De beste spisestedene med uteservering i Midtbyen

Her er våre tips til hvilke restauranter med uteservering du burde sjekke ut i Midtbyen!

Det kryr for øyeblikket av steder med uteservering i Trondheim sentrums mangfoldige og spennende restaurantbransje. Enten du er ute etter en rask matbit til lunsj, skal på date, eller planlegger en kveld med vennegjengen kan det være hyggelig å tilbringe tiden ute samtidig som man spiser.

Noe for de fleste i Thomas Angells Gate

Oppkalt etter selveste Thomas Angells Gate ligger TAG vel plassert med en hyggelig utendørs spiseavdeling i gågata. Her kan du nyte både lunsj og middag i små og store grupper. TAG ønsker å gi deg en fin opplevelse uansett anledning og er et allsidig spisested som tilbyr mange slags retter. 

Vegg i vegg med TAG finner du La Border, en unik restaurant som serverer Meksikansk/Amerikansk mat som er fullpakket med smak. Dette er et lite spisested med stor personlighet og mye særpreg. La Border har som mål å “fylle magen din og varme hjertet ditt” med blant annet burritos og nachos. Kanskje vil du også ha noen churros til dessert?

Er du ute etter en rask og oppkvikkende lunsj eller en “fresh” middag, så er Hagen akkurat det du trenger. Kjent som Trondheims veggis-institusjon leverer Hagen det beste av grønnsaksdominerte retter som er fulle av spennende smaker og teksturer.

Med trivelige sitteplasser ute i Thomas Angells Gate kan du nyte en falafel wrap eller veggisburger ute i sola både på dagtid og helt frem til klokken 20:00 på kvelden.

Møteplass på Torget

Torget er godt kjent som Midtbyens møteplass, og finnes det egentlig en bedre måte for vennegjengen å treffes på enn å sette seg ned og dele en matbit? Her finnes det masse godt å velge i mellom. Kanskje du føler for å dele en utvalg av småretter i form av tapas på San Sebastian? Klarer gjengen derimot ikke å velge mellom sushi og burger kan man stikke på Sot/Sabrura og spise begge deler. Frati byr på sin side på sine velkjente og smakfulle italienske retter som kan nytes i den hyggelige uteavdelingen på Torget. Drar du på Hevd har du muligheten til å nyte både rykende fersk bakst på dagtid og pizza på kveldstid. 

Et lite stykke Frankrike i Munkegata

Plassert på et hyggelig hjørne i Munkegata finner du lune og uformelle Le Bistro med en liten uteservering på gateplan. Her kan du sette deg ned og slappe av med franskinspirerte småretter, et glass vin, eller en hel middag. Her får du altså et lite stykke Frankrike, midt i Trondheim Sentrum. 

Rolig og avslappet uteområde for hele familien

Egon Søndre gate har et stort uteområde hvor man kan nyte god mat og drikke både under tak eller åpen himmel. Familierestauranten har et stort utvalg med alt fra pizza og hamburger til torskefilet. Her kan du slå deg ned og kose deg med hele familien!

Uten litteratur, mat og drikke, duger helten ikke

Sellanraas unike konsept kombinerer kafé, bar, litteratur og restaurant i ett. Dette er noe som har resultert i det perfekte samlingssted for litteratur-, mat- og kaffeelskere i hele Trondheim. Plassert i rolige Søndre Gate, i samme bygg som Trondheim Folkebibliotek har Sellanraa både sitteplasser langs Søndre Gate og en koselig og avslappet bakgård hvor man kan nyte sesongbasert og jordnær mat og drikke med en god bok i solen. 

Storby-brønsj

Grafen i Mercurgården har også et utmerket uteområde med solskjerming langs fortauet i rolige og trivelige Kongens gate øst. Både lunsj og middag serveres her, og vi anbefaler på det sterkeste å nyte et deilig avocadosmørbrød og drømme deg vekk til storbykaféer i Paris eller Melbourne.

Les også:


Midtbyens butikker har åpent til kl. 18.00 hver dag, også på lørdager!