Den unike smaken av jul

I Trondheim sentrum garanterer vi mange gode matopplevelser denne julen. 

Trøndelag har råvarer, kokker og serveringssteder av ypperste kvalitet. Fra jorden til tallerkenen finner man engasjerte, dedikerte og flinke fagfolk som sørger for de beste matopplevelsene. Dette gjelder enten du vil dra ut og spise et deilig måltid, ønsker å kjøpe de beste råvarene for å lage julematen hjemme, eller bare trenger en matbit og en god og varm drikke mens du gjør unna julehandelen. Det er en grunn til at Trondheim og Trøndelag har fått tildelt tittelen som European Region of Gastonomy 2022.

Kvalitetsmat med smak av jul hos Midtbyens restauranter

Er du ute etter en helaften med en 3- eller 5-retters middag, finner en hel rekke eksepsjonelle alternativer i Midtbyen. Besøk den anerkjente Speilsalen på Britannia for en “full forestilling”og deres kuraterte måltidsopplevelse over 3 akter i Michelin-klasse. Hos To Rom og Kjøkken kan du også oppleve tasting-menyer av høy kvalitet laget på ferske og lokale råvarer. Troll serverer helnorsk mat med en eventyrlig tvist, så her får du servert julemat som er litt utenom det vanlige. Årets nykommer Gubalari i Kjøpmannsgata serverer også 3- og 5-retters måltider inspirert av Ingrid Espelid Hovigs matlaging med en spennende og unik vri. 

Gubalaris vegger er dekorert med kunstverk fra Kjell Erik Killi Olsen

Tradisjonell julemat i avslappede omgivelser

Er du på juleshopping og trenger en matbit mellom slagene, kan du slå deg ned på Røft Rôtisseri eller Krambua. Der kan du nyte deilig, tradisjonsrik julemat i avslappende omgivelser. På menyen hos Røft Rôtisseri finner du tradisjonell julemat som pinnekjøtt og ribbe, men du kan også bestille en herlig ribbesandwich på focachettebrød. Hos Krambua kan du blant annet kose deg med både lutefisk og juleribbe i de koselige og nylig utvidede lokalene i Krambugata.


Fersk bakst hos Midtbyens bakerier

Er du på jakt etter god julebakst, kan du ta turen innom Hevd Håndverksbakeri for å nyte noen deilige og rykende ferske bakervarer. Her finner du håndlaget julebakst, deilig håndverksbrød og andre godsaker til julefrokosten. Stikker du innom Onkel Svanhild i Olav Tryggvasons gate kan du på Luciadagen smake på deres håndlagde lussekatter. Gjennom førjulstiden byr denne hyggelige kaféen også på deilige, luftige boller med sesongbaserte smaker, smørbrød og kakao som varmer godt i førjulstida.

Ferske boller og smakfulle smørbrød er noe av det du finner hos Onkel Svanhild