Gå til innholdet

11 tips til deg som skal på Kulturnatt 2018


Fredag 14. september går Trondheims største endagsfestival av stabelen over hele byen. For å sikre deg en best mulig opplevelse har vi laget en liste med 11 tips som garantert vil gjøre Kulturnatten uforglemmelig!
Mellom kl. 16:00 - 02:00 kan du delta på over 100 unike arrangement over hele byen. (Foto: Midtbyen Management)

1. Ta deg tid til å lese programmet godt, og sett opp ’Min Kulturnatt’ med alle godbitene du har valgt ut.

På Kulturnatt kan du velge mellom over 100 unike arrangementer! For å sørge for at du ikke går glipp av det du har lyst til å oppleve er det lurt å planlegge på forhånd. Hvis du trenger tips har vi laget løyper du kan følge. (Les mer om løypene her). Noen arrangement krever forhåndspåmelding og har en inngangspris, sjekk derfor om dette gjelder dine favorittarrangement.

2. La deg friste til å besøke arrangement og steder du ikke har vært før – prøv noe nytt i nye områder!

I år kan du blant annet oppleve at Fjordgata kommer til liv, Sjøbadet lokker, Lademoen åpner døren til bakgårdene og i Jomfrugate allmenning nede ved vannet fylles scenen med musikalske talenter og store stemmer.

3. Sjekk værmeldingen og kle deg etter været!

Høsten har gjort sin innmarsj, og de fleste nordboere vet at dette fort kan resultere i kaldere temperaturer på kvelden. Husk at natten er lang, så kle deg varmt. Været kan du sjekke her.

4. Spis og drikk!

Ikke gå på tom mage på Kulturnatt – da kan humøret kjapt synke. Spis mat og drikk nok imellom arrangementene, her finner du oversikt over spisesteder i Midtbyen.

5. Vær miljøbevisst og effektiv mellom arrangementene

Bruk sykkel, buss eller beina til å komme deg raskt fram til neste arrangement. Bussreise kan du planlegge her, og hvis du ønsker å låne en bysykkel kan du lese mer om det her.

kulturnatt2017_smilendepar
GOD STEMNING: Utvid horisonten og ta steget utenfor boksen: Bli med på Kulturnatt og oppdag nye sider av byen din og kanskje deg selv? (Foto: Midtbyen Management)

6. Shop sent i langåpne butikker!

På Kulturnatt holder mange butikker på gateplan åpent til kl. 20:00 slik at du både kan shoppe og oppleve fantastisk kultur! Se hvilke butikker som har langåpent her.
Trondheim Torg har utvidet åpningstid til kl. 22:00. Byhaven og Mercursenteret har vanlig åpningstid til kl. 20:00.

7. Bærer du på handleposer? Sjekk de inn på gratis posehotell!

Hos Turistinformasjonen i 2. etg i Nordre Gate 11 kan du trygt sette igjen posene dine i posehotellet – helt gratis! Posene må hentes ut før kl. 20:00 på selve Kulturnatten, eller fra kl. 09:00 lørdag 15. september.

8. Følg med på Facebook og Instagram for tips og råd underveis!

9. Sett av kvelden!

Ta deg god tid og ha som mål å oppleve mest mulig. Gjennomsnittlig besøker en publikummer 4 arrangement på Kulturnatt, hvor mange rekker du?

10. Utøv god Kulturnattskikk!

Bestiller du plass eller billett på et arrangement, men likevel ikke kan delta, varsle arrangør så noen andre kan ta plassen din.

11. Kos deg!

Ha det gøy, ta med deg venner og familie på ferden i løpet av Kulturnatten. Skap minner og ta bilder! Kanskje oppdager dere noe spennende som dere sammen kan sjekke ut på et annet tidspunkt?


Les mer: Så enkelt er det å finne parkering i Midtbyen!
Les mer: Alt om Kulturnatt 2018 finner du her