Gå til innholdet

Julematen er kommet til Midtbyen

Den store julebordsesongen starter nå, og i den anledning må også maten stå til høytiden.
Mange av byens restauranter tilbyr julemat på menyen fra midten av November.
Foto: San Sebastian

Det typiske norske kjøkken har sterke tradisjoner innen mat, og mange vil nok først og fremst tenke på ribbe, pinnekjøtt og lutefisk som typisk julemat. For noen av byens restauranter er det viktig å beholde essensen i grunnpilaren for sitt kjøkken om det for eksempel er spansk, amerikansk eller italiensk.

Tilpasser

Røft Rôtisseri og San Sebastian er to av de som har valgt å ta til seg den norske julematen, men tilpasse den til sin egen stil.

- Julemenyene våre har en tydelig profil som harmonerer godt med resten av utvalget i menyen. Vi har tatt vare på det beste av den tradisjonelle norske julematen og gjort den litt ekstra smakfull og relevant for våre gjester, sier Erik Thorp fra San Sebastian.

Røft
Foto: Røft Rôtisseri

Gode råvarer

San Sebastian benyttes det Hampshire-gris til ribba. Dette kjøttet gir et optimalt utgangspunkt for en perfekt juleribbe med god marmorering og et smaksrikt og mørkere kjøtt en vanlig norsk gris, konstaterer Erik.

- Kjøttet skiller seg godt ut når det gjelder mørhet og saftighet, og har en høyere kjøttprosent enn mange andre griser. Kjøttprosenten gjør at svinekjøttet blir magert, og det er jo rene julegaven for oss som elsker ribbe.

For Røft Rôtisseri gjelder det amerikanske kjøkkenet som inspirasjonskilde. Amerikansk og norsk mat er tilnærmet likt, og har et slektskap hva gjelder krydderbruk. For å fremme smaken av gamlelandet bruker de der noen plasser tradisjonell norsk gris på julemenyen.

- For å matche den norske smaken på Røft så bruker vi norsk gris til julemenyen, sier Erik.

Grillpanne
Foto: San Sebastian

Ikke bare kjøtt

Mange spiser også fisk og sjømat til jul, nærmere bestemt torsk og lutefisk. Hos Troll på Fosenkaia halveres prisen på lutefisk for å gjøre det litt mer tilgjengelig for flere.

Stor variasjon

Med ulike kjøkken kommer også ulike menyer. Emilies Eld satser I år på lutefisk, ribbe og hjort, mens AiSuma tilbyr Frøyalaks og helstekt indrefilet av okse på sine menyer.


gjeng
Foto: San Sebastian

Vær ute i god tid

Uansett hva du foretrekker å spise, så er det alltid lurt å booke bord på forhånd. Restaurantene fylles raskt opp.

Klikk her for oversikt over byens restauranter


Visste du at du kan bruke Midtbykortet på byens restauranter? Se oversikt her