Gå til innholdet

10 ting å gjøre i Midtbyen med den du er glad i


Noe av det viktigste vi kan gjøre er å tilbringe tid med de vi er glad i, enten det er kjæresten, familie, naboen, venner eller hunden. I Midtbyen kan man finne på mye forskjellig som både er gøy og givende, her er 10 av våre beste tips.
Februar er kjærlighetens måned, feir den med flotte opplevelser i hjertet av Trondheim. (Foto: Pexels)

1. Gå hjertepromenaden

Ut på tur, aldri sur! Hvem har sagt at man trenger fjellsko og sekk for å gå på en ordentlig tur? Det som på folkemunne kalles "Hjertepromenaden" er en flott og urban turløype på litt over 4km som slynger seg rundt Midtbyen. I løpet av løypa kan du oppleve en fantastisk utsikt mot fjorden, Nidarosdomen, marinen og Bakklandet. 

2. Piknik på Marinen

Flere av Midtbyens spisesteder gir deg muligheten til å bestille mat som du kan ta med, så hva er vel bedre enn en god gammeldags piknik på Marinen? Det kan man gjøre uansett årstid, bare man kler seg litt. (Og får litt hjelp av værgudene) Her har du oversikt over butikker i Midtbyen som selger klær du kan holde varmen i.

Kart - hjertet i trondheim
Hjertepromenaden: Ikke bare får du litt trim, men du får også opplevd Midtbyen på en annen måte om du velger å gå Hjertepromenaden.

3. Spis middag ute!

La profesjonelle lage mate din! Hva med en bedre middag hos f.eks Emilies EldTo Rom og KjøkkenAiSumaEgon Søndre, Frati eller Restaurant 73Her har du full oversikt over spisesteder i Midtbyen.

4. Utforsk Sjokoladebutikken i Thomas Angells gate

Sjokoladebutikken er din destinasjon om du er glad i søtt og godt. Hos Sjokoladebutikken kan du blant velge mellom over 300 ulike typer konfekt, sukkerfritt godteri, myke karameller, eksklusiv sjokolade og et stort utvalg smågodt. Prøv blant annet lakris med chili - en sikker vinner for den som liker et lite "kick". 

5. Ta en burger-walk med Visit Trondheim

Byen har fått mange flotte burgerrestauranter, og hvordan finner man ut hvilken burger som er den beste? Jo, ved å ta en Burger Walk! På turen er dere innom 3 av byens beste burgerrestauranter; DøgnvillBror Bar og Cowsea, og dere får smake på ulike varianter burger og tilbehør.

eld-10
Kulinarisk: Hva med en bedre middag hos en av Midtbyens mange flotte restauranter? Bilde fra Emilies ELD.

6. Nyt utsikten fra Gamle Bybro

Utsikten fra Gamle Bybro er et av de mest fotograferte utsiktene i byen, og det forstår vi godt! Nyt synet av Nidelven som går stille mellom vakre trehus, og drøm deg bort. Dette er også en flott hotspot for selfies.

7. Spill Shuffleboard

Hvis du og din kjære er konkurransemennesker, så anbefaler vi at dere prøver å spille Shuffle Board! Spillet går ut på å skyte pucker over på motstanderens side via en lang bane, og er et spill som alle kan mestre. Se etter ledige bord hos Boxer eller WorkWork.

shuffleborar
Everyday I´m shuffling: Hvis konkurranseinstinktet er på topp, må du ta med deg dine kjære for en runde med Shuffleboard!

8. Len dere tilbake og bli underholdt

Trondheim Kino,  Trøndelag TeaterOlavshallen og Byscenen har alle hver sine måter å formidle underholdning på, og uansett hva du velger, så er du nesten garantert en opplevelse som ikke blir glemt med det første. 

9. Lær noe av historien og dyktige kunstnere

Om du heller foretrekker at underholdningen står stille, så er museum eller galleri et perfekt sted å dra. Litt avhengig av hva du liker, så er Nordenfjeldske KunstindustrimuseumRockheim eller Vitenskapsmuseet 3 av de mange museer du finner i Midtbyen. 

10. Relax, don´t do it

Hva med spa og avslapping? De aller fleste har behov for å slappe av i stressende tider. Book en time til deg og den du er glad i hos Solsiden Spa (Avdeling Munkegata), eller unn deg litt velvære hos H2s mange ulike salonger i Midtbyen. Om du har lyst til å prøve en prisvinner, må du sjekke ut Stas Hår og Bryn i Jomfrugata.

Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Dette skjer i februar 2019
Les mer: Her kan du shoppe i Midtbyen