7 ting som gir deg storbyfølelsen i Midtbyen

Midtbyen minner mer og mer om en storby – med butikker utenom det vanlige, spennende restauranter, et rikt kulturtilbud og yrende byliv. Her er de beste storbyopplevelsene, samlet på ett sted!

1. Oppdag noe helt nytt

Det har åpnet mange nye og spennende butikker, kaféer og restauranter i Midtbyen det siste året. Sjekk ut interiør-paradisene H&M Home Concept Store og Illums Bolighus, de nydelige smykkene hos Maanesten eller vintageklærne til Arven Vintage. Smak på nydelig fransk bakst hos Moulangerie, eller utforsk den plantebaserte menyen til Mat fra Hagen!

 Hos nyåpnede Hevd Håndverksbakeri på Torvet lukter det fersk bakst dagen lang. 

2. Prøv mat fra hele verden

Spis eritreisk injera på Mesob, ekte amerikansk frokost på Jimi’s Diner, koreansk grill på KŌNĀ, indisk på Indian Tandoori, meksikanske burritos på La Border, erkefransk løksuppe på Le Bistro, og ikke minst deilig, italiensk pizza på Grano og Frati.

3. Besøk Britannia

Når Britannias Doorman ønsker deg velkommen, er det nesten så du kommer inn i en helt ny verden. Her er det champagnelunsj og gourmetmat i Speilsalen, Afternoon tea i Palmehaven, saftig biff på Jonathan, franske retter på Brasseriet, cocktails utenom det vanlige i baren og deilige, avslappende spaopplevelser.

4. Gå i Midtbyens unike butikker

Det som er så fint med store byer, er det er rom for de små butikkene du ikke finner andre steder. Det er det også i Midtbyen. Sjekk ut butikker som Abby’s tekstiler, Johnny Love, Sjokoladebutikken, M. Sommer, Livid Jeans, Shine, Gulating og mange fler! 


Shine er en nydelig konsept- og motebutikk som holder til Thomas Angells gate.

5. Spis lunsj på restaurant

Vi trøndere elsker å spise middag ute, men for å virkelig utnytte storbylivets goder er det lunsj på restaurant som gjelder. Det er mange flotte steder å velge mellom, blant annet Alma Mater, Tulla Fischer og San Sebastian på Torvet. Nyt det lille avbrekket midt på dagen – kanskje med et lite glass vin til?

6. Ta deg tid til å nyte bylivet

Den gode storbyfølelsen kommer når man tar seg tid til å nyte den, for eksempel i en park eller på en benk. Ta med deg barna til den nye lekeplassen i Stiftsgårdsparken, bli kjent med byens kriker og kroker i Midtbyens rebus-app, eller kanskje du vil lese en bok på kafé?

Snart er også Torvet ferdig – det perfekte stedet å sette seg ned, drikke kaffe og se på bylivet.

Foto: Marius Rua

7. Opplev det byen har å by på

De siste årene har Midtbyen fått et mangfold av konsertscener med ny og spennende musikk. I tillegg er byen full av kunst, kultur og opplevelser! Hva med å gå rundt og se om du finner noe som frister, slik som en utstilling, et galleri, et slag minigolf på Trondheim Camping eller shuffleboard på Work-Work?

Kos deg!