Endelig Mandag

Hver mandag serverer flere restauranter i Midtbyen en kvalitetsmiddag til kun 150,- mellom kl. 16:00 – 18:15.

Ukentlig meny kommer i form av et bildealbum på Facebook-siden vår «Endelig Mandag». 

Med 23* ulike restauranter har du mange ulike valgmuligheter, enten du liker sushi, kjøtt, eller italiensk mat best. Menyen på Endelig Mandag blir satt av restaurantene selv og varierer ofte fra uke til uke. 

*  Noen restauranter har gjort endringer i åpningstider, fått redusert kapasitet eller holder stengt grunnet COVID-19, og er derfor midlertidig ute av Endelig Mandag. Følg derfor med på Facebook-siden vår for å se hvem som tilbyr Endelig Mandag-middag fra uke til uke. 

Restaurantene

Under kan du lese mer om hvilke restauranter som er med, og hvilke type mat man vanligvis kan bestille fra restaurantens ordinære meny. 

Alma Mater Byhaven

Alma Mater ligger vegg i vegg med Kremmerhuset i 1. etg på Byhaven. Her finner du franske delikatesser i form av oster, skinker og oliven, samt produkter og fersk mat som du ikke finner noen andre steder i byen.

Alma´s Bar og kjøkken

Alma’s Bar og Kjøkken er en del av Byscenen, og er en energisk og livlig møteplass fra lunsj til sen kveld. På den ordinære menyen finner du smaksbomber som blant annet pepperbiff, hamburger med jalapenos, green curry fiskeskuppe og dagens blings.

Døgnvill

Døgnvill ligger på Torvet og er en av byens beste burgersteder. Burgerne har rykte på seg for å være svært smakfulle, og følges alltid godt av tilbehør som gjør hele opplevelsen komplett. I tillegg til varierte burgere byr menyen også på et spennende utvalg drikker, desserter og milkshakes. 

Egon Prinsen og Egon Søndre

De fleste kjenner til Egon-restaurantene og den lune atmosfæren som møter deg. Menyen er svært bred, og de aller fleste vil finne noe de liker. Velg blant alt fra pizza til kjøtt- og fiskeretter, hamburgere, salater m.m.

Frati

Frati er en italiensk legende i Trondheim. I et nydelig lokale med mange sitteplasser får du servert selve smaken av Italia i form av velsmakende retter og fristende appetittvekkere. På den ordinære menyen kan du velge blant hjemmelaget pasta, pizza på tynn bunn, kjøttretter av kalv og okse, hvitvinsdampede blåskjell og mye mer.

Frida

Maten er laget av ekte meksikanske ingredienser. Interiøret er laget for hånd i Mexico og deretter brakt over til Norge. Så langt har Frida Restaurant har gått til å gi deg en ekte følelse av ekte Mexico.

Foto: Jimi´s Diner Nordre

Jimi´s Diner Nordre

Her får gjestene oppleve den amerikanske og uformelle diner-følelsen. Det serveres både frokost, lunsj og middag, og på menyen står klassikere som pannekaker, egg, bacon og pølse, til burgere og milkshakes.

KŌNĀ bar & restaurant

Her får du folkelig og eksotisk mat som passer like godt til lunch som til middag. Spennende meny med retter inspirert fra Japan, Thailand, Vietnam, Korea og resten av sør-øst Asia

Krambua

Krambua er plassen for alle og enhver, enten man ønsker en norsk tradisjonsmiddag eller et lunt lokale og noe godt i glasset. Her kan du også oppleve jazz- og operakvelder, så du kan regne med en opplevelse utenom det vanlig når du tilbringer noen hyggelige timer på Krambua.

La Border

Velkommen til burritobaren i Thomas Angells gate! Her bruker de lokale råvarer og kulturell bakgrunn for å lage mat som varmer hjertet og fyller magen. Kom som du er –  feel welcome to cross the border!

O´Learys i Olav Tryggvasons gate 

Her har de shuffleboard, biljard og dart – i tillegg til god mat og ikke minst sportsunderholdning på skjermene. 

Røft Rotisseri

Restauranten ligger på taket av Sentralbanestasjonen, og her får du mat inspirert av det amerikanske diner-kjøkkenet. Nygrillet kylling med et rikholding utvalg sauser, dip’er og side orders, quesadillas, burgere, sandwicher og rå salater. Lunsjretter, middagsretter og røffe snacks. Vegetar og vegan. Og ‘byens beste’ softis. Alt i et uformelt og innholdsrikt miljø, med lekerom og skjermer med avgangstider for togene.

Foto: Røft Rotisseri

Sabrura Byhaven

Sabrura er svært populær og er godt kjent for sin sushibuffet med variert innhold. På den helt ferske buffeten kan du velge blant mange ulike typer maki, sashimi, kyllingspyd, fritert scampi og mer.

San Sebastian Tapas og Vinbar (Torvet)

Smakfulle tapas med nydelige vinkombinasjoner tar oss rett til varmere strøk. Hos San Sebastian kan du velge mellom deilige tapasretter og enkeltretter.

SOT Sabrura Torvet 

Sot & Sabrura Torvet er et uformelt møtested midt i byen som byr på mat akkompagnert av god drikke. God stemning fra tidlig lunsj til kveldens siste skål. De kombinerer to restaurantkonsepter, hvor du har Sabruras sushi på den ene siden, og deilige SOT-burgere på den andre.

TAG

TAG i Thomas Angells gate er både restaurant, bar og utested. Fra menyen velger du blant smakfulle smørbrød, burgere, tapastallerken, kveite, kamskjell, «slakterens valg» og sesongens hovedrett. 

Foto: TAG Restaurant

To Rom og Kjøkken

En av byens aller beste restauranter er To Rom og Kjøkken i Carl Johans gate. Fokuset er på lokale råvarer fra Trøndelag hva gjelder både mat og drikke. Menyen forandrer seg stadig, da den er sesongbasert. Man kan forvente nydelige retter laget av fisk, skalldyr, sjømat, kjøtt, grønnsaker og bær fra kvalitetsbevisste råvareprodusenter.

Una Torvet

Kl 16 skjer det noe magisk i lokalene til Hevd håndverksbakeri på Torvet. Lysene dempes, pulsen stiger, pizzaovnen fyres opp og menyen endres til Una Pizzeria e Bar. Her får du god mat laget med kjærlighet og de beste råvarene

ØX Tap Room

ØX Tap Room ligger i kjelleren til Frati og er et yndet sted for sosiale sammenkomster over et glass egenbrygget øl. Maten som serveres kommer rett fra kjøkkenet til Frati i etasjen over, og består i hovedsak av ulikt sammensatte menyer som kan deles av større grupper.