Familietid i Midtbyen

Det er mye spennende å gjøre for småbarnsfamilier i Trondheim sentrum! Her finner du tips til steder som er morsomme å besøke for både barn og voksne.

Enkelt med barnevogn

Midtbyen er godt tilrettelagt for deg som ferdes med barnevogn! Stellerom og ammerom finner du blant annet på Midtbyens to kjøpesentre; i øverste etasje på Trondheim Torg og i underetasjen på Byhaven. Du finner også mange romslige kaféer hvor det er lett å finne plass til vognen. Blant favorittene hos barselgrupper og småbarnsfamilier kan vi nevne Godt Brød i Dronningens Gate og Onkel Svanhild i Olav Tryggvasons gate.

Friområder egnet for barn

Det er mange fine friområder, parker og plasser i Midtbyen. Under finner du en oversikt over steder uten biltrafikk hvor det er mange sitteplasser og rom for å røre litt på seg.

Cicignons Plass

Like bak Nova kino ligger Cicignons Plass, et lite pusterom mellom travle handlegater i Midtbyen. Her finner dere Egon med uteservering om sommeren og rikholdig barnemeny, og dere kan ta turen innom Trondheim Camping for en runde minigolf.

Ravnkloa

På Ravnkloa får man virkelig følelsen av at Trondheim er en fjordby. Her kan dere nyte årets første is fra Simens isbar, til lyden av måkeskrik og bølgeskvulp og synet av båten fra Munkholmen som legger til kai. Det kan også være spennende for både store og små å ta en titt i fiskedisken på Ravnkloa.

Stiftsgårdsparken

Stiftsgårdsparken er en liten oase midt i byen. Parken har lekeapparat og fontene, den er fylt av vakre blomster om sommeren, og lysende dyreskulpturer i mørketiden. Her kan de voksne finne roen på en benk, og takeaway-kaffe er å få kjøpt på Kaffebrenneriet like om hjørnet.

Foto: Marius Rua

Marinen

Med Nidarosdomen som bakteppe og utsikt over elva, er Marinen det perfekte stedet for en piknik! Her er det lekeapparater og stor plass å boltre seg på. Streif Bakeri og Café på Pilegrimsgården er en liten skjult perle, der får dere kjøpt nydelige kanelsnurrer (de holder foreløpig stengt frem til 5. mars). 

Torvet

Har dere besøkt det nye Torvet enda? Her er det god plass på de mange benkene og i trappa rundt Olavsstatuen. Hevd Håndverksbakeri er en familiefavoritt, men dere finner også sushi, pizza, burger og tapas blant de mange restaurantene rundt. 

Familieaktiviteter

I Midtbyen er det så mange aktiviteter å velge blant at dere kan oppleve noe nytt hver eneste helg. Få en 360-graders kinoopplevelse i det runde Planetariumet på Vitensenteret. Stå ved roret og styr skuta trygt i havn på Trondheim Sjøfartsmuseum. Ri på en spekkhogger og se et ekte vikingsverd på Vitenskapsmuseet.

Hovedbiblioteket arrangerer lesestunder og andre morsomme aktiviteter for barn med jevne mellomrom – og der er det kort vei til Sellanraa og ISAK for en matbit. 

Foto: Marius Rua

Kino går aldri ut på dato og er en kjempefin familieaktivitet. Du kan også ta med babyen din på kino, hvis du har behov for å finne på noe. På babykino er det lov å snakke, skrike, amme og pludre etter behov under forestillingen.

Det er også mange spennende aktiviteter å ta del i utendørs, som guidede turer gjennom Trondheims veiter og smug, eller kaiakkpadling på Nidelva. Eller du kan laste ned gratisappen Rebusløp i Midtbyen og gå på oppdagelsesferd!