Gå til innholdet

Trondheims nye attraksjon har åpnet på Vitensenteret

 I bakgården på  Vitensenteret i Trondheim finner du landets største første 3D-planetarium.Har du passert Kongens gt. 1 i Midtbyen i det siste? Da har du kanskje sett et glimt av den 14 meter høye og 12 meter brede domen i Vitensenterets bakgård. For noen kan den kanskje minne om «Dødsstjernen» fra ”Star Wars”.

Planetarium1
 
Men, den er det altså ikke. Det nye 3D-planetariet har vært under konstruksjon siden februar i år, og byr på lyd og bilde i 360 grader. Her vil publikum få oppleve de mest teknologisk avanserte fulldome showene noensinne produsert, i full 4K, 3D stereo og 60 bilder per sekund.

I tillegg til å ha visninger for vanlig publikummere skal planetariet også brukes til undervisning. Her skal nyskapende formidling spre realfagsglede og inspirere nye generasjoner til begeistring for natur, realfag, forskning, teknologi og innovasjon. Det vil også være mulig for firmaer å booke planetariet til egne arrangementer.

Åpningshelg
I åpningshelgen 18.-20. august viste Vitensenteret  filmen ”The Man from the 9 Dimensions”, som i 2016 vant pris for beste undervisningsproduksjon på IPS Fulldome Festival. 

Planetarium3

 Filmen gir et nytt innblikk og gnister nysgjerrigheten rundt de mest komplekse og dype spørsmålene om oss, universet og "teorien om alt". Showet er engasjerende, og historien ønsker å tiltrekke publikums oppmerksomhet på en ny og fascinerende måte. Filmens musikk og visuelle uttrykk kommer til sin rett i fulldome miljøet.

Filmen har norsk tale og varer i 30 minutter.
Anbefalt aldersgrense er 9+, men barn fra 6 år kan komme inn med følge.

Kapasiteten er 60 tilskuere av gangen. I den første tiden vises det forestillinger i helger, ferier og til undervisning.


* Billetter til planetariet kan kun kjøpes sammen med vanlig inngangsbillett.

Billetter kjøpes her: https://vitensenteret.ticketco.no