Her kan du møte nye venner under studietiden

Her er de beste stedene å henge med venner eller møte nye folk under studietiden i Trondheim!

Som student kan det virke overveldende å finne frem i mylderet av utesteder, aktivitetstilbud og restauranter som finnes i Trondheim Sentrum. Trondheim har en visjon om å bli Nordens beste studentby, så da er det klart at tilbudet er stort! Hvor finner du den beste maten, hvor er de skjulte perlene med det kuleste klientellet, og hvordan kan du bli kjent med nye folk? Her er vår guide til de beste stedene for å stifte nye bekjentskaper i Trondheim sentrum.

Treff noen med like interesser

Et kurs i noe du interesserer deg for kan være en super arena for å møte nye mennesker på, da har dere allerede noe til felles! Det kan være noe du allerede driver med, eller kanskje ønsker du å utforske en ny hobby? Det finnes et mylder av kurs innen alle slags interessefelt i Midtbyen.

RAW Dansestudio holder til i Olav Tryggvasons gate og tilbyr ukentlige kurs i blant annet hip hop og dance hall og tilbyr kurs for både barn og voksne. Her kan du også få studentrabatt på klippekort!

Du kan også prøve ut Paint’n sip dersom du interesserer deg for kunst og maling, eller bare vil bli kjent med nye mennesker i en avslappet og kreativ setting. Se oversikten over kommende arrangementer her.

Er du derimot mer glad i trening for kropp og hode kan kanskje et Taiji kurs være noe for deg? Trondheim Taiji Senter tilbyr ukentlige kurs i Taijiquan (Tai Chi) og Qigong i Kjøpmannsgata 12 i Trondheim sentrum. Dette er treningsformer som styrker kroppen både mentalt og fysisk, bedrer balansen, gir bedre holdning, øker tilstedeværelsen, og er et godt verktøy for å dempe stress og gi indre ro!

De beste lokale utestedene

Det kan være en utfordring å navigere en ny by for å finne de absolutt beste utestedene, de som de lokalkjente drar på og som kanskje også kan klassifiseres som “skjulte perler”. Vi har et par tips til steder du definitivt burde sjekke ut før heller enn senere, kanskje en av disse blir din nye favoritt? 

Mormors stue

Siden 1994 har denne kafeen vært som hjemme til Trøndere i alle aldre. Stamkafé for skoleelever, utested for studenter, og lunsj sted for familier på lørdagstur. Mormor stue er et hjem for alle! 

Bror

Et go-to spisested for trøndere flest, bror byr på noen av byens mest kjente burgere, tacos, superdigge søtpotetfries og en Mac’n Cheese som må prøves minst en gang i løpet av livet. Denne baren passer like godt for større grupper som en uformell date, og den beleilige beliggenheten nederst i Nordre Gate gjør at Bror er et naturlig valg for de fleste anledninger. 

Fru Lundgreen

I byens eldste kjellerhvelv finner du Fru Lundgreens, en rocka pub med en konsertscene hvor du kan henge og se live musikk i en trivelig og intim atmosfære.

Bangkok Café

Denne thairestauranten i Dronningens gate serverer autentisk mat i et pent men avslappet miljø. De har også et bredt utvalg av vegetar- og veganretter på menyen, og er en sikker vinner dersom man ønsker en smakfull og hyggelig middag.

Habitat

Kjent som en ungdommelig “oase” dekorert fra topp til tå av grønne planter serverer baren Habitat i Olav Trygvasson en spennende og nytenkende pizzameny og er et konsept som har vært både unikt og populært blant unge trøndere siden deres åpning i 2018. Baren er tungt inspirert av David Attenborough og arrangerer jevnlig arrangementer av ulike slag, og er også tilgjengelig for booking av private arrangementer. 

Bror har både et koselig uteområde og to etasjer med sitteplasser innendørs

Les mer

Her får du studentrabatt i Trondheim Sentrum

Slik kan du imponere tinderdaten

Fullt på lesesalen? Ta med laptopen hit!


Rom for studenter og networking midt i smørøyet

Hos Work-Work får programmerere, spilldesignere og tech-entusiaster i byen boltre seg og bli kjent. Her arrangeres det ofte networking-eventer slik at man kan bli kjent med folk med felles interesser innen programmering og videospill, og baren egner seg også utmerket som en “co-working space”. 

Drivhuset er en kafe for studenter, av studenter. Her kan studenter i Trondheim komme innom for å høre på musikk, lese, spise mat og henge med venner. Her blir det også arrangert alt fra pop-up shops til intimkonserter, og er et supert sted å bli kjent med nye mennesker under studietiden!

Hos Work-Work arrangeres det jevnlige networking-events

Få med deg det som skjer i Trondheim

En annen god arena for å møte nye mennesker er på de mange arrangementene i byen. Byen kryr av happenings innenfor alle slags kulturarenaer hvor du kan møte likesinnede. Enten det er en festival, forestilling, filmvisning, eller vernissage kan du finne noe som interesserer deg på Facebooksiden Hva Skjer i Trondheim, og nettsiden trdevents.no.

Les mer