Gå til innholdet

Tid for bok

Når høsten kommer, er det lite som slår det å krype sammen under pleddet i sofaen med en kopp te og en god bok. Her er ekspertenes boktips!

"Pasienten" av Trude Teige

Trude Teige har skrevet en ny krim i serien om Kajsa Coren. Trude bruker ofte historier fra virkeligheten og dikter rundt dette. Denne gangen er det Dikemark, og en pasient der som kalte seg Krøsus. Historien begynner med en gammel forsvinningssak og et nylig drap hvor Kajsa Coren er innblandet. Disse elementene gjør dette til høstens krimbok! Trude Teige skriver fantastisk godt, og utgangspunkt i en sann historie gjør boken enda mer spennende. Anbefales!

Anbefalt av Marthe fra hos Notabene på Byhaven.

Bok Ark TT

"Skjønnhet for aske" av Cecilia Samartin

Dette er en ny roman skrevet av den populære forfatteren Cecilia Samartin. En blir revet med fra første side. Hvordan hovedpersonene holdt ut ondskapen er ufattelig i denne umenneskelige og realistiske historien.
Tro, håp og kjærlighet er det eneste de har å holde seg fast til i denne velskrevne romanen. Må leses!

Anbefalt av Laila hos Ark Trondheim Torg.


Bok Tanum

"Begynnelser" av Carl Frode Tiller

Carl Frode Tiller har igjen skrevet en svært god bok som tar et dypdykk i sinnet til hovedpersonen Terje. Hans livshistorie blir fortalt bakover i tid, og boken utforsker hvordan opplevelser under oppveksten former ham. Her får vi en vond familiehistorie. Dette er en bok som kan anbefales på det sterkeste.

Anbefalt av Eva hos Tanum i Nordre gt.


Bok Norli

"Allmenn teori om glemsel" av José Eduardo Agualusa

 I 1975 stenger Ludovica seg inne i leiligheten i Luanda og blir der i 30 år. I ettertid får José Eduardo Agualusa tilgang til dagbøkene hennes, og konstruerer ut fra dette en fabelaktig bok om Ludovica - og et Angola i opprør. Liten roman - stor litteratur!

Anbefalt av Marianne hos Norli i Nordre gt. 

Bok Ark Bruns

"Alt etter havet" av Lasse W. Fosshaug

Noe så sjeldent som en norsk blanding av en arbeiderroman og dyptopisk science fiction. Fullstendig originalt og svært velskrevet.

Anbefalt av Andreas hos Ark på Brunhjørnet.

Foto: Monica Bye Gjertsen