En perfekt dag i Midtbyen

Vi har planlagt en perfekt dag i Midtbyen – alt du trenger å gjøre er å dra!

Høstkulda setter inn og hverdagen har tatt overhånd. Det er ingen tvil om at vi også lengter tilbake til sommerdager med shopping, spising og kos i Midtbyen. Det er kanskje på tide med et lite avbrekk? Det er kanskje lettere sagt enn gjort, og et avbrekk med en fridag i Midtbyen kan fort bli stoppet av spørsmålene hvor skal jeg dra først, hva skal jeg finne på og ikke minst, når? Fortvil ikke. Her har vi kommet opp med en ultimat “ferie”dag i Trondheim sentrum, så alt du trenger å gjøre nå er å dra pakke sakene dine og ta bussen, bilen, sykkelen eller beina fatt inn til Midtbyen og kose deg!

God start med Godt Brød

Start dagen med en tur på Godt Brød. Med to avdelinger i Midtbyen, en i Thomas Angells gate og en i Dronningens gate er det fullt mulig å finne seg en rolig krok for å varme deg på en kopp kaffe akkompagnert med en herlig sommerbolle, skillingsbolle eller noen av deres andre ferske bakverk. Uansett hva du velger er dette en gylden mulighet for å nyte en rolig morgenstund som en ekte pariser før du tar fatt på resten av dagen. 

Start dagen med en herlig kopp kaffe

Bærekraftig vintage shopping

Etter morgenkaffen er det tid for litt shopping. Det dukker stadig opp nye brukthandler i Trondheim og til og med under pandemien så vi nyåpninger av slike butikker i sentrum. Vi anbefaler å først stikke innom nykommeren Arven som åpnet i Sommerveita i 2021 for et stort utvalg i både trendy og vintage second hand tøy fra Italia før turen går videre til UFF som ligger like ved i Nordre gate. Denne oslobaserte vintage-kjeden fyller to etasjer med et herlig og bredt utvalg av second-hand tøy. Videre går turen til brukthandelen Sirkulus i Kongens Gate som kan by på et bredt utvalg i en rekke kategorier, blant annet klær, sko, kjøkkenutstyr, bøker og møbler.

Til slutt kan du ta turen til Fjordgata hvor du finner tre strålende brukthandler liggende med kun noen meters avstand. Først ute er Kirkens Bymisjon Butikk, en flott bruktbutikk som selger barneklær, bøker og leker. Her finner du også Kirkens Bymisjon sine håndlagde verkstedprodukter som er lokalproduserte her i Trondheim. Så går turen til Fretex, som er godt kjent for et bredt utvalg i alt fra ytterjakker til porselen. Like ved finner du Transit som selger både antikke møbler, kunst og interiør. Helt til sist går turen innom On the rack, en brukthandel som ble åpnet av en vennegjeng under pandemien i starten av 2021 som selger både nye og vintage brukte klær som har blitt håndplukket av vennegjengen selv.

På tide med et avbrekk fra hverdagen? Tilbring en perfekt dag I Midtbyen!
Hos UFF finner du et stort utvalg second hand klær

Kunstpause på Trondheim Kunstmuseum

Det neste punktet på dagsplanen er en tur innom Trondheim Kunstmuseum i Bispegata. Ta en tur innom Samlingen, hvor Trondheim Kunstmuseum presenterer en rekke rom fylt av kunst fra Norges historie og samtid. Samlingen speiler fortid og nåtid, og viser kunstverk i en hovedsakelig kronologisk rekkefølge som ønsker å vise frem utviklingen i det norske samfunn samt norsk kunsthistorie.

Foto: Nadia Caroline Andersen/TKM

Byens beste brunsj

Nå som du har både shoppet og opplevd litt kultur er det tid for en skikkelig brunsj. Hva er vel en perfekt dag uten en skikkelig egg benedict fra menyen til et av Trondheims mest populære steder for brunsj, nemlig Hevd på Torvet? Dersom været tillater det kan du også utnytte uteserveringen og kose deg med brunsjen din mens du titter ut på folkelivet på Torvet og late som om du er bortreist på storbyferie. 

