Gå til innholdet

Dette skjer i helgen 18.-21. mai

Det ligger an til en deilig og opplevelsesrik helg i Midtbyen. Les videre for å se hva som skjer i Trondheim sentrum 19.-21.mai 2017. 

Mai=Tivoli, for mange. (Foto: TRDevents/Hugos Tivoli)
Torsdag - søndag
Hugos Tivoli 
Leütenhaven Fredag og lørdag: 12.00 - 21.00 Søndag: 13.00 - 18.00

Rakk du ikke å gå på tivoli på 17. mai? I år som i fjor finner du Hugos Tivoli på Leütenhaven til og med søndag 21. mai. Tivoliet har noe for alle aldre, og kan i år presentere den skyhøye nyheten Sky Swing! Se om du greier å nyte utsikten over byen mens du svinges rundt 33 meter oppe i luften. Les mer

Torsdag - lørdag
Rasmus og verdens beste bursdag
Trøndelag Teater 17.30 

I mai blir Rasmus og Verdens Beste Band 10 år gamle, og feirer med bursdagskonserter på Gamle scene og utgivelse av en splitter ny barneplate.
Bandet har tidligere gitt ut fire kritikerroste barneplater. De har mottatt to Spellemannspriser og flere av sangene har blitt til teaterstykker. Rasmus og bandet vil gjerne invitere små og store, bursdagsbarn og bursdagsvoksne, til 10-årsfest. Det blir Verdens Beste Bursdag med flust av nye sanger… og så et par gamle!
Passer for barn fra 4-5 år. Les mer

Fredag
Bare Egil
Byscenen 22:00 (Dørene åpner kl 21:00)

Bare Egil har holdt det gående i omtrent en mannsalder med sin særegne blanding av idioti, politisk aktivisme og lokalt forankret svada satt til en stilsprikende, men alltid fengende og, i Egils egne øyne svært undervurdert musikk.
Nå kommer hans fjortende album, JO!, som både innebærer en ny start, men også opprettholdelsen av en sammenhengende tradisjon. Den inneholder i all hovedsak universelle låter med bredt nedslagsfelt. Bæsj i skjegget, som allerede er en stor hit for Bare Egil Band i sin akustiske versjon, kommer her i en svingende soulpreget bandutgave.
Inngang: Kr 250,- + avgift. Les mer

Lørdag
Opera hele landet - Festaften
Olavshallen 19.00

Midt i landet-midt i hjertet
I april 2016 gjennomførte Norges Korforbund en stor opera-konsert i Oslo under navnet Opera Hele Landet. Der sang et stort prosjektkor kor-perler fra operalitteraturen sammen med Kringkastingsorkesteret, profesjonelle solister og dirigent Steffen Kammler. Konserten ble en stor suksess og ble blant annet omtalt i NRK. ​
Nå gjentas suksessen i Olavshallen med Trondheim Symfoniorkester (TSO), dirigent Steffen Kammler og et kor bestående av 240 sangere fra Midt-Norge. Les mer

Lørdag
Black Laymen – Project Atom Nova
Fru Lundgreen 21.00 

Black Laymen er 2/4 av Turtle Race som herjet livescenene på tampen av 80-tallet og litt inn i the 90´s, og som av mange var regnet som Norges beste liveband. Black Laymen spiller låter i rock/pop/folk-land med fete riff og solide arrangementer. De øvrige medlemmene i bandet har også lang fartstid fra andre band og prosjekter.
CC: 100,- /Aldersgrense: 20 år. Les mer

Lørdag
Mørkerommet #2: Whalesharkattacks feat TSCH
Teaterhuset Avant Garden 21.00

Avant Garden presenterer årets andre utgave av Mørkerommet, et gjentakende konsept for kunst i fremkallingsøyeblikket.
Lørdag 20. mai gjøres det klart for Mørkerommet #2. Whalesharkattacks feat The Soft Cosmic Horror er en konsert, en utstilling, en fest, en performance og et eksperiment.
Gratis inngang. Les mer

Søndag
Bryggerekka bruktmarked
Kongens gate allmenning, Kjøpmannsgata 10.00 - 16.00

Bryggerekka Bruktmarked er et utendørs søndagsmarked, med brukte skatter, hjemmelaget mat og håndverk.
Hver søndag i sommerhalvåret fylles allmenningen opp av bord med brukte gjenstander, bøker, klær, sykler, LP-plater og noe godt å bite i. Utvalget vil variere fra gang til gang, så stikk innom hver søndag for finne akkurat det du er på utkikk etter.
Ønsker du å selge dine gamle skatter? Book deg et salgsbord på: www.standplasser.no. Les mer

Søndag
Barnas sjøfartsmuseum
Trondhjems sjøfartsmuseum
12.00 - 16.00

Hver søndag kan du besøke Trondhjems sjøfartsmuseums barnevennlige utstilling om seilskutetida. Her treffer du skipsrotta Sivert. Han trenger hjelp til å klatre i riggen og styre skuta. Og hvor er egentlig styrbord og babord? Hvis du leter godt så finner du kanskje det hemmelige rommet.
Barn har gratis adgang i følge med en voksen. Les mer

Arrangementene er hentet fra trdevents.no, byscenen.no og olavshallen.no.

Les også:
Sol og uteservering i Midtbyen - her finner du din plass i solen!
Slik blir det nye Torvet
Se hvem som skal servere øl på DIGS
Endelig mandag! Middag til 150,-
Bryggerekka bruktmarked er tilbake!

Gå ikke glipp av Bare Egil på Byscenen. Foto: Stian M. Kristoffersen.
På Barnas sjøfartsmuseum kan barna hjelpe skipsrotta Sivert med å styre skuta! (Foto: Trondhjems sjøfartsmuseum/TRDevents)