Adventstid i Trondheim

Tekst og foto: Miriam Frøiland Haug

Julegrana på Torvet er tent, det praktfulle pariserhjulet på Julemarkedet sprer glede til alle og enhver, og tusenvis av lys er tent i Midtbyens gater. Her får du påfyll av julestemning og hjertevarme i hele adventstiden. 

Lystunnel i Westermannsveita

I veita mellom Espresso House og Mercurgården kan du i år gå igjennom en flott lystunnel på hele 54 meter. Det er faktisk Norges lengste! Synes du vintermørket er litt i meste laget, kan en tur gjennom lystunnelen være akkurat det du trenger for å lette på humøret. 

Stemningsfull julehandel

Midtbyens trivelige butikkansatte står klare til å hjelpe deg å finne de perfekte julegavene. Ta turen til byens uavhengige og enestående butikker som selger alt fra sjokolade til interiør, klær og smykker. Det er her du kan oppleve den unike og personlige julehandelen, og du kan være sikker på å finne gaver som gleder dine nærmeste.

Vakker julebelysning

Den flotte Midtbyen blir desto mer magisk når julegatene tennes til jul. Tusenvis av tindrende lys sprer stemning og bidrar til en vidunderlig førjulstid. I desembermørket skinner utallige små lys i byens gater og veiter til glede for store og små. Den vakre Stiftsgårdsparken har også i år fått besøk av rådyrfamilien med sine tindrende lys. De er et koselig innslag i parken for alle sprer juleglede til forbipasserende med sine tindrende lys. Ta deg tid til å besøke dem neste gang du er i sentrum. Kanskje tar du bildet til årets julekort her med det samme? 

Foto: Therese Holmen

Tradisjonsrik julemat og nye smaker

Senk skuldrene i julestria og slapp av med et deilig måltid på en av Midtbyens mange hyggelige restauranter. Her i hjertet av Trondheim kan du velge mellom alt fra tradisjonelle retter til rykende varm håndverksbakst og nye smaker fra hele verden.

Kulturprogram med mangfold

Ønsker du å oppleve kirkekonserter, stand-up, teater eller billedkunst? Midtbyens levende kulturliv er her for å glede deg og dine kjære gjennom hele førjulstiden. Ta turen innom gratis kunstopplevelser som Kunsthall Trondheim eller K.U.K., besøk Pepperkakebyen i Ravnkloa, se stemningsfulle julekonserter på Byscenen eller Olavshallen eller opplev Julemarkedets rike kulturprogram gjennom hele desember.

Pepperkakebyen i Ravnkloa gleder store og små i Desember.

Skøytebane på Solsiden

I dokken på Solsiden har det siden 2021 vært skøytebane fra november og frem til påske. Dette er et kjempepopulært tilbud for både store og små. Lørdag 26. november er det åpning med oppvisning på isen og besøk av nissen.

Utlån av skøyter på åpningskvelden samt 11. og 18. desember kl. 14-19.