Åtte ting du ikke vil gå glipp av i Trondheim i august

Musikk, kultur, amcar og sykkelritt. August byr på noe for alle og enhver. Her er månedens store begivenheter i Midtbyen som du bare MÅ få med deg!

1. Olavsfest

De første dagene i august markerer også de siste dagene av Olavsfest. Festivalen avsluttes 3. august, men frem til da står det mye spennende på programmet. Her kan du oppleve vestfrontmøtet, konserter med Åge og Sambandet, Kae Tempest og Bjørn Tomren. Få også med deg utstillingen av kunstverket Gaia i Nidarosdommen. Dette er en enorm, roterende og opplyst jordklode som man rett og slett er nødt til å se med egne øyne! Se hele programmet her.

Kunstverket Gaia vil stå utstilt i Nidarosdomen. Foto: Gareth Jones

2. Hans Majestet Kongens Gardes 3. kompani på Torvet

Den 5. august kommer 3. Gardekompani til Trondheim og holder mars gjennom bykjernen, etterfulgt av en drilloppvisning på Torvet kl. 12:00. Hans Majestet Kongens Gardes mest profilerte og kjente avdeling er uten tvil 3.gardekompani. Kompaniet fremstår i dag som en ren parade- og oppvisningsenhet, og vi gleder oss til å få besøk av dem i Trondheim.

3. Hot August Night

American Car Club Trondheim feirer 50 år i 2022 og skal i den anledning feire seg selv en hel uke til ende under Hot August Nights! Den 12. august er det cruisingparty på Torvet i Trondheim med amerikanske biler, live musikk og god stemning. Les mer her.

4.Torucon

I år feirer Torucon 10 år og arrangerer Torucon 2022: CELEBRATION på Clarion Hotel på Brattørkaia den 13.-14. august. Torucon er en årlig festival for folk med interesse for Sci-Fi, Fantasy, Spill, Cosplay, Manga/Anime, TV-serier, filmer og mer, og har et mangfoldig program. Har kan både se på og delta på kostymekonkurranser, quiz, foredrag og mye mer. Les mer her.

Fra Torucon 2018 Foto Silje Bullgård

5. Arctic Race

Den 14. august kommer sykkelrittet Arctic Race for første gang til Trondheim! Første etappe starter i Mo i Rana, og rittet avsluttes i Trondheim søndag 14. august, hvor starten går fra Torvet kl. 12. Arctic Race er mer enn et sykkelritt, og for publikum vil det bli en ritt-landsby på Torvet samt ulike fan-soner langs den bynære traseen. Det vil også bli arrangert sykkelritt for barn, unge og sykkeltalenter. Byen vil fylles med liv og aktivitet denne dagen, og dette er noe alle sykkelglade trøndere burde sørge for å få med seg.

6. Pstereo

Pstereofestivalen steller i stand et storartet 15års jubileum på Marinen med artister som Sigrid, Wolfmother, Dumdum boys og Girl in Red på programmet. Over to dager, 19.-20. august vil den kjente og kjære musikkfestivalen gå av stabelen for første gang siden pandemien startet. I tillegg arrangeres Pstereo i byen den 18. august, hvor artister inntar lokale klubbscener for en «festival før festivalen». Her kan du oppleve konserter på arenaer som Olavshallen, Byscenen, Dokkhuset og Diskoteket. Ønsker du å forlenge festivalhelgen enda mer har Pstereo samarbeidet med helårsarrangørene i Trondheim for å arrangere konserter rundt om i byen i de sene nattetimer både den 19. og 20. august. Se hele programmet for Klubb Pstereo her.

7. Språk og Kulturfestivalen

I år arrangeres Språk og Kulturfestivalen på Torvet 20. august. Festivalen har som mål å legge til rette for at mennesker med ulike kulturelle bakgrunner skal kunne møtes og vise frem sin egen kultur, gjennom musikk, mat, workshops, utstillinger, sceneopptredener og en kulturmesse med ulike stands. Festivalen er også gratis, så her er det ingen grunn til å ikke bli med på en spennende og lærerik dag! Les mer her.

8. Skaperfest

Skaperfest inntar Torvet 26.-27. august og har som mål å la flinke skapere vise frem alle slags flotte og fiffige ting de har laget, samt vise frem hvordan de lagde dem! I tillegg vil de inspirere alle besøkende til å teste ut nye måter å skape ting på, enten det er lodding, strikking, programmering eller noe annet. Kanskje er det her du oppdager din nye hobby?