Gå til innholdet

Ravnkloa - en perle i Midtbyen

Ravnkloa ligger som en perle på Bryggekanten, omkranset av kanalen og små koselige butikker, restauranter og kaféer.
Her kan du se fiskebåter seilbåter og robåter. Lenger ut ligger Munkholmen. Lengter du dit, går det båt herfra hver time. Den andre veien har du fri sikt mot Nidarosdomen langs byens paradegate. Midt i Ravnkloa ligger en liten brosteinbelagt plass med en liten tribunelignende bue, en fint sted å sitte hvis det foregår noe på brosteinen, noe det ofte gjør, særlig i helgene.
I bakgrunnen; Ravnkloa Fisk og skalldyr med stor uteservering.
Her er ytterligere tre grunner til å besøke Ravnkloa

1. Ravnkloa Fisk og skalldyr
Ravnkloa Fisk og skalldyr, kanskje mest kjent som Ravnlohallen, holder til på kaikanten i Ravnkloa. Her får du fersk fisk og skalldyr, fisk som er bearbeidet etter tradisjonelle metoder (f.eks. røyking og graving) fiskekaker og fiskeburgere. I hallen finner du også lunsjrestauranten Kloa Servering. De har også catering av sjømatkoldtbord til selskaper med 10 personer eller mer. Hallen er også tilgjengelig for selskap med meny, lutefisklag, skreilag og Matkurs.

2. Munkholmbåten
I 2016 har Munkholmbåten daglige avganger fra Ravnkloa hver hele time:
1. juni til 14. august kl. 10.00-18.00
15. august til 4. september kl 11.00-16.00
Resten av september: Lørdager og søndager kl. 11.00-16.00

Etter ti minutter til sjøs kommer du til Munkholmen med åpen kafé, mulighet for omvisning i de historiske omgivelsene og besøk i et husflidgalleri. Også her er det mulighet til å booke større selskaper.

3. Simens Isbar
Ravnkloa er fast tilholdssted for Simens isbar. Her får du kjøpt Softis, kuleis, belgiske vafler og økologisk kaffe som du kan kose deg med mens du venter på Munkholmbåten eller bare nyter en pause fra shopping eller hverdagens mas. Her får du også laktosefri is med glutenfri kjeks.

Les også:
Hva skjer i Midtbyen i juli?
8 steder for en urban piknik i det grønne
Turist i egen by? Forslag til løype
5 tips til drømmedate i Midtbyen


Herfra går båten til Munkholmen.
Her er det fint å sitte.