10 ting å gjøre på en regnværsdag i Trondheim sentrum

Det frister kanskje ikke like mye å gå ut av huset når det høljer ned utenfor vinduet? La ikke regnværet stoppe deg fra å tilbringe en trivelig dag i Midtbyen! Her er våre beste tips til ting du kan finne på når det regner i Trondheim sentrum.

Dra på skattejakt i vintagebutikkene

I Trondheim finnes det flust av brukthandler hvor man kan bruke timesvis på å lete frem skjulte og unike skatter! Er du på utkikk etter ting til hjemmet anbefaler vi å ta turen innom Transit og Sirkulus. Arven i Sommerveita og UFF i Nordre gate er din go-to dersom du trenger noe til klesskapet.

Se en ny (eller gammel) film

Trondheim Kino har et rullerende program med filmer for store og små. Action, thriller, animasjon eller drama? Se programmet og finn det som passer deg!
Filmentusiasten vil sette pris på et besøk hos Cinemateket i Olavshallen. Her vises både gamle klassikere og nye kvalitetsfilmer, et must for deg som enten vil gjenoppdage en gammel skatt eller se noe litt utenom det «vanlige»!

Shuffleboard med venner

Er du og vennegjengen i humør for en runde shuffleboard? Utestedene Boxer og Work-Work tilbyr shuffleboard i trivelige omgivelser. Dette er en gylden mulighet til å hygge seg innendørs på timesvis både på dagtid og inn i de sene kveldstimer.

Minigolf hos Trondheim Camping

Hos Trondheim Camping kan man tilbringe en hel dag, ettermiddag eller kveld med en runde minigolf! Enten du er ute etter en sosial aktivitet med venner eller bare vil finne på noe gøy på egen hånd er dette perfekt for en uværsdag hvor man ønsker tak over hodet. Trondheim Camping holder åpent fra 16:00 på hverdager og 13:00 på lørdag og søndag.

Se på kunst i byens gallerier

Utstillinger som en del av Hannah Ryggen Triennalen er fremdeles å se hos mange av Midtbyens gallerier. K-U-K, Trondheim Kunstmuseum og Kunsthall Trondheim er alle blant samarbeidspartnerne til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum som har organisert triennalen. Les mer om utstillingene her.

Fra utstillingen Hege Lønne – Retrospektiv hos Kunsthall Trondheim, kuratert av Marianne Zamecznik. Foto: Miriam Haug

Brettspill på et av Midtbyens mange utesteder

Kanskje frister det ikke å bruke dagen på beina, og du vil heller slappe av i en sofa i godt selskap? Mange av byens utesteder har store samlinger med brettspill som kan være et godt alternativ for slitne vennegjenger. Stikk innom Work-Work i Munkegata eller Habitat i Olav Tryggvasons gate og se om du finner noe som frister!

En lærerik dag på museet

Føler du for å lære noe nytt kan du besøke vitensenteret for en god dose praktisk læring og vitenskapsfakta. NTNU Vitenskapsmuseet har mange utstillinger om fortid og fremtid, havet og skogen, mennesker og dyr. Her er det noe som kan interessere alle og enhver! Er maritim historie mer din greie kan du stikke innom Trondhjems Sjøfartsmuseum og lære mer om Trøndersk sjøfart gjennom tidene. Alle disse stedene er perfekte for barnefamilien!

Prøv lokalbrent kaffe hos en av Midtbyens kaféer

Lokal mat og kaffe er i vinden, og heldigvis er Trondheim hjem til skikkelig god lokalbrent kaffe! Sett deg ned hos Sellanraa i Søndre gate, hvor du blant annet kan prøve deres egne signaturbønner, bønner fra trondheimsbaserte Pala kaffebrenneri, og i tillegg sette deg ned med en god bok og nyte lokal mat i stilige omgivelser. Ønsker du å få gjort unna litt jobb på laptopen med det samme er DIGS også et ypperlig alternativ. Med filterkaffe fra Pala på kanna og omgivelser designet for å jobbe både alene eller i grupper er dette en ypperlig plass å sette seg ned for å få gjort unna litt på «to-do listen» for dagen.

Shopping på kjøpesenter

Midtbyen er hjem til to kjøpesenter, Byhaven og Trondheim Torg. Her kan du shoppe hele dagen lang uten å måtte driste deg ut i uværet. Kaféer og spisesteder finner du også her. Kos deg med et deilig kakestykke hos Rosenborg Bakeri, eller en stor kopp kakao hos Jordbærpikene for å få varmen i kroppen.

Opplev en liveforestilling

Teater, stand up, rock, jazz og kammermusikk, Trondheim har alle slags opplevelser på programmet. Sjekk hva som skjer på TRD Events og finn en forestilling som passer deg.

Foto: Esben Kamstrup

Les mer: