Gå til innholdet

YellowKorner – fransk fotokunstgalleri i Midtbyen!

Midtbyen har fått enda en ny perle av en nisjebutikk. Tre inn i YellowKorner i Carl Johans gate og opplev følelsen av å være i Paris, New York eller Hongkong, hvor dette konseptet også har sine butikker. Men hva er egentlig YellowKorner?

YellowKorner er et fransk fotokonsept som stiller ut og selger fotografier av anerkjente fotografer fra hele verden. Over 80 gallerier er spredd over hele verden, og med mer enn 10 års erfaring er YellowKorner en av de ledene aktørene innen kunstfotografi.

YellowKorner Trondheim ønsker å gjøre fotokunst mer tilgjengelig. Utvalget av både små og store flotte fotografier er imponerende, og de presenteres i lokalet hvor klesbutikken Natasja tidligere holdt til. Hver butikk har kun noen få eksemplarer av hvert nummererte motiv, så man kan være sikker på å få noe utenom det vanlige.

yellowkorner6

Det er en blanding av unge fotografer og noen av de mest kjente navnene innen kunstfotografi (Man Ray, Dorothea Lange, Bert Stern, Yann Arthus-Bertrand). Til sammen er det over 300 fotografer. Bildene blir produsert på et laboratorium som trykker bildene gjennom teknikken Silver Gelatin Prints, som skaper et unikt design.

Fotografiene finnes i flere formater (40x50, 60X90, 150x100, 129x180, 150 x 225) og har et begrenset opplag.

YellowKorner i Trondheim er  Norges første og hittil eneste butikk. De franske og norske eierne er tydelige på at Trondheim er en spennende kulturby hvor tiden er inne for å tilby noe nytt. Og de er overbevist om at dette internasjonale konseptet vil slå an.

Norske Elin Andersen er opprinnelig sykepleier, men har nå kastet seg ut i et nytt eventyr. - Våre bilder er like mye for dem som liker fotokunst som for dem så ønsker å dekorene hjemmene sine med nye eksklusive elementer.

yellowkorner2

Franske Richard Rubinski, som også driver delikatessebutikken Alma Mater på Byhaven, tilføyer ivrig: - Vi hører at fotografering er blitt mer trendy. Det er en økende interesse i byen for fotokunst og trondhjemmerne liker jo å dekorere hjemmene sine. Så her er det bare å komme på besøk og la seg inspirere. I tillegg er fransk ”a la mode”. Richard slår gjerne over på fransk når han hører at man kan snakke noen ord. Ellers så snakker  han med sin sjarmerende fransk-norske aksent.

yellowkorner4

Om ikke så lenge starter Elin og Richard også en kafé i lokalene. Da kan man etter å ha sett de flotte bildene nyte en god kopp kaffe med franske kaker levert av konditoriet Franske Nytelser. Spennende fotokunstbøker ligger fremme og kan samtidig leses i ro og mak.

YellowKorner er et litt annerledes og veldig spennende konsept, og besøkende som kommer innom butikken blir positivt overrasket og liker umiddelbart det de ser.
Som de fleste butikker i Midtbyen har YellowKorner åpent mandag – lørdag 10-18. Og ønsker du å betale med Midtbykortet, så er det selvfølgelig mulig.

yellowkorner5

Les mer om YellowKorner her:


Les mer om franske fristelser i Midtbyen her:

http://midtbyen.no/nyheter/6-franske-fristelser-i-midtbyen

I tillegg har den franske restauranten ”Le Bistro” åpnet i Munkegata, se http://midtbyen.no/mat-drikke/restauranter-i-trondheim/le-bistro ,  samt den koselige kafeen ”Café le Frère” i Dronningensgate.

Tekst: Kirsten Schultz
Foto: Karoline Ellingsen