Gå til innholdet

Nå er det lettere å parkere i Midtbyen

Uansett hva du synes om parkeringsavgift for elbiler, er det utvilsomt en fordel når du trenger en ledig parkeringsplass. Dem er det nemlig blitt flere av. Visste du at du fremdeles kan parkere gratis på handleturen i Midtbyen? Se våre beste parkeringstips. 

Mange ledige plasser i Dronningens gate, torsdag 5. januar. Du kan handle i 3 timer i Midtbyen hver lørdag, uten å betale for parkering (etter kl.15). Foto: Monica Bye Gjertsen.
1. januar ble bystyrets vedtatte parkeringsavgift for elbiler innført. Det har ført til flere ledige parkeringsplasser på gateplan, kunne Adresseavisen melde 2. januar.   

Dermed blir det enda lettere å finne en parkeringsplass helt i nærheten av Midtbyens mange tilbud innen shopping, spisesteder, kultur og opplevelser.Er du en av dem som tidligere har kunnet parkere gratis med elbil? Eller har du alltid måttet betale? Uansett; gjør det beste ut av det med disse parkeringstipsene. 

Betal med app
Last ned SmartPark-appen fra Google Play eller App Store, og betal parkeringen på en enklere måte.
Fordeler:
  • Du slipper du å stå i kø til betalingsautomaten.
  • Du slipper å lete frem kontanter eller kort. 
  • Du slipper å legge noe i ruta. 
  • Du får beskjed når parkeringstiden nærmer seg slutten.
  • Du kan forlenge tiden uten å gå tilbake til bilen.
  • Du kan stoppe parkeringen når du vil. Da betaler du bare for tiden du står.  
  • Du kan også betale med SmartPark i såkalte Smarte P-hus, blant annet Leüthenhaven og Sentralbadet.

 Betal med sms

  • Send: TP <registreringsnummer> <antall minutter> til 2470. Eksempel: TP VF12345 60 

Parker under tak
Sjekk hvilke parkeringshus som har ledige plasser på Ledigp.no
Det er over 1000 plasser i Midtbyens 3 parkeringshus. Ledigp.no gir deg kontinuerlige oppdateringer om tilgjengelige plasser i hvert enkelt p-hus. 

Fordeler med p-hus:
  • Du slipper tidsbegrensningene ved gateparkering. I parkeringshus kan du stort sett parkere så lenge du vil, uten andre meromkostninger enn prisen for tiden du står parkert. På gateplan i Midtbyen er maksimaltiden 3 timer, noen steder er det kortere.
  • Du slipper å skrape is og koste snø.

Abonner på parkering

Er du nødt til å bruke bilen hver dag, kan det være lurt å avtale et abonnement med et P-hus. I de mest sentrale parkeringshusene koster det 2 430,- per måned. Leüthenhaven og Sentralbadet P-hus har kampanjetilbud for elbil på 1 700,- per måned.

Parker gratis
Gratis parkering etter kl 15 på lørdager (noen unntak, se skilting). Da har du tre timer å handle på. Butikkene i Midtbyen har åpent til kl. 18 på lørdager.
Åpningstider i Midtbyen