Fagkunnskap i sentrum

Kjøkken- og interiørekspertene Gøril og Mats i Traktøren og C.I. Pedersen forteller om fordelene ved å være lokale aktører og samtidig deler av nasjonale kjeder. 

Tekst og foto: Miriam Frøiland Haug

I tredje etasje på Byhaven finner du Traktøren Kjøkkenutstyr, et mekka for hobbykokken og hjem til enorme mengder fagkunnskap når det kommer til kjøkkenredskaper. Like over veien ligger deres nabo og gode samarbeidspartner, familiebedriften C.I. Pedersen. Butikksjefene Mats (C.I. Pedersen) og Gøril (Traktøren) spiller gjerne på hverandre for å kunne tilby utmerket service til kundene sine.

Møter ingen begrensninger under nasjonale merkenavn

C.I. Pedersen er en del av innkjøpsfellesskapet Designforevig. Mats forteller at dette på ingen måte er begrensende for bedriften. “Det å være en del av et innkjøpsfellesskap gjør det bare lettere for oss å få en god pris på enkelte varer. Vi har likevel mulighet til å ta inn de merkene vi selv ønsker og som kundene etterspør”. Dette gjør at de nesten alltid kan garantere at kunden kan få tak i det de leter etter, eller noe tilsvarende, hos C.I. Pedersen. “Og leter kunden etter noe kjøkkenutstyr som vi ikke har, så sender jeg dem bare over gata til Traktøren. Der har de det helt sikkert” legger han også til.

Rivsalt og krydderier er bare noe av det du finner hos Traktøren som du ikke visste at du trengte.

Gøril har også den samme friheten til å ta inn varer og tilpasse butikken slik som hun vil. Hun drar nytte av det gjenkjennbare navnet Traktøren, samt gode avtaler med leverandører gjennom å være del av en større kjede. Gøril forteller at det som selger godt i Bergen ikke nødvendigvis er populært blant trønderne. Hun bruker mye av tiden sin på å finne spesielle varer som ikke finnes i butikker i Trondheim fra før av. Gøril forteller også at hun stadig vekk oppdager produkter fra små lokale produsenter som hun tror kundene kan ha interesse av. “Så lenge jeg har leverandøren i ryggen, er det ingen som stopper meg fra å ta inn de varene jeg og kundene vil ha!” sier hun entusiastisk. Blant annet finner du brødsnittere og krinejern fra små lokale produsenter i butikken.  

Utfyller hverandre

De to naboene utfyller hverandre godt. “Vi på Traktøren er kjøkkeneksperter og har alt du trenger til matlagingen, så sender vi kundene over til C.I. Pedersen når det kommer til interiør og borddekking. Det er et samarbeid som kommer helt naturlig for oss.” sier Gøril. “C.I. Pedersen er en topp nabo å ha, og så er det veldig praktisk at de ligger rett over gata.

Blant annet kan du finne alt du noensinne skulle trenge av drinkmikseutstyr hos Traktøren.
Du kan servere sommerdrinkene du lager i lekre glass fra CI Pedersen.

Nye krefter i familiebedriften

C.I. Pedersen er en av Trondheims eldste bedrifter, og har vært drevet av samme familie siden butikken ble startet i 1858. Mats tok over bedriften i 2020 som sjette generasjons driver, men har nærmest vokst opp i butikken og har dermed livslang erfaring i bransjen og et hav av fagkunnskap. Mye har endret seg siden oppstarten hvor C.I. Pedersen spesialiserte seg på blant annet salg av parafinlamper. Fokuset på interiør og belysning har vokst, og han tar nå inn nye varer fra merker som Hay og &Tradition for å utvide vareutvalget på interiørfronten.

Mats har valgt å ha et større fokus på lamper, interiør og møbler etter han tok over butikken i 2020.


Stor fagkunnskap i matbyen Trondheim

Det er ingen tvil om at både de ansatte på Traktøren og C.I. Pedersen er eksperter på sine respektive fagfelt. “Det er uendelig mye kunnskap man kan ha om fagfeltet, og jeg lærer stadig noe nytt om både nye og gamle produkter” sier Gøril. Hun startet Traktøren på Byhaven i 2007 og siden da har det å lære om fagfeltet og lete etter spennende nye kjøkkenredskaper tatt opp det meste av tiden hennes. Mannen hennes, Geir, ble med på fulltid i 2020, og har etter hvert blitt en sentral figur i butikken med et stort engasjement for det han driver med “Vi er nå tett på hverandre til alle døgnets tider og blir ofte omtalt som “herr og fru Traktør”, men det har gått veldig bra å jobbe sammen.” ler Gøril.

Det er ikke bare “foodies” og hobbybakere som begeistres av Traktørens brede vareutvalg. Byens mange kokkelærlinger fra Britannia og restauranter som Fagn og To Rom og Kjøkken tar også turen innom butikken for å kikke på både knivhylla og andre spesialredskaper. “Det er stor stas at butikken vår vekker interesse hos byens fagfolk, og vi har mange gode samtaler med dem hvor vi utveksler mye kunnskap. Jeg er veldig glad for at Trondheim har så mange prestisjefylte restauranter med flinke kokker” forteller Gøril. 

 Folk har fått en større interesse for å brygge kaffe hjemme de siste årene. Traktøren har alt man kan ønske seg av bryggeutstyr.

Med kundeservice i fokus

Gøril understreker at selv om butikken jo må gå rundt økonomisk, er det det å kunne strekke seg litt ekstra å kunne glede kundene med god service som gjør alt arbeidet verdt det. “Stadig vekk blir jeg kontaktet av kunder som har spørsmål til vareutvalget, og jeg setter gjerne på face time eller sender bilder av butikkhyllene til dem slik at de kan se hva vi har. Har vi ikke det de leter etter, gjør jeg mitt aller beste for å skaffe det”.

Mats forteller at de hos C.I. Pedersen tilbyr gratis hjemlevering i Trondheim Kommune ved kjøp over 2000 kr for å gjøre handleturen enklere for kundene. Da er det han og hans far Rune (tidligere sjef hos C.I. Pedersen) som kjører ut varene på ettermiddagen. «Vi sender også varer over hele landet dersom noen skulle ha behov for det. Er det noe du leter etter er det bare å ringe, sende e-post, komme innom eller ta kontakt på sosiale medier. Det har aldri vært så enkelt å få tak i oss som nå», smiler Mats. 

Kjøper du møbler for over 2000kr hos C.I.Pedersen kan du få gratis hjemkjøring i hele Trondheim Kommune.

En ting er sikkert: Trenger du råd og tips innen kjøkken- og borddekking finnes det to gode naboer med et hav av fagkunnskap og en vilje til å hjelpe i Trondheim sentrum.