Dette skjer i Midtbyen før jul

Når vinterbelysningen tennes og dagene blir kortere er det duket for førjulstid med massevis av spennende arrangementer, aktiviteter og hygge for store og små i Trondheim Sentrum. Dette er arrangementene du ikke vil gå glipp av i år.

Trondheim Pepperkakeby 27. november-31. desember

Trondheim Pepperkakeby er tilbake! Kom og se Trondheim laget av pepperkaker, non stop og melis i det kjente landemerker fra byen stilles ut i pepperkakeform. Trondheim Pepperkakeby
vil være åpen for besøk fra 27. november til 31. desember i underetasjen på Byhaven. Overskuddet fra årets pepperkakeby går til Avdeling Barn kreft- og blodsykdommer ved St.Olavs hospital.

Julemarkedet i Trondheim 1.-19. desember

Når mørket senker seg over byen og kulden setter inn, er det igjen tid for årets mest magiske juleeventyr. Julemarkedet i Trondheim er på plass på Torvet fra 1.-19. desember med de sjarmerende trebodene, unike førjulsopplevelsene og den magiske stemningen. I år står over 100 kulturarrangementer på programmet, og Lavvoen reises nok en gang på torvet og tilbyr lun og varm stemning samt deilig lokal mat og drikke på menyen. Årets store nyhet er et praktfullt 33 meter høyt pariserhjul som tilbyr deg en unik mulighet til å se julebyen Trondheim fra et helt nytt perspektiv.

Foto: Marius Rua

Søndagsåpne butikker og utvidede åpningstider

I julestria er det godt å ha en ekstra dag i uka hvor man kan gjøre unna julegavehandelen, så det er nok en gang duket for søndagsåpne butikker de tre siste søndagene før jul. I år har butikkene åpent kl 14.00 – 19.00 den 5., 12. og 19 desember.

I tillegg er det langåpent til kl 20.00 (18.00) fra mandag 6. desember til onsdag 22. desember.

Kulturopplevelser for store og små

Endelig er kulturlivet i full sving igjen og førjulstiden i Trondheim er fylt av spennende kulturarrangementer. Se programmet hos Olavshallen, Trøndelag Teater og Byscenen for å planlegge din førjulstid. Husk å bestille billetter i god tid i forveien!


Foto forsidebilde: Øyvind Blomstereng


Les mer:

Julemarkedet i Trondheim

Hverdagsglede i Midtbyen

Julegatetenning