Europeisk matregion 2022

Hvert år utnevnes en region i Europa som «European Region of Gastronomy», eller Europeisk matregion. I år er dette Trondheim og Trøndelag, og vi gleder oss til et år fylt med matglede her i Midtbyen!

European Region of Gastronomy er en utnevnelse som blir gitt til regioner hvor lokalmat står i fokus hele veien fra jord til bord. Trøndelags fokus på lokale råvarer av høyeste kvalitet, bærekraftig matproduksjon og utmerkede restauranter hylles nå på en internasjonal arena gjennom hele 2022.

Ikke bare er Midtbyen hjem til Michelin-restaurantene Fagn og Speilsalen, men også et mylder av utmerkede lokale spisesteder, puber og kaféer med lokale trønderske råvarer på menyen. Utmerkelsen ERG (European Region of Gastronomy) er altså ikke kun en hyllest til hvite duker og femstjerners restauranter, men også til restauranter og produsenter av alle slag som hyller lokal mat.

Sertifisert vertskap

For å synliggjøre de viktige aktørene som bidrar til å gjøre Trøndelag til en matregion i verdensklasse vil produsenter, vertskap, støttespillere og aktører få muligheten til å sertifiseres etter et sett med kriterier. Du kan lese mer om sertifiseringen her.

Sertifisert vertskap for ERG er restauranter og serveringssteder som hovedsakelig bruker lokale råvarer, og hjelper til å synliggjøre Trøndelag som en Europeisk Matregion. Og disse finnes det nå flere av i Midtbyen! Blant annet kan du spise hos sertifiserte TAG, Gubalari, Sellanraa og DIGS for å nevne noen.

Du kan se listen over alle spisesteder som har fått sertifisering som vertskap på Visit Trondheim sin nettside her.

Se etter European Region of Gastronomy sertifiseringen neste gang du er på restaurant!

Unike matopplevelser

I tillegg vil feiringen inneholde en rekke spennende kulinariske arrangementer, og du kan lese hele oversikten her.

På programmet står blant annet flere Spis sammen-arrangementer, hvor det trønderske vertskapet dekker opp langbord på ulike steder i Trøndelag. På disse arrangementene kan du nyte lokale smaker og spesialiteter i unike omgivelser og bli kjent med historiene rundt maten. Blant annet kan du den 7. mai bli med på grillfest i regi av DIGS på Peter Egges Plass. Det er bare å glede seg til alt det spennende som skjer i år!

Les mer:

Europeisk Matregion Trøndelag

Visit Trondheim – Europe’s Region of gastronomy in 2022