Endelig Mandag

Hver mandag serverer flere restauranter i Midtbyen en kvalitetsmiddag til kun 175,- mellom kl. 16:00 – 18:30.

Ukentlig meny kommer i form av et bildealbum på Facebook-siden vår «Endelig Mandag». 

Med 17 ulike restauranter har du mange ulike valgmuligheter, enten du liker sushi, kjøtt, eller italiensk mat best. Menyen på Endelig Mandag blir satt av restaurantene selv og varierer ofte fra uke til uke. 

Restaurantene

Under kan du lese mer om hvilke restauranter som er med, og hvilke type mat man vanligvis kan bestille fra restaurantens ordinære meny. 

Alma Mater Byhaven

Alma Mater ligger vegg i vegg med Kremmerhuset i 1. etg på Byhaven. Her finner du franske delikatesser i form av oster, skinker og oliven, samt produkter og fersk mat som du ikke finner noen andre steder i byen.

Døgnvill

Døgnvill ligger på Torvet og er en av byens beste burgersteder. Burgerne har rykte på seg for å være svært smakfulle, og følges alltid godt av tilbehør som gjør hele opplevelsen komplett. I tillegg til varierte burgere byr menyen også på et spennende utvalg drikker, desserter og milkshakes. 

Egon Prinsen og Egon Søndre

De fleste kjenner til Egon-restaurantene og den lune atmosfæren som møter deg. Menyen er svært bred, og de aller fleste vil finne noe de liker. Velg blant alt fra pizza til kjøtt- og fiskeretter, hamburgere, salater m.m.

Frida

Maten er laget av ekte meksikanske ingredienser. Interiøret er laget for hånd i Mexico og deretter brakt over til Norge. Så langt har Frida Restaurant har gått til å gi deg en ekte følelse av ekte Mexico.

Grafen

I det du går inn gjennom de storslåtte dørene hos Grafen er det som å befinne seg i en storby-kafé i London, Melbourne, New York eller Paris. På menyen venter klassiske brunsjretter på dagtid og smakfull sjømat, pasta og kjøtt til middag. Her finner du fokus på lokale ingredienser og smakfulle retter.

Gubalari

Gubalari kombinerer på mesterlig vis kunst, norsk tradisjonskost og nytenkende ideer i sitt restaurantkonsept. Restauranten og dens navn er inspirert av Ingrid Espelid Hovig, og ønsker å presentere det beste av norske mattrender fra de siste 5 tiårene, med sin egen «twist».

Med kunst fra Kjell Erik Kili-Olsen på veggene kombinerer Gubalari kunst og mat for å gi en helt unik restaurantopplevelse.

Hagen

Hagen er et plantebasert spisested som serverer smakfull mat av ferske råvarer. På menyen finner du blant annet plantebaserte burgere, salater og wraps.

KŌNĀ bar & restaurant

Her får du folkelig og eksotisk mat som passer like godt til lunch som til middag. Spennende meny med retter inspirert fra Japan, Thailand, Vietnam, Korea og resten av sør-øst Asia

Krambua

Krambua er plassen for alle og enhver, enten man ønsker en norsk tradisjonsmiddag eller et lunt lokale og noe godt i glasset. Her kan du også oppleve jazz- og operakvelder, så du kan regne med en opplevelse utenom det vanlig når du tilbringer noen hyggelige timer på Krambua.

La Border

Velkommen til burritobaren i Thomas Angells gate! Her bruker de lokale råvarer og kulturell bakgrunn for å lage mat som varmer hjertet og fyller magen. Kom som du er –  feel welcome to cross the border!

Olavstorget

Spisestedet i hjertet av Olavshallen har fem spisesteder som hver mandag er med og tilbyr en middag til 150,-.
Disse er Four, Matologi, Verde, Pastalab og Frida Taqueria. Her kan du altså dra for å spise alt fra pasta til taco, ramen og sushi, og veganske alternativer også!

Røft Rotisseri

Restauranten ligger på taket av Sentralbanestasjonen, og her får du mat inspirert av det amerikanske diner-kjøkkenet. Nygrillet kylling med et rikholding utvalg sauser, dip’er og side orders, quesadillas, burgere, sandwicher og rå salater. Lunsjretter, middagsretter og røffe snacks. Vegetar og vegan. Og ‘byens beste’ softis. Alt i et uformelt og innholdsrikt miljø, med lekerom og skjermer med avgangstider for togene.

Foto: Røft Rotisseri

Sabrura Byhaven

Sabrura er svært populær og er godt kjent for sin sushibuffet med variert innhold. På den helt ferske buffeten kan du velge blant mange ulike typer maki, sashimi, kyllingspyd, fritert scampi og mer.

San Sebastian Tapas og Vinbar (Torvet)

Smakfulle tapas med nydelige vinkombinasjoner tar oss rett til varmere strøk. Hos San Sebastian kan du velge mellom deilige tapasretter og enkeltretter.

TAG

TAG i Thomas Angells gate er både restaurant, bar og utested. Fra menyen velger du blant smakfulle smørbrød, burgere, tapastallerken, kveite, kamskjell, «slakterens valg» og sesongens hovedrett. 

Foto: TAG Restaurant

ØX Tap Room

ØX Tap Room ligger i kjelleren til Frati og er et yndet sted for sosiale sammenkomster over et glass egenbrygget øl. Maten som serveres kommer rett fra kjøkkenet til Frati i etasjen over, og består i hovedsak av ulikt sammensatte menyer som kan deles av større grupper.