Gå til innholdet

11 ting å gjøre i Midtbyen i høstferien!


Midtbyen byr på et mangfold av flotte opplevelser for både store og små . Når temperaturene kryper sakte nedover, er det ingenting som er så koselig som å nyte rykende varm drikke på kafé eller å være ute i den friske høstluften. Her får du 11 familievennlige tips til aktiviteter i Midtbyen i høstferien!
"Ole Brumm og Kristoffer Robin" er en av familiefilmene som kan oppleves på Trondheim Kino i høstferien. (Foto: Trondheim Kino)


1. Endelig Mandag - Middag for 150,-

Start uken med en bytur og middag til kr. 150,- på en av de mange flotte spisestedene vi har i Midtbyen. Tilbudet gjelder hver mandag ut året mellom kl. 17.00 – 18.15. Her kan du se en oversikt over hvilke resturanter du kan velge mellom.

2. Turist i egen by

Kjenner du alle krinker og kroker av byen din? Ta med hele gjengen på tur i byløypa vår og oppdag nye steder dere kanskje ikke har sett før. Klikk her for kart.

3. Kajakktur langs Nidelven

Hva med å se byen fra en annen vinkel, og samtidig få litt frisk luft? Den flotte elva vår byr på mange flotte inntrykk og opplevelser. Klikk her for mer informasjon.

kajakk
TRONDHEIM KAJAKK: Opplev Midtbyen fra "utsiden", og bli med på kajakktur langs Nidelven med Trondheim Kajakk. (Foto: Trondheim Kajakk)

4. Familieomvisning i Nidarosdomen

Hvem var Olav den Hellige, og hvorfor ble Nidarosdomen bygget? Bli kjent med det store erværdige bygget som er kjent som vårt landemerke her i Trondheim, og hør spennende historier! Se mer her

5.  Kunstcamp for barn hos Trondheim Kunstmuseum Bispegata

Tre dager i høstferien kan barn i 4.- 7. trinn bli med på Høstcamp - et feriekurs der barna får mulighet til å både se og uttrykke seg gjennom kunst. Tema er knyttet til høstens store utstilling NATURvitenskap! Kan en kunstner også være en forsker? Høstcamp går fra mandag 8. oktober til onsdag 10. oktober, kl. 09.00 – 13.00 hver dag. Onsdagen avsluttes med omvisning og utstilling der familie og venner inviteres til å se arbeid som er laget. Påmelding gjøres her. 

6. Høstferie i Rom X på Norsk Døvemuseum

Kan du høre med øynene og snakke med kroppen? Har du hørt eventyr uten språk? I "Rom X» kan man delta på engasjerende omvisninger og en reise i visuell kommunikasjon som passer for alle aldre! Museet viser også morsomme barnefillmer. Se mer her.

7. Rockheim

I høstferien byr Rockheim på spennende drop-in kurs i Ukulele og maskeverksted i utstillingen KISS - The exhibition, samt en spennende omvisning i tidstunnellen for norsk musikk og kulturhistorie. De yngste kan delta på Barnas Time: oppleve Rockheims «hemmelige» lokaler, kanskje tegne i Knutsen & Ludvigsen-rommet og oppleve lydanlegget på Rockheim (tilpasset små barneører så klart) Les mer om alt som skjer på Rockheim her.

barn
INTERAKTIV HØSTFERIE: På Rockheim er opplevelsene mange og de byr på aktiviteter som stimulerer alle sanser. (Foto: Geir Mogen / Rockheim)

8. Kino

Hvem liker vel ikke popcorn og film? Høstferien er perfekt for kino. Mange nye filmer har premiere i oktober, og på Trondheim Kino finner du forestillinger som passer for både store og små. Sjekk ut kinoprogrammet her.

9. Teaterforestilling på Trøndelag Teater

Trøndelag Teater byr på mange spennende opplevelser i kunstform, og har en rekke forestillinger på plakaten. Berik høstferien med litt skuespill, se alle forestillinger her

10. Utforsk Vitensenteret

Opplev en splitter ny film i Planetariet. Polaris er et spennende vitenskapelig eventyr hvor pingvinen James og isbjørnen Vladimir bruker forskning for å finne ut mer om jorda og planetene i solsystemet. I tillegg kan litt eldre barn bli med på en egen eksperimentklubb! Les mer her

11. Pirbadet

Pirbadet har åpent hele høstferien, og inne i badet er det alltid godt og varmt. La barna få leke i vannet, mens du selv slapper av i en av badets mange boblebad. Se mer om åpningstider her.

bade
HOLD PÅ VARMEN: Når været blir kaldere, er det varme vannet i Pirbadet godt å være i for både små og store. (Foto: Pirbadet)

 Les mer: Her kan du bruke Midtbykortet ditt
Les mer: Spis i Midtbyen
Les mer: Trenger du noe nytt? Se vårt butikkutvalg her