Unn deg litt herlig håndverksbakst hos Hevd

Shop ’til you drop

Nå som du har fått litt påfyll av energi er det på tide å ta en tur ut i noen av Midtbyens kjente og kjære butikker. Ta turen innom Outland i Jomfrugata for å sjekke ut alt det kule de har innen popkultur. Her finner du et stort utvalg av blant annet tegneserier, brettspill, artige figurer og samleobjekter. Et perfekt sted for å handle inn til neste brettspillkveld med venner eller familie, eller for å kjøpe unike gaver!

Hos Outland finner du tegneserier, manga, hobbysaker og mye mer

Er du en musikkentusiast som kanskje samler på vinylplater? Da anbefaler vi at neste stopp på dagsplanen er Crispin Glover Record Shop i Olavshallen. Her finner du et stort utvalg av brukt og ny vinyl i et bredt spekter av musikksjangre. Kanskje finner du akkurat ditt favorittalbum, eller kanskje oppdager du noe nytt?

Hos Crispin Glover Record Shop finner du både norsk og internasjonal musikk på vinyl

Tar du turen innom Maanesten har du muligheten til å finne mange lekre smykker og accessories av dansk design. Deres lekne og eventyrlige stil gir deg en følelse av å tre inn i en drømmeverden, og denne butikken er verdt et besøk enten du kun er på vindusshopping eller på jakt etter noe nytt til smykkeskrinet hjemme. 

Lekre accessories i eventyrlige farger finner du hos Maanesten

Når vi først er inne på feel-good butikker er det ingen tvil om at Blomster i Byhaven fortjener litt oppmerksomhet. Her bugner det av både blomster, grønne inneplanter og skjønne interiørprodukter. Å befinne seg inne på Blomster i Byhaven kan føles litt som å stå inne i en jungel eller botanisk hage og er et flott avbrekk for å senke skuldrene i løpet av  byturen. Og hvorfor ikke unne seg en nydelig blomsterbukett med det samme du er her?

Det bugner av herlige fargerike blomster hos Blomster i Byhaven

Sightseeing i egen by

Etter mye shopping kan det være deilig med litt frisk luft, ta deg en liten gåtur langs Marinen for å nyte det vakre synet av Nidelven, Nidarosdomen og alt det andre som Midtbyen har å by på. Kanskje stopper du og noe litt bilder av det vakre synet også?

En tur rundt Nidarosdomen eller langs Marinen er en flott måte å trekke litt frisk luft på

Middag på Kōnā Midtbyen

Etter mye gåing begynner du vel å bli sulten, og det er på tide å sette seg ned med middag. Ta turen til Kōnā Midtbyen i Carl Johans gate og slå deg til ro i en sofa i deres lune atmosfære. Interiøret her er stilrent men gir deg fortsatt muligheten til å senke skuldrene og slappe ordentlig av. Perfekt etter en lang dag i Midtbyen! Bestill deg en deilig og varmende rød curry, og ikke glem å kjøpe en porsjon dim sums eller baos på siden, du er tross alt på “ferie”. 

Veganske dim sums fra Kōnā er det perfekte tilbehør til en herlig middag.

En perfekt slutt på en perfekt dag

Dersom du har lyst til å tilbringe de siste kveldstimene i Midtbyen også, kan du ta turen innom Prinsen kino og se en god film. Kanskje er det noe spennende som går på storskjermen i Kongesalen? Vi kan ikke se for oss en bedre måte å runde av en perfekt dag i Midtbyen på enn litt god underholdning i Trondheims mest luksuriøse kinosal.

Følg vår timeplan eller skap din egen!

Her er en oversikt over den perfekte dag I Midtbyen, og du kan selv velge om du ønsker å følge denne timeplanen eller ta det i din egen tid og foretrukne rekkefølge. Kanskje skaper du også din egen perfekte dag med dine egne favoritter?