0A3D4C1E-7606-4125-9082-7EC3A7AF23E7
Leie av grunn til arrangement i Trondheim & leie av standplass


Nyheter

Koronavirus:
Regjeringen øker grensen for hvor mange som kan delta på arrangementer og tillater fra 15 juni arrangementer for inntil 200 personer.  I tillegg innføres det unntak fra 1-metersregelen for profesjonelle utøvere innen kultur og idrett ved gjennomføring av arrangementer.  
Norske konsertarrangører har utarbeidet en smittevernveileder for konserter og arrangementer under covid-19-utbruddet.
Anbefales å lese for deg som er arrangør
https://www.konsertarrangor.no/koronaviruset/2020/smittevernveileder-for-konserter-og-arrangementer-under-covid-19-utbruddet/

Facebook Arrangørforum Trondheim
Her legger vi ut oppdateringer og artikler med informasjon. her finner du også stillingsutlysning knyttet til kunst og kulturfeltet. https://www.facebook.com/arrangorforum


Støtte til leie av sceneteknisk utstyr og bemanning
Midtbyen Management og Arrangementkontoret tilbyr i samarbeid med Trondheim Lyd AS støtte til leie av sceneteknisk utstyr og bemanning opp til kr 10.000. Les mer her;https://midtbyen.no/byrom-info/tilskudd-sommer-i-byen


1. STANDPLASSER 

Alle som ønsker å benytte seg av en standplass må først opprette en bruker på standplasser.no
En standplass er 3 x 3 meter. Du finner standplasser flere steder i byen.

Les mer om retningslinjer og regler om du ønsker å benytte Midtbyen:
Les mer om standplass, gateartist, torvhandel, mobil salgsvogn og foodtrucks her

Her booker du standplass


2. CIM Event SØKNAD OM LÅN AV BYROM TIL ARRANGEMENT I TRONDHEIM. 

Har du en idé om et utendørs arrangement i Trondheim, men vet ikke hvordan du skal komme i gang?  Alle som ønsker å arrangere i Trondheim må registere arrangementet for å kunne søke om leie grunn til sitt arrangement.
I Trondheim arrangeres festivaler, marked, konserter, markeringer etc hele sommeren, det er da viktig at man har søkt og vet at grunnen man ønsker å leie er ledig før man begynner å markedsføre arrangementet.

Midtbyen Management har utviklet arrangementvertøyet CiM Event i samarbeid med  One Voice , Trondheim kommune (Rådmannes fagstab) og sikkerhetskonsulent Jørgen Aas.
CIM Event gir arrangøren god styring på sitt arrangement.
 
I CIM Event oppretter du en bruker og legge inn søknad. Det blir da letter for deg å ha oversikt over hele arrangementet og få tilbakemelding om byrommet er ledig. Her følges hele prosessen fra du registerer deg til tilbakemelding fra de ulike etater og kontrakt for bruk av byrommet.

Husk at det er viktig at du overholder smittevernregler i forbindelse med Korona. Les mer i smittevernveileder fra Norske Konsertarrangører. https://www.konsertarrangor.no/koronaviruset/2020/smittevernveileder-for-konserter-og-arrangementer-under-covid-19-utbruddet/

Registrert arrangør:

Logg inn på søknad om lån av byrom her

Ny bruker:

Registrer deg som arrangør her

Dere kan være flere i organisasjonen som er knyttet til samme søknad.  
Ikke bruk e-mailadresse som brukernavn eller passord, du kan da få problemer med å logge deg inn i søknaden senere.


Trenger du hjelp? Vi hjelper deg som arrangør gjerne. Gjør en avtale, så tar vi en prat enten på vårt kontor eller på telefon. 
Ta kontakt med oss på byrom@midtbyen.no. Vi svarer på din henvendelse innen to dager. 

Du kan bruke organisasjonsnummer eller personnummer når du oppretter deg som bruker.


Vi anbefaler at du også tar en titt i vår ARRANGØRGUIDE - ARRANGØR TRONDHEIM før du starter (se lengre ned på denne siden).

ARRANGØRGUIDE – ARRANGØR TRONDHEIM

Veiledning for arrangører av festivaler og arrangement i Trondheim 
Festivaler og arrangement i Trondheim er med å gjøre byen til en attraktiv storby både for byenes beboere og besøkende. Både store og små arrangement gir unike opplevelser innen kunst, kultur og idrett.

I arrangørtguiden kan du som arrangør i Trondheim blant annet lese om hvilke retningslinjer du må følge. Her finner du gode råd og tips om synliggjøring av ditt arrangement, frivillighet, leie av gategrunn, tilskudd og arenakart. Klikk deg inn på de ulike kategorier og les mer. 

ARENA OG PUBLIKUMSKART 
Det er mange ting å tenke på når du skal gjennomføre et arrangement i Trondheim. Det aller viktigste er at Trøndelag Brann og Redningstjeneste skal kunne planlegge utrykning på grunnlag av kartet du sender med i søknaden. 
Opplevelsen til publikum, universell utforming, næringslivet rundt arrangementet og besøkende til byen som ikke deltar på arrangementet er også viktige faktorer. Det er en god ide å orientere seg før man går i gang med å tegne kartet. Last ned kartsymboler her (.png-fil)
Les mer for veiledning og tips

RETNINGSLINJER OG KRAV FRA OFFENTLIGE ETATER
Brann, politi, Trondheim parkering, miljøenheten, skjenkegruppa.
Det er mange retningslinjer man må forholde seg til som arrangør.
Les mer om krav og retningslinjer her

PRAKTISK INFORMASJON / SJEKKLISTE FOR ARRANGEMENT 
Informasjon om strøm, avfall, varsling om stenging av gater, mattilsynet, tilgjengelighet, cruiseanløp og annen relevant informasjon. 
Du finner også sjekkliste som du kan benytte til til arrangment. 
Les mer om praktisk informasjon her

MARKEDSFØRING AV ARRANGEMENT
Det er mange kanaler å synliggjøre arrangement på både på nett og i bybildet.
Les tips om markedsføring her

RISIKOVURDERING VED ARRANGEMENT
Ved store arrangement skal det ligge gjøres en risikovurdering. Ved en rigg skal sikkerheten og fremkommeligheten til publikum ivaretaes, her ved en arbeidsvarsling.
Les mer om risikovurdering her

LEIE AV GATEGRUNN OG LEIEPRIS
For leie av grunn til selve arrangementet betales ikke leie men det finnes noen unntak. 
Her finner du oversikt over hvilke arrangement du må betale leie av grunn, leiepris for standplasser, strøm etc.
Les mer om gategrunn og leiepris her

FRIVILLIGE TIL DITT ARRANGEMENT
Frivillige er viktige for de fleste arrangører. Frivillig Trondheim er et gratis verktøy for mobilisering av frivillige til organisasjoner og arrangementer.
Les mer om frivillige her

TILSKUDD OG RÅDGIVNING TIL ARRANGEMENT
Det finnes ulike støtteordninger som kan gi deg økonomisk hjelp i form av tilskudd. 
Arrangementkontoret i Trondheim kommune og Midtbyen Management gir råd og veiledning for alle som driver med arrangement i Trondheim. På denne siden finner du mer informasjon om hva arrangementkontoret kan tilby deg som arrangør. 
Les mer om tilskudd og rådgivning her

ARRANGØRFORUM
Arrangørforum er et møtested for arrangører. Midtbyen Management og Kulturenheten i Trondheim kommune organisere møtene og innhold men det er de ulike aktører som står for vertskap.   Les mer om arrangørforum her

Vi ønsker et mangfold av aktiviteter i Midtbyen!