Gå til innholdet

11 tips til deg som skal på Kulturnatt 2019!


Fredag 13. september går Trondheims største endagsfestival av stabelen. For å sikre deg en best mulig opplevelse har vi 11 tips til deg som skal ut på eventyr i Kulturnatten! 

1. Last ned appen "Kulturnatt Trondheim!

I år blir det enda enklere å finne frem i godteriposen av arrangement på kulturnatt! Planlegg kvelden din i appen og få med deg mest mulig av 200 gratis arrangement! I appen kan du stjernemerke dine favorittarrangement og få god oversikt over hele kvelden. Last ned appen her!

2. Ta deg tid til å lese programmet godt. Sett opp ’Min Kulturnatt’ med alle godbitene du har valgt ut.

På Kulturnatt kan du velge mellom 200  arrangementer! For å sørge for at du ikke går glipp av det du har lyst til å oppleve er det lurt å planlegge på forhånd. Hvis du trenger tips har vi laget løyper du kan følge, eller du kan lage din personlige løype i appen. Noen arrangement krever forhåndspåmelding og har en inngangspris, sjekk derfor om dette gjelder dine favorittarrangement.

2. La deg friste til å besøke arrangement og steder du ikke har vært før!

I år kan du blant annet oppleve at veitene blir fylt med magisk stemning, butikklokaler blir til konsertarenaer, parker i byrommene blir fylt med liv, og museer og flere av byens arrangører åpner dørene sine opp for å vise frem skjulte skatter. 

3. Sjekk værmeldingen og kle deg etter været!

Høsten har gjort sin innmarsj, og de fleste nordboere vet at dette fort kan resultere i kaldere temperaturer på kvelden. Husk at natten er lang, så kle deg varmt. Været kan du sjekke her.

4. Spis og drikk!

Ikke gå på tom mage på Kulturnatt – da kan humøret kjapt synke. Spis mat og drikk nok imellom arrangementene, her finner du oversikt over spisesteder i Midtbyen.

5. Vær miljøbevisst og effektiv mellom arrangementene

Bruk sykkel, sparkesykkel, buss eller beina til å komme deg raskt fram til neste arrangement. Bussreise kan du planlegge her. Tips: I år kan du leie en Bysykkel til Kulturnattpris! 25 kroner for Kulturnatten. PS: Husk hjelm. Les mer om tilbudet her.

kulturnatt2017_smilendepar
GOD STEMNING: Utvid horisonten og tenk utenfor boksen: Bli med på Kulturnatt og oppdag nye sider av byen din og kanskje deg selv? (Foto: Midtbyen Management)

6. Shop sent i langåpne butikker!

På Kulturnatt holder mange butikker på gateplan åpent til kl. 20:00 slik at du både kan shoppe og oppleve fantastisk kultur! Se hvilke butikker som har langåpent her. 

7. Bærer du på handleposer? Sjekk de inn på gratis posehotell!

Hos Turistinformasjonen i 2. etg i Nordre Gate 11 kan du trygt sette igjen posene dine i posehotellet – helt gratis! Posene må hentes ut før kl. 20:00 på selve Kulturnatten, eller fra kl. 09:00-18:00 lørdag 14. september.

8. Følg med på Facebook og Instagram for tips og råd underveis!

9. Sett av kvelden!

Ta deg god tid og ha som mål å oppleve mest mulig. Gjennomsnittlig besøker en publikummer 4 arrangement på Kulturnatt, hvor mange rekker du?

10. Utøv god Kulturnattskikk!

Bestiller du plass eller billett på et arrangement, men likevel ikke kan delta, varsle arrangør så noen andre kan ta plassen din.

11. Kos deg!

Ha det gøy, ta med deg venner og familie på ferden i løpet av Kulturnatten. Skap minner og ta bilder! Kanskje oppdager dere noe spennende som dere sammen kan sjekke ut på et annet tidspunkt?