Gå til innholdet

Lyshimmel over Carl Johan

En av byens fineste handlegater er nå blitt enda hyggeligere å besøke. En himmel full av stjerner strekker seg i bølger langs hele Carl Johans gate. Lyshimmelen er en fast del av mørketidsbelysningen som skaper stemning i Midtbyen fra november til og med februar hvert år.
Et magisk teppe av lys strekker seg over Carl Johan (Foto: Kathrine Krane)
Bli bedre kjent med Trondheims Carl Johan
Gaten med de mange unike butikkene, restaurantene og utestedene er betydelig kortere enn sin navnebror i hovedstaden. Men i opplevelser per meter kan den absolutt måle seg.
Dette kan du oppleve på Trondheims Carl Johan:

Boutique Bello
Boutique Bello er en unik nisjebutikk for sko, klær, vesker og accessories. Butikken er familiedrevet og ble startet i 1983 av Eva Gulliksen. Hennes datter, Merethe, har nylig tatt over driften. De har i alle år reist verden rundt for å finne det lille ekstra, det lekre, det som ingen andre har. Noen av merkene du finner her er High, Marc Cain, Rebecca Minkoff, Strategia, Nude og Wonders. Julegavetips: Boutique Bello er et av 250 brukersteder for Midtbykortet.

Diskoteket

Ølbar og klubb med over 100 titler på flaske og 21 forskjellige øl på tapp, hvorav mange er lokale håndverksøl. Dj's mandag, fredag og lørdag. 

Escape Reality
Trenger du nye ideer til team-building, bursdagsfeiring eller lønningspils? Vil du gjøre noe nytt og spennende sammen med familie, venner og kolleger? Her blir man låst inn i et spesielt rom. Ved å samarbeide om å tyde hint og ledetråder i rommet skal man prøve å komme seg ut igjen før det har gått en time.

Filippa K
Filippa K er kleskjeden som tror på bærekraftig mote og slitesterk enkelhet. Kolleksjonene lages med kvalitet og design som skal vare lenge, med plagg som kan brukes om og om igjen i flere år. Her kan du også kjøpe Midtbykortet hvis du er på utkikk etter en praktisk gave.

to-rom-og-kjokken-trondheim-midtbyen
To rom og kjøkken er et yndet spisested (Foto: Monica Gjertsen)

Thon Hotel Nidaros
Tradisjonsrikt hotell med vakker fasade og stor frokostbuffet. Mandag - torsdag er kveldsmaten inkludert i romprisen. Helgegjester kan glede seg over sen utsjekk på søndager.

Golden Kebab
De to brødrene Mahir og Øzgur sørger for ekte kebab, god service og rikelige porsjoner til middag eller nattmat. Det gir mange fornøyde kunder.

Graffi
Graffi er en koselig og uformell restaurant som griller maten på kull. Signatureretten Grillfest er som skapt for å deles. Graffi lyder italiensk, men er egentlig et gammelt trøndersk ord for å ha greie på.

Sabrura Lounge
Sabrura er en sushibar med spennende atmosfære, god musikk og et godt utvalg av cocktails, kvalitetsvin og champagne i tillegg til sin velkjente sushibuffet. Julegavetipset av 250 brukersteder for Midtbykortet.
 
Lille London
Lille London er en stor engelsk pub i to etasjer. Den har flere barer, eget biljardrom og 10 storskjermer som viser alt fra Premier League. På torsdager er det quiz og i helgene er det livemusikk. Lunsj og småretter står på menyen.

Macbeth Scottish Pub
Trondheims eneste skotske pub. Macbeth har livemusikk hver torsdag fra 21.30 og viser alt fra Premier League, Champions League og andre store turneringer. Om du liker å spille på hest, kan du se alt fra Rikstoto og spille på pubens terminal. Og selvfølgelig kan du velge fra et stort utvalg skotsk whisky.

Yellowkorner
Den første og eneste butikken i Norge ligger i Carl Johans gate. Yellowkorner er et fransk fotokonsept som stiller ut og selger fotografier fra hele verden. Med mer enn 10 års erfaring verden over, er Yellowkorner en av de ledende aktørene innen kunstfotografi. Skulle du ønske unike bilder og kunst på veggene dine, så er definitivt butikken du må ta turen innom. Bildene fåes i mange ulike størrelser og blir produsert på et laboratorium som trykker bildene med teknikken Silver Gelatin Prints.

Onkel Henrys Tattoo Shop
Black and grey, japansk, realisme, new traditional, asiatisk eller polynesisk? Uansett: Her får du et minne for livet.

Raus
Raus bar har ambisjoner om å heve standarden på byens bartilbud. Bartenderne setter sin ære i å gi deg gode smaksopplevelser i glasset. 

Retro Carl Johan
Dette er den første og opprinnelige Retro-butikken, som i fjor feiret 30-årsjubileum. Butikken forsyner byens motebevisste menn og kvinner med klær fra blant annet Holzweiler, Acne, Tiger of Sweden, Johnny Love, Filippa K og Rag & Bone.
Julegavetips: Retro Carl Johan er et av 250 brukersteder for Midtbykortet

To Rom og Kjøkken
Denne koselige restauranten er med på White Guide Nordics liste over Nordens beste restauranter, i kategorien Very Fine Level. På menyen står kortreiste råvarer tilberedt med inspirasjon fra Middelhavet. Julegavetips: To rom og kjøkken er et av 250 brukersteder for Midtbykortet.


Les også: Butikkene i Midtbyen har åpent lenger enn du tror


Foto: Monica Bye Gjertsen/Kathrine Krane
Tekst: Trond Sortland Kuldvere