Gå til innholdet

«Listen with care!» - Trondheim Kammermusikkfestival arrangeres 26.september- 1.oktober 2017

Med lyden av messing og orgelpiper i Nidarosdomen, harper og strykere i ærverdige Stiftsgården, intime toner i ei stue,  folkemusikalsk energipiller og tyrolermusikk er spennvidden stor under Trondheim kammermusikkfestival. Festivalledelsen oppfordrer alle til å lytte – «Listen with care!» - og lytteopplevelsene står i kø gjennom hele uka.

Årets festivalkomponist
Britiske Sally Beamish er årets komponist, hele 19 av hennes verker fremføres i løpet av festivaluka. Flere av Beamish’s verker er inspirert av skotsk folkemusikk, og det bærer årets festivalprogram preg av. 
Beamish besøkte Trondheim i 2012, og sier dette om festivalen:

-   Jeg husker det som en fantastisk festival som favner forfriskende bredt og med gode spillesteder. En festival med skikkelig identitet og integritet, flott atmosfære og godt fellesskap mellom musikerne. Det var rett og slett en opplevelse.

Sally-1
Britiske Sally Beamish er årets komponist

Hjemme hos - konsertene

Festivalen har i år åtte konserter i private hjem og hos noen av festivalen støttespillere. Dette har blitt et svært populært og det er mange som har meldt sin interesse for å få konsert i sitt hjem.  Dette er intimkonserter med svært begrenset antall publkummere og konserten blir raskt utsolgt. 

Ungt publikum 

Kamfest skiller seg fra andre festivaler med  andelen unge publikummere.

- Fjorårstallene viser at 45 prosent av publikum er barn eller studenter. Vi har faktisk en større andel unge publikummere enn vi finner på Pstereo,Dette blir lagt merke til langt ut over Trondheim og Norges grenser, og som The Independents journalist sa for to år siden: - Half the audience is under 20, what can we learn from them?
sier Snøfugl til Adressavisen.
TrondheimSol2


Lyttebussen 

Fra lyttebilen skal det spilles mange små "spontane"  konserter rundt om i byen under Kammermusikkfestivalen. Dette er små mine gratis konserter som varer i cirka 10 minutter. Her får publikum smakebiter fra konsertene som spilles på øvrige scenen i gjennom hele festivalen. 

Les mer om festivalen her: 

Lyttebil. Foto- Kristian Wanvik