Familiebyen Trondheim

Trondheim sentrum er et eldorado for barnefamilier! Enten man tar buss, sykler eller parkerer i P-hus, er det kort vei til opplevelser og spisesteder. Her har dere de beste tipsene til en herlig sommerdag i Midtbyen sammen med ungene.

Gratis buss og ledig parkering

I helgene er det faktisk gratis for barn å reise med AtB (kjøper du én voksenbillett kan du ha med inntil 4 barn under 17 år gratis i én sone). Kommer dere med bil er det alltid ledig parkering i P-hus. Det er mer enn 10 av dem i Midtbyen, så dere kan velge det som ligger nærmest målet for turen. Mange familier tar også turen med sykkel. Sykkelveinettet i sentrum utvides år for år, og det er en fryd å sykle til byen over blomsterbrua en varm sommerdag! 

Plass til alle

Et godt utgangspunkt for en familiedag i Midtbyen er Peter Egges Plass, som har blitt en favoritt blant småbarnsfamilier. Her finner dere klatrestativ, skulpturer og veggkunst. Plassen ligger like ved inngangen til Trondheim hovedbibliotek hvor det blant annet er stellerom. Har du lyst på kaffe eller lunsj er det mange familievennlige alternativer her; Koselige Digs Café ligger med glassfasade mot lekestativene, og Sellanraa mat-, kaffe- og bokbar ligger rett rundt hjørnet. Krysser du Søndre gate finner du populære Hevd Håndverksbakeri. De har også et stort lokale på Torvet noen kvartaler unna, men i Søndre gate er det mindre kø og du kan nyte de samme nydelige kakene!

Opplev, lek og lær

Rett ved biblioteket ligger Vitensenteret. La ungene leke og eksperimentere med interaktive modeller, bli med på vitenshow og se film i det kulerunde 3D-planetariet. 

Trondhjems Sjøfartsmuseum er også skapt for interaktiv lek. Det innendørs museet gir dere opplevelsen av å være ombord i et skip, og dere kan klatre i masta, hvile i hengekøya og leke putekrig med et sjømonster. Lys- og lydeffekter setter den maritime stemningen, og det er mye å lære om byens sjøfartshistorie, også for foreldre og besteforeldre.

Tar dere turen til Brattørkaia kan dere utforske Rockheim, Norges nasjonalmuseum for populæmusikk. De har spennende familieaktiviteter på programmet gjennom hele sommeren. Slå dere løs i danseutstillingen Everybody dance!, lær om populærmusikkens historie i Tidstunellen, eller skap egen musikk i museets LydLab.

På Vitenskapsmuseet er det alltid noe spennende på programmet. Se utstoppede dyr fra hele verden, grøss ved synet av skjelettet til den berømte «mannen i brønnen», og lær om menneskets historie fra steinalderen til nyere tid. Barn under 6 år slipper inn gratis, og dere finner parkering ved museet eller i Leütenhaven P-hus.

Natur og arkitektur

Vil dere ha det beste av både byen og naturen, anbefaler vi Elvepromenaden. Turstien strekker seg fra Gamle Bybro, passerer lekeplassen på Marinen med Nidarosdomen i bakgrunnen, og går videre til Ilen Kirke. Stien er godt tilrettelagt for barnevogn, det samme kan man si om Kafe To Tårn som ligger rett ved Nidarosdomen. Her kan dere også kjøpe inngangsbilletter til domkirken, og har dere sett den før, er det kanskje mer spennende å bli med på en omvisning i krypten under (passer fra 8 år og oppover). 

Store barn, store gleder

Det er mye å velge blant for familier med større barn eller ungdommer: Kino, bowling, escape room, minigolf på Trondheim Camping og shuffleboard eller arkadespill på Work-Work. Olavshallen har ofte ulike familieforestillinger på programmet, og på det nye serveringsstedet Olavstorget kan dere teste spennende smaker fra hele verden. 

Bli litt lenger

Trenger dere overnatting, tilbyr berømte Britannia Hotel familiepakker som inkluderer inngang i spa-basseng. På et lavere budsjett er Thon Hotel Nidaros et fint alternativ, med bra beliggenhet og god frokost. Hold dere oppdatert på hvilke arrangementer som foregår akkurat nå på trdevents.no og visittrondheim.no.

Velkommen til spennende familiedager i Trondheims flotte bysentrum!