Food trucks bilde

Food trucks

Foodtruck er motordrevne kjøretøy som selger matretter til forbipasserende. Trondheim kommune har valgt å holde en prøveperiode for konseptet fra til 2020.
Årsaken er Torvet er under oppgradering og ønske om å prøve ut byrom i ulike området.  

Plasseringer som kan benyttes er hovedsak Krigseilerplassen, Brattøra og utvalgte gateløp hvor langsgående parkeringsplasser benyttes.Oppgradering av Torvet vil vare fram til januar 2020.  Torvet og deler av Kongens gate  er stengt i byggeperioden. 

Kriterier og kvalifikasjonskrav

   All servering krever serveringsbevilling og må legges ved søknaden

Gi en beskrivelse av konsept og kvalitet, både når det gjelder utseende av vogn, retter, tilberedningsmåte, råvarens opprinnelse og hvilke drikkevarer som tilbys. 

Gi en kort beskivelse av målgruppe og hva som gjør det unikt, samt tanker rundt miljøvennlighet. Legg ved bilde eller skisse av kjøretøyet. 

En sammensatt gruppe fra Trondheim kommune, Eierskapesenheten og Midtbyen Management As vurderer søknaden ut i fra de ulike kriterier. 

   Riktig slukkeutstyr og brannteknisk vurdering

- Korrekt slukkeutstyr skal være tilstede i kjøretøyet. Om kjøretøyet benytter frityr/vegetabilske oljer kreves slokkeutstyr med "F"- merking. Rimmer frityrholderen mer enn 8 liter væske er det påkrevd med automatisk slokkeutstyr i kjøretøyet.

Før vi kan godkjenner søknaden ønsker vi at det foreligge en brannteknisk vurdering knyttet til bruken av propan, frityr, grill og andre tennkilder. Målet med de branntekniske vurderingene er å sikre at eier av kjøretøyet har riktig fokus på brannsikkerhet for å hindre uønskede hendelser knyttet opp mot at Foodtruck benytter åpne byrom. 
Ta kontakt med Geir Drangsholt, brannrådgivning TekØKAs mail: gdr@tekok.com


Søkere vil bli vurderet ut i fra søknaden.
Send søknad til byrom@midtbyen.no. Ring oss gjerne om du har spørsmål, tlf 988 59 928.

Businessonwheel er en leverandør som kan gi deg inpirasjon og rådgivning. Link til nettsideFoto: Runa A. Halleraker (Pstereo 2016)