Gå til innholdet

Kommer til Martnan 2017: Siljans Linnedukar

Fra Dalarna i Sverige kommer Siljans Linnedukar med tradisjonsrike linduker, løpere og håndklær.
Alt er vevd i førsteklasses bomull og lin.
Tradisjonelle mønstre i førsteklasses lin og bomull.
- Vi bruker egyptisk bomull, og linet kommer fra Frankrike, begge materialene holder meget høy kvalitet, sier daglig leder, Karin Nilsson.
 
- Alt vi selger blir vevd i veveriet vårt i Leksand, Sverige. Her vever vi i gamle tradisjonelle mønstre som er særegne for Dalarna-regionen. Folk setter stor pris på kvaliteten og holdbarheten, og at det er så lett å rengjøre. Maskinvask opp til 60 grader går utmerket.

Historien bak

Alle Siljans produkter blir vevd i vakre Dalarna i Sverige.
Dalarna har siden 1600-tallet hatt en sterk tradisjon for veving. På 1900-tallet dukket det opp mange veverier, og etterspørselen var stor. Siljans Linnedukars eget veveri ble grunnlagt av Alf David Blomkvist, som først arbeidet som vever på Sågmyra vävfabrik. 

- På 60-tallet bygde han opp fabrikken i Leksand, hvor vi fortsatt vever dukene våre i dag. Da het selskapet AD-väveriet, etter Alf David. Dette var en familiebedrift, og Alfs barn, Birger och Barbro, drev det videre etter sin far. 

For noen år siden byttet selskapet navn til Siljans Linnedukar og drives i dag av Karin Nilsson. Varemerket Siljans Linnedukar er velkjent mange steder i Norge, etter gjentatte besøk på markeder landet rundt de siste 15 årene. 

Over 200 utstillere kommer til Martnan 2017. Her kan du lese mer om noen av dem:

Pamfilius fra Trondheim selger håndlagede og hjemmesydde tekstiler
Galåvolden Gård kommer med prisbelønt is og oster fra Røros
Og hva tror du Pinnevaffeldama kommer med?

Martnan 2017 byr på et rikt og variert kulturprogram, 20-22.juni:

Les kulturprogrammet her

Dekke på i det grønne med en hvit linduk?

- Vi har deltatt på Martnan 4-5 ganger de siste årene, og også enkelte ganger tidligere år. Vi kommer med glede tilbake hvert år, fordi Martnan byr på en herlig stemning med mye folk. Her møter vi alltid mange glade og positive mennesker. Dessuten er Trondheim en veldig vakker og koselig by.