Fullt på lesesalen? Ta med laptopen hit! 

Her er våre forslag til hvor du kan sette deg ned og lese eller skrive i Midtbyen på de dagene hvor du trenger et lite avbrekk fra lesesalen.

Studentlivet kan bli ensformig i perioder, og av og til kan det være godt med et miljøskifte. Studentbyen Trondheim er godt tilrettelagt for at man skal kunne kose seg i byen samtidig som man studerer, så hvorfor ikke ta med deg laptop og skolebøker og spaser ned til Midtbyen? Study Trondheim sier til og med at de har en visjon om at Trondheim skal bli Nordens beste studieby, så da er det klart at mulighetene for å studere rundt om kring i Trondheim Sentrum er mange. Her kan du finne deg en rolig krok for å fokusere på studiene, kanskje med en kopp rykende fersk kaffe eller en deilig lunsj? 

Les i ro og mak blant litteraturelskere

Hovedbiblioteket på Peter Egges plass tilbyr både studieplasser og lesesal så du kan få den stillheten du trenger til lesingen din. Vegg i vegg med biblioteket og kunsthallen finner du også Sellanraa hvor du kan sette deg ned med en matbit og en god kopp kaffe og du nyte den rolige atmosfæren i deres moderne lokaler med kult interiør. Denne kafeen er en hotspot for alle litteraturelskere i byen og passer perfekt som studiested.

Sett i gang med nye prosjekter på Digs

I samme området finner du Digs, et kontorfellesskap med en romslig kafe i første etasje. Her kan du både jobbe i fred, møte nye mennesker eller finne sted for å sette deg ned og jobbe med et gruppeprosjekt med medstudentene dine. Lokalene er stilige og moderne og er perfekte for å få kreativiteten til å flomme. 

Digs sine lyse og romslige lokaler er det perfekte sted for gruppearbeid

Kaffepåfyll for tidlige morgener på byens beste Kaféer

Dromedar kaffebar i Nordre Gate er en storfavoritt blant trøndere flest. Her kan du velge i et stort utvalg av spennende kaffedrikker som kan nytes enten på en barkrakk ved vinduet, i en romslig bås eller den lille skjermede bakgården. 


Les mer

Slik kan du imponere tinderdaten

Her får du studentrabatt i Trondheim Sentrum

Her kan du møte nye venner under studietiden


Godt Brød i Thomas Angells Gate er perfekt for en rolig studiestund. Sett deg ned i vinduet, bakgården eller ute på gata og nyt en kaffe og noe påsmurt til lunsj, eller kanskje en deilig nystekt skillingsbolle? Gratis Wi-Fi og en hyggelig, lun atmosfære gjør dette til et perfekt valg både i sola og på regnværsdager.

Godt Brød tilbyr både god kaffe og rykende ferske bakevarer til en sulten student

AT9 i Jomfrugata er en trivelig kafé med lekre søtsaker laget av en Thailandsk konditor og et bredt utvalg av te. Den trivelige kaféen er innredet i 70-talls stil og byr på et avslappende miljø for stressede studenter. Slå deg ned i en vintage lenestol eller sofa, varm deg på en te eller kaffe og studer i ro og mak.

Et kakestykke fra AT9 til lesingen? Vi sier ja takk!

Te og søtsaker i hyggelige omgivelser

Hos Onkel Svanhild finner du et stort utvalg av te og kaker, så dersom du er av typen som får lyst på søtsaker når du studerer er dette det perfekte stedet for deg. Her finner du altså kaker og gjærbakst av høyeste kvalitet og et stort utvalg av te eller svart kaffe servert i de skjønneste porselenskopper. 

Les mer


Midtbyens butikker har åpent til kl. 18.00 hver dag, også på lørdager!