Gå til innholdet

Vitensenteret – stedet for aha-opplevelser!

Vitensenteret er Trondheims populærvitenskapelige opplevelsessenter. Få med deg det spennende sommerprogrammet! 

Vitensenteret har kanskje Midtbyens mest spennende lekebutikk.

Vitensenteret

Her kan du selv eksperimentere og utforske fysikkens mysterier og oppleve forbløffende naturvitenskaplige fenomener.

Sommerprogrammet for store og små lokker med et vitenverksted to ganger om dagen. Her kan du prøve morsomme og lærerike aktiviteter. En oversikt over dagens verkstedaktiviterer finner du i Vitenbutikken. Det er også mulighet til å være med på vitenshow, demo eller busking hvor du kan få se eksperimenter med alt fra ufarlige husholdningsartikler til små og store smell. Er du nysgjerrig på hvordan kroppen ser ut? Vitensenteret har i anledning utstillingen BODY WORLDS Vital på Vitenskapsmuseet laget sin egen mini anatomiutstilling med ekte koppsdeler på biologirommene på Vitensenteret.


Vitenbutikken

Vitenbutikken må være Trondheims mest spennende lekebutikk. Her har man fokus på et vareutvalg knyttet opp mot vitenskap, kreativitet og skaperglede. ”Det skal være gøy å lære” sier butikkansvarlig Haakon Augustus Aarønæs med stor entusiasme.

I butikken finner du unike gaver og de kule og lærerike lekene som passer til barnebursdag, aktivitet på ferie eller kanskje til en ny hobby. Hva med et  eksperiment-, bygge- og aktivitetssett ? Eller tankenøtter, bøker, spill og mye mer for lekende læring og seriøs moro for liten og stor?

I vitenbutikken kan du selvfølgelig betale med Midtbykortet.


Eksperimentklubben

Hva med å la barnet ditt få oppleve noe annet i sommer? På Vitensenteret har elever som går i 5., 6. og 7. trinn mulighet til å være med på en spennende og lærerik uke hvor skaperglede er i fokus. Her jobber de med blant annet laserkutter, lager ear-buddy og speed monster.


Lyst til å utforske fysikkens mysterier? Det, og mye annet spennende og spektakulært kan du oppleve på Vitensenteret.

Planetariumet

Ønsker du å dra på en spektakulære reise i universet eller under havet i en 360 graders visning? I slutten av juli åpner Norges første 3D multimediateater og planetarium hos Vitensenteret.  Dette blir en ny og helt fantastisk opplevelse for store og små – i hjertet av Midtbyen.

Vitensenteret har åpent mandag – fredag fra 10.00 – 17.00 og lørdag - søndag 11.00 – 17.00.

 www.vitensenteret.com


I slutten av juli åpner et planetarium på Vitensenteret. Da kan du bli med på en reise i universet eller under havet i en 360 graders visning.