Dette kan du forvente fra Kulturnatt 2022

Nå er det like før det braker løs og Kulturnatt Trondheim 2022 går av stabelen den 17. september klokken 15:00-01:00. Her er et lite innblikk i hva du kan forvente fra Trondheims største endagsfestival i år!

Olavshallen fylles med liv

Under Kulturnatt fylles hele byen med spennende arrangementer, og i tillegg velges også et byrom som blir løftet fram litt ekstra denne kvelden.  I år er årets byrom selveste Olavshallen! Olavshallen har siden 1989 perfeksjonert “kunsten å bergta” med sine storslåtte konserter, forestillinger, teater og mer. Etter en oppussingsperiode åpnet de på nytt igjen i 2021 og det storslåtte konserthuset står nå i ny drakt klart for å fylles med opplevelser preget av mangfold og variasjon.
Les mer om årets byrom her.

Foto: Esben Kampstrup

10 år med Kulturnatt

I år fyller Kulturnatt 10 år, og dette vil markeres gjennom kvelden med flere arrangementer. Kom til debattscenen på Olavshallen kl. 16:00 for en offisiell jubileumsmarkering med snorklipping, taler og underholdning. Deretter kan du gå videre til lille sal hvor du kan oppleve en jubileumskonsert med Trondheim Storband klokken 18.00-19:00.

I år feirer Kulturnatt 10 år!

Spennende nyheter

Kulturnatt er en gylden mulighet for å få nye inntrykk og utforske nye steder i byen. Noen av nyhetene på årets program er blant annet Tour de food på Torvet. Her vil en rekke food trucks holde åpent helt frem til kl. 23.00 på kvelden, slik at du kan kjøpe deg en matbit mellom arrangementene!
I tillegg finner du flere K-pop danse-arrangementer på programmet i år. På Kultursenteret ISAK holder DJ Adrian Hammerås høstens første K-pop random play dance kl. 20.00, og på Hovedbiblioteket holdes det en K-pop danseforestilling i andre etasje mellom kl. 19.00-19.30.

Du kan både se på og være med å danse K-pop på årets Kulturnatt.

K-U-K og Gubalari er med på Kulturnatt for første gang i år, og arrangerer disconachspiel utover kvelden, samt en samtale rundt verket Discopungen som handler om menns mentale helse. Disse nykommerne er en must-visit under årets Kulturnatt!

Discopungen skal både diskuteres og være med på disco-nachspiel under årets Kulturnatt.

Gamle klassikere

Etter mange nye inntrykk og opplevelser er det kanskje godt å vite at det er mulighet for gjensyn med arrangører, steder og artister som også har stått på programmet tidligere år! Så om du ikke fikk nok av dem i fjor har du muligheten også under årets Kulturnatt.
Blant annet blir det nok en gang mulighet for å bytte stiklinger og få ansiktsmaling på Hovedbiblioteket. I tillegg er Kosmorama på plass med nok en runde utekino, og i år viser de publikumsfavoritten The Never Ending Story på Peter Egges Plass!

På Peter Egges Plass kan du se the Never Ending Story

Nidarosdomen åpner igjen dørene og inviterer i år til Klangnatt, en kveld hvor du kan bevege deg fritt rundt i Nidarosdomen omgitt av musikk. Det blir korsang, Mozart, Tallis, Pärt – katedralmusikk fra ulike epoker og land. Katedralen er åpen fra kl. 20.00–23.00, og hver halvtime blir det en kort introduksjon til katedralens historie på norsk eller engelsk.

Les mer


Midtbyens butikker har åpent til kl. 18.00 hver dag, også på lørdager!