under 15 gratis) Inngangsbilletten kan betale med kort i døra.
Les mer

Søndag
Åpen Dag på Rockemuseet
Rockheim 12.00 - 18.00

Søndag 23. april inviterer Rockheim til Åpen Dag med et fullpakket program for både store og små! Programmet starter kl.12 og det er gratis inngang i hele åpningstiden (11-18). Det blir Improteater for barn i Knutsen & Ludvigsen-rommet, disco med lysshow i konsertsalen, 60-tallspopmusikk med Rockheims husband i Edda-rommet, ansiktsmaling, åpen mikrofon
Dramalek i Mediateket og minikonserter
I tillegg til alle aktivitetene er utstillingene åpen som vanlig og publikum kan bli med på både omvisning i hovedutstillingen og oppleve en introduksjon til Ei vise er så mangt! Les mer

Søndag
Danseshow med Alive Creative Institute: «Forandre verden»
Byscenen 14.30 og 18.00

Alive Creative Institute vil ha et forrykende danseshow på Byscenen. Talentfulle barn og unge vil gi publikum en minneverdig opplevelse.
Les mer

Flere nyheter fra Midtbyen:
Dette skjer i Midtbyen i april!
Slik kan du dra utenlands med utenriksministeren
Denne supertrendy maten får du nå servert på Leüthenhaven!
Bare i Midtbyen: Vi Fire Café
Se hva som vekker oppsikt på ny designutstilling i Midtbyen
Live skriveprosess og sorgarbeid på Avant Garden. Foto: Signe Becker
Åpen dag med mye som skjer på Rocheim, på søndag. Foto: Rokheim/TRDevents